• Home
  • Onderwijs en Pedagogiek

Onderwijs en Pedagogiek

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je in het onderwijs aan de slag? Of je kennis en expertise verder ontwikkelen? Volg een onderwijsopleiding! Met goede pedagogische, vakinhoudelijke en didactische kennis help je kinderen en volwassenen met hun toekomst. NCOI biedt je verschillende opleidingen op het gebied van Onderwijs en Pedagogiek....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je in het onderwijs aan de slag? Of je kennis en expertise verder ontwikkelen? Volg een onderwijsopleiding! Met goede pedagogische, vakinhoudelijke en didactische kennis help je kinderen en volwassenen met hun toekomst. NCOI biedt je verschillende opleidingen op het gebied van Onderwijs en Pedagogiek....

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je in het onderwijs aan de slag? Of je kennis en expertise verder ontwikkelen? Volg een onderwijsopleiding! Met goede pedagogische, vakinhoudelijke en didactische kennis help je kinderen en volwassenen met hun toekomst. NCOI biedt je verschillende opleidingen op het gebied van Onderwijs en Pedagogiek....

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Wil je in het onderwijs aan de slag? Of je kennis en expertise verder ontwikkelen? Volg een onderwijsopleiding! Met goede pedagogische, vakinhoudelijke en didactische kennis help je kinderen en volwassenen met hun toekomst. NCOI biedt je verschillende opleidingen op het gebied van Onderwijs en Pedagogiek.

Opleidingen in het onderwijs bij NCOI

In het onderwijs vind je meer beroepen dan alleen dat van een leraar. Daarom biedt NCOI ruim 180 opleidingen in verschillende subsegmenten aan. Zo kun jij je verdiepen in Didactische Vaardigheden of Opleidings-en Onderwijskunde. Of de eerste stappen zetten naar een carrière als onderwijsmanager met een opleiding in het subsegment Onderwijsmanagement. Maar natuurlijk kun je ook verschillende Lerarenopleidingen volgen of voor een PABO opleiding gaan. Of ben je al jarenlang werkzaam geweest in een andere sector en wil je je laten omscholen tot leraar? Ook dat kan met de opleidingen in het subsegment Zij-instroom Onderwijs. Lees hieronder alles over de subsegmenten en kies de opleiding die het beste bij je past.

Opleidings- en Onderwijskunde

Ben je hoger opgeleid en wil je je verdiepen in strategisch opleiden? Of werk je al in het onderwijs of op het gebied van bedrijfsopleidingen? NCOI biedt je verschillende opleidingen in onderwijskunde en opleidingskunde. Bekijk bijvoorbeeld eens de erkende Master Onderwijskunde (MEd). Wil je weten hoe je je medewerkers succesvol opleidt? In het HBO Programma Opleidingskunde leer je onder meer effectieve opleidingsprogramma’s ontwerpen en krijg je inzicht in moderne leerstrategieën.

Onderwijsmanagement

Als (toekomstig) onderwijsmanager richt je je op de kwaliteit van het onderwijs. Met alle vakinhoudelijke ontwikkelingen, stelselwijzigingen en de digitalisering is dit een steeds groter wordende uitdaging. Een onderwijsmanagement opleiding biedt dan uitkomst. Zo werk je tijdens een dergelijke opleiding onder andere aan je leidinggevende expertise, bedrijfskundig inzicht, communicatieve vaardigheden en kennis over ontwikkelingspsychologie, opvoeding en pedagogiek.

Als schoolleider maak je ook aanspraak op de Schoolleidersbeurs-VO.

Didactische vaardigheden

Ontwikkel je didactische vaardigheden of scherp ze aan met een opleiding didactiek van NCOI. Wil je bijvoorbeeld lesgeven in het MBO? Of ben je al werkzaam in het MBO, maar heb je nog geen onderwijsbevoegdheid? Het traject Pedagogisch didactisch getuigschrift (PDG) is dan dé opleiding voor als je je jarenlange werkervaring wilt aanvullen met didactische vaardigheden. Met PDG sta je in korte tijd met de juiste papieren voor de klas in het MBO.

PABO

Wil je leraar basisonderwijs worden, dan heb je een onderwijsbevoegdheid nodig. Volg daarvoor een van de erkende PABO-opleidingen van NCOI, speciaal ontwikkeld voor volwassenen.

Lerarenopleidingen

Met een lerarenopleiding heb je goede vooruitzichten op een baan, want er is een groot tekort aan leraren. Misschien ben je al leraar en wil je een ander vak gaan geven. Ook dan helpt een onderwijs opleiding van NCOI je vooruit. Wil je leerlingen helpen met hun taal-, spreek-, luister- en schrijfvaardigheid, dan is de HBO Bachelor Lerarenopleiding Nederlands iets voor jou. Doceer je liever het vak Engels, volg dan de HBO Bachelor Lerarenopleiding Engels. Help je leerlingen graag met wiskunde, dan is de geaccrediteerde HBO Bachelor Lerarenopleiding Wiskunde iets voor jou.

Zij-instroom Onderwijs

In de onderwijssector is al jaren veel vraag naar nieuwe leraren. Heb je altijd al voor de klas willen staan, maar is het er nooit van gekomen? Naast de algemene Lerarenopleidingen biedt NCOI ook speciale zij-instroom onderwijs opleidingen aan. Deze opleidingen zijn bedoeld voor mensen die zich graag willen laten omscholen tot docent. Ook wanneer je al voor de klas staat, maar nog geen bevoegdheid hebt of als je een ander vak wil geven, zijn deze opleidingen zeer geschikt om in korte tijd je lesbevoegdheid te halen.

Pedagogiek

In een opleiding Pedagogiek leer je kinderen en/of ouders, leerkrachten of anderen die betrokken zijn bij de opvoeding, te begeleiden en ondersteunen. Zo komen tijdens de 4-jarige HBO Bachelor Pedagogiek naast pedagogiek ook onderwerpen als ontwikkelingspsychologie en orthopedagogiek aan de orde. Je kunt je specialiseren in de richting die je aanspreekt: Zorgmanagement, Manager kinderopvang, Kinderobesitas of Jeugdzorgwerker. Zo ontwikkel je je niet alleen tot een breed onderlegde professional op het gebied van pedagogiek, maar ontwikkel je je ook in een specifiek deelgebied.

Waarom een Onderwijs opleiding volgen bij NCOI?

Bij NCOI hoef je niet te leren wat je al weet. Daarom is het mogelijk om voor bepaalde vakken een vrijstelling aan te vragen. Dat bespaart niet alleen tijd, maar ook geld. Ook zijn de opleidingen door hun praktijkgerichte aanpak direct toepasbaar in je werk. Doordat de opleidingen bij NCOI speciaal ontwikkeld zijn voor werkend Nederland, zijn ze goed te combineren met je werk. Je kunt namelijk op verschillende momenten in het jaar beginnen, bepaalt zelf of je overdag, ‘s avonds of in het weekend studeert en je kunt de opleiding tijdelijk pauzeren als het even niet uitkomt. 

Populaire opleidingen

HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO)
Wil jij als basisschoolleraar aan de slag? Dan is de HBO Bachelor Opleiding tot Leraar Basisonderwijs (PABO) iets voor jou. In deze opleiding krijg je niet alleen de kennis om vakken als rekenen, aardrijkskunde en taal te geven. Je ontwikkelt ook vaardigheden om lessen voor te bereiden en te geven. 

Master Onderwijskunde (MEd)
Ben je geïnteresseerd in het onderwijs, maar wil je niet per se voor de klas staan? Met de Master Onderwijskunde (MEd) leer je hoe je onderwijskundige vraagstukken oplost en daarmee het onderwijs verder ontwikkelt. Daarbij volg je bijvoorbeeld een Masterclass Ontwerpen en Realiseren van Leertrajecten en Masterclass Digitale Technologie voor Leren en Ontwikkelen.

HBO Bachelor Pedagogiek
Tijdens de HBO Bachelor Pedagogiek verdiep je je in onderwerpen als ontwikkelingspsychologie, pedagogiek en maatschappij, professioneel werken en pedagogisch adviseren. Na afloop ben je officieel erkend opvoedkundige. 

Blogs over Onderwijs en Pedagogiek

Wil jij graag alles weten over de baankansen, trends en andere relevante ontwikkelingen in dit vakgebied? Bekijk dan ook eens onze blogs over Onderwijs en Pedagogiek.

Hier lees je bijvoorbeeld wat je met een PABO-diploma kunt. Ook als je meer wilt weten over de bekwaamheidseisen voor leraren kun je hier terecht.

Veelgestelde vragen over Onderwijs en Pedagogiek

Zijn er beurzen of subsidies beschikbaar voor opleidingen in Onderwijs en Pedagogiek?
Wat zijn de carrièreperspectieven na het behalen van een opleiding in Onderwijs en Pedagogiek?
Wat zijn de praktijkgerichte elementen van een opleiding in Onderwijs en Pedagogiek?