Menu

Schakelprogramma PABO naar Tweedegraads Lerarenopleidingen

Kort praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Heb je je PABO-getuigschrift behaald en wil je vanuit deze kennis doorstuderen naar een tweedegraads bevoegdheid? Dan is dit schakelprogramma van NCOI iets voor jou. Indien je aan de voorwaarden voldoet, kun je in een kort en kerngericht programma je kennis aantonen. Zo kun je na een voldoende beoordeling met vrijstelling instromen in een van onze HBO Bachelor Lerarenopleidingen. Dit zorgt voor verlichting van je lerarenopleiding doordat je alleen de vakinhoudelijke onderdelen volgt. Het ideale programma als je de volgende stap wilt maken binnen het onderwijs. Schrijf je je gelijktijdig in voor dit schakelprogramma en de lerarenopleiding van je keuze bij NCOI, dan kun je na afronding van dit programma je studie direct voortzetten.

Vrijstellingen HBO Bachelor Lerarenopleiding

Dit unieke schakelprogramma levert je vrijstelling op voor de beroepscontextmodules van onze tweedegraads HBO Bachelor Lerarenopleidingen. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvang je vrijstelling voor de beroepscontextmodules uit fase 1, 2 en 3 van onze HBO Bachelor Lerarenopleidingen. Zo kies je met dit programma niet alleen voor direct resultaat, maar houd je ook zicht op een lichter programma richting een volledige HBO Bachelorgraad. Schrijf je je gelijktijdig in voor het schakelprogramma en de HBO Bachelor Lerarenopleiding van je keuze, dan kun je na afronding van het schakelprogramma direct doorstuderen naar de HBO Bachelor Lerarenopleiding.

Doelgroep

Je hebt een PABO-bevoegdheid, bent werkzaam in het VMBO en je wilt je tweedegraads bevoegdheid behalen. Ook wanneer je vanuit het primair onderwijs met je PABO-bevoegdheid de overstap wilt maken naar het voortgezet onderwijs is dit programma erg interessant.

Doel en opzet

Je werkt tijdens dit schakelprogramma aan je kennis en de toepassing ervan. Je krijgt extra informatie over lesgeven, gekoppeld aan de eisen binnen het voortgezet onderwijs. Zo verdiep je je onder andere in diversiteit binnen de klas, de organisatie van VO/VMBO, mentoraat, leerlingbegeleiding en adolescentiepsychologie. Met deze module toon je je specifieke kennis en vaardigheden van de beroepscontext aan, zodat je dit vrijgesteld kunt krijgen in een van onze HBO Bachelor Lerarenopleidingen in het tweedegraads gebied.

Vooropleiding

Je hebt een PABO-getuigschrift.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Schakelprogramma PABO naar Tweedegraads Lerarenopleidingen

Kort praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.