Menu
NCOI Opleidingen - Onderwijs
  • Home
  • Onderwijs en Pedagogiek

Onderwijs en Pedagogiek

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je in het onderwijs aan de slag? Of je kennis en expertise verder ontwikkelen? Met goede pedagogische, vakinhoudelijke...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je in het onderwijs aan de slag? Of je kennis en expertise verder ontwikkelen? Met goede pedagogische, vakinhoudelijke...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je in het onderwijs aan de slag? Of je kennis en expertise verder ontwikkelen? Met goede pedagogische, vakinhoudelijke...

Lees meer
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je in het onderwijs aan de slag? Of je kennis en expertise verder ontwikkelen? Met goede pedagogische, vakinhoudelijke en didactische kennis help je kinderen en volwassenen met hun toekomst. NCOI Opleidingen biedt je verschillende opleidingen op het gebied van Onderwijs en Pedagogiek.

Onderwijsopleidingen

Onderwijs en pedagogiek zijn de basis van een gezonde samenleving. Als leraar ben je bijvoorbeeld de essentiële schakel voor de ontwikkeling en de toekomst van een leerling. NCOI heeft een breed aanbod praktijkgerichte onderwijsopleidingen op MBO-, HBO-, HBO Bachelor- en Masterniveau. Voor (toekomstige) leraren, leerlingbegeleiders, onderwijskundigen, schoolleiders, onderwijsmanagers en meer.

Omscholen onderwijs

In de onderwijssector is al jaren veel vraag naar nieuwe leraren. Heb je altijd al voor de klas willen staan, maar is het er nooit van gekomen? Dan is dit hét moment om te kiezen voor omscholing naar het onderwijs. Ben je benieuwd waar jouw kansen en mogelijkheden liggen? Op onze pagina over omscholen naar het onderwijs lees je hier alles over. Bovendien zie je hier meteen welke kansberoepen er zijn en welke routes je kunt volgen.  

PABO en Basisonderwijs

Wil je leraar basisonderwijs worden, dan heb je een onderwijsbevoegdheid nodig. Volg daarvoor de erkende PABO-opleiding van Hogeschool NCOI, speciaal ontwikkeld voor volwassenen: HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO). Deze volledige PABO duurt officieel 4 jaar. Je kunt de opleiding in 2 jaar afronden als je vrijstellingen hebt. Je moet daarvoor kunnen aantonen dat je de juiste vooropleiding, werkervaring en competenties heeft. Bel ons voor advies! Geef je al les in het basisonderwijs en wil je de overstap maken naar het voortgezet onderwijs? Behaal dan je tweedegraads bevoegdheid met dit Schakelprogramma PABO naar Tweedegraads Lerarenopleiding.

Lerarenopleiding

Met een lerarenopleiding heb je goede vooruitzichten op een baan, want er is een groot tekort aan leraren. Misschien ben je al leraar en wil je een ander vak gaan geven. Ook dan helpt een lerarenopleiding van NCOI je vooruit. Wil je leerlingen helpen met hun taal-, spreek-, luister- en schrijfvaardigheid, dan is de HBO Bachelor Lerarenopleiding Nederlands iets voor jou. Doceer je liever het vak Engels, volg dan de HBO Bachelor Lerarenopleiding Engels. Help je leerlingen graag met wiskunde, dan is de geaccrediteerde HBO Bachelor Lerarenopleiding Wiskunde je opleiding.

Opleidingskunde en Onderwijskunde

Ben je hoger opgeleid en wil je je verdiepen in strategisch opleiden binnen je vakgebied? Werk je al in het onderwijs of op het gebied van bedrijfsopleidingen? NCOI Opleidingen biedt je verschillende opleidingen in onderwijskunde en opleidingskunde. Bekijk bijvoorbeeld eens de erkende Master Onderwijskunde (MEd). Wil je weten hoe je je medewerkers succesvol opleidt? In het 1-jarige programma HBO Opleidingskunde leer je onder meer effectieve opleidingsprogramma’s ontwerpen en krijg je inzicht in moderne leerstrategieën.

MBA Onderwijsmanagement

Als je schoolleider wilt worden of belangstelling hebt voor bedrijfskundig management, volg dan onze 2-jarige Master of Business Administration (MBA) met als specialisatie Onderwijsmanagement. Na afronding van deze opleiding, mag je je (her)inschrijven in het Schoolleidersregister PO. Dat geeft je betere kansen op de arbeidsmarkt. Voor je Masteropleiding Onderwijsmanagement krijg je subsidie van de overheid (schoolleiderstegemoetkoming).

Opleiding Pedagogiek

In een opleiding Pedagogiek leer je kinderen en/of ouders, leerkrachten of anderen die betrokken zijn bij de opvoeding, te begeleiden en ondersteunen. Tijdens de 4-jarige HBO Bachelor Pedagogiek komen naast pedagogiek onderwerpen als ontwikkelingspsychologie en orthopedagogiek aan de orde. Je kunt je specialiseren in de richting die je aanspreekt: Zorgmanagement, Manager kinderopvang, Kinderobesitas of Jeugdzorgwerker. Zo ontwikkel je je niet alleen tot een breed onderlegde professional op het gebied van pedagogiek, maar ontwikkel je je ook in een specifiek deelgebied.

PDG en didactische vaardigheden

Wil je lesgeven in het MBO? Of ben je al werkzaam in het MBO, maar heb je nog geen onderwijsbevoegdheid? Het traject Pedagogisch didactisch getuigschrift (PDG) is dé opleiding voor als je je jarenlange werkervaring wilt aanvullen met didactische vaardigheden. Met PDG sta je in korte tijd met de juiste papieren voor de klas in het MBO. Wil je liever volwassenen lesgeven? Je ontdekt alles over het leergedrag van volwassenen en moderne leerstrategieën in het programma HBO Didactische Werkvormen en Vaardigheden.