Menu
NCOI Opleidingen - Overheid & Non-Profit

Procesmanagement

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Hoe zien optimale processen in de overheid en non-profitsector eruit en hoe kun je zorgen dat deze zo doeltreffend mogelijk...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Hoe zien optimale processen in de overheid en non-profitsector eruit en hoe kun je zorgen dat deze zo doeltreffend mogelijk...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Hoe zien optimale processen in de overheid en non-profitsector eruit en hoe kun je zorgen dat deze zo doeltreffend mogelijk...

Lees meer

Meest bekeken Procesmanagement

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Prijs

Masterclass (1) Een Masterclass van NCOI University of Applied Sciences draait altijd om een bepaald onderwerp en bestaat uit 4 dag- of 8 avondbijeenkomsten. Wilt u verder studeren naar een volledige Master? Dan ontvangt u gegarandeerd vrijstelling als u wordt toegelaten en de Masterclass onderdeel is van de betreffende Master.

Post Bachelor (1) De Post Bacheloropleidingen van NCOI hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO Bacheloropleiding (1) Een HBO Bacheloropleiding is een beroepsgerichte opleiding in het hoger onderwijs en leidt op tot de officiële graad Bachelor. Alle HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI hebben een modulair opleidingsprogramma verdeeld over 3 fases en een individuele afstudeerfase. De Bacheloropleiding omvat 240 EC (studiepunten). 1 EC is gelijk aan 28 studiebelastingsuren.

Alle volledige Bacheloropleidingen zijn NVAO-geaccrediteerd en voldoen aan strengste kwaliteitseisen.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bacheloropleiding NVAO-geaccrediteerd

HBO-programma (6) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

MHBO (1) Een MHBO-opleiding kenmerkt zich door een praktijkgerichte aanpak en duurt 5 tot 12 maanden. Het niveau van de opleiding ligt tussen MBO-niveau 4 en HBO-niveau. Daarmee is deze opleiding de ideale brug van MBO naar HBO. Een MHBO-opleiding is modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

Training (4) Tijdens de trainingen staan uw eigen praktijk en ontwikkelen van uw vaardigheden altijd centraal. De vaardigheden die u tijdens de training opdoet, kunt u direct in uw eigen werkomgeving toepassen.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Hoe zien optimale processen in de overheid en non-profitsector eruit en hoe kun je zorgen dat deze zo doeltreffend mogelijk worden georganiseerd? Ambieer je een functie als procesmanager of ben je het al en wil je je kennis en vaardigheden op dit vlak verder ontwikkelen? NCOI Opleidingen heeft een ruim aanbod aan opleidingen en trainingen procesmanagement voor overheid en non-profitorganisaties waarmee je in korte tijd diepgaande kennis opdoet. Een aantal van deze opleidingen en trainingen bespreken we hieronder.

Wat is procesmanagement?

Procesmanagement is eenvoudig gezegd het faciliteren en beheren van organisatieprocessen, op zowel strategisch als operationeel niveau. Door inzicht en kennis in bedrijfskundige processen zie je als procesmanager welke processen er goed lopen en waar qua efficiëntie en effectiviteit nog wat te winnen valt. Gebaseerd op de visie en doelstellingen van je organisatie ontwikkel en verbeter je deze processen en houd je toezicht op het verloop hiervan.

Opleiding procesmanagement volgen

NCOI Opleidingen heeft een rijk opleidingsaanbod op het gebied van procesmanagement. Bij ons kun je opleidingen, programma’s en trainingen volgen op zowel MBO-, HBO- als Masterniveau. Een van onze populairste opleidingen op het gebied van procesmanagement is de HBO Bachelor Bedrijfskunde specialisatie Procesmanagement. In deze opleiding ontwikkel je je tot bedrijfskundige met specialistische inzichten op het gebied van management van bedrijfsprocessen. Je mag na afloop van de opleiding de graad BSc (Bachelor of Science) voeren, met de specialisatie Procesmanagement als extra aantekening. Je kunt ook kiezen voor kortere programma’s, zoals HBO Kwaliteits- en Procesmanagement. In dit 1 jaar durende HBO-programma ga je praktijkgericht aan de slag met kwaliteitsbeheersing en organisatieontwikkeling.

Aan de slag met de lean-methode

Bij procesmanagement speelt het tegengaan van verspilling een grote rol. De lean-methode is een zeer gewaardeerde methode bij het opsporen van de oorzaken van de verspillingen. Wil je je verdiepen in de lean-methode en ontdekken hoe je binnen je organisatie processen lean kunt inrichten? Dan is de training Lean Six Sigma Yellow Belt zeer geschikt voor jou. Ben je al bekend met de Lean-methode en wil je je kennis naar een hoger niveau tillen? Kies dan voor de training Lean Green Belt. Naast trainingen kun je bij NCOI ook opleidingen op het gebied van lean werken volgen. Zo is er de Professional Master Lean Leadership. In deze Professional Master werk je aan je leidinggevende vaardigheden en krijg je de handvatten aangereikt om een cultuuromslag binnen het bedrijf te bewerkstelligen aan de hand van de lean-methode.

Waarom studeren bij NCOI Opleidingen?

NCOI Opleidingen is dé opleider voor werkend Nederland. Dat houdt in dat je zelf kiest waar en wanneer je studeert. Dit kan doordeweeks, in de avonduren of zelfs in het weekend. Het voordeel daarvan is dat je je studie volledig kunt laten aansluiten op je werk- en privéleven. Tijdens je studie word je uitstekend begeleid door professionals vanuit de praktijk. Zij maken de ultieme vertaling van theorie naar de voor jou herkenbare praktijk. Hiermee doe je nieuwe kennis en vaardigheden op en ben je direct van meerwaarde in je werk. Daarnaast hebben onze opleidingen meerdere startmomenten per jaar en kun je kiezen uit meer dan 30 opleidingslocaties door heel Nederland. Zo is er altijd wel een opleiding die aansluit bij je wensen en behoeften en past bij jouw situatie.