Menu

Mail door

NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Basis Werktuigbouw

Een praktijkgerichte basisopleiding - 4 maanden

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je geïnteresseerd in werktuigbouwkunde, machinebouw en aandrijf- en installatietechniek? Wil je hier snel inzicht in, zonder dat je een werktuigbouwkundige of technische achtergrond hebt? Kies dan voor deze opleiding. Je ontwikkelt direct toepasbare praktische kennis van werktuigbouwkunde. Na afloop heb je inzicht in mechanica, aandrijftechniek, installatietechniek en de toepassingen ervan in de praktijk. Deze basisopleiding is een goede voorbereiding op een vervolgopleiding bij NCOI in het inspirerende vakgebied werktuigbouwkunde.

Doelgroep

Je wilt brede en praktisch toepasbare basiskennis verwerven van werktuigbouwkunde. Je kunt vanuit verschillende achtergronden instromen. Je werkt bijvoorbeeld in de industrie, bij de overheid, in de bouw of in de (proces)automatisering.

Doel en opzet

Na afloop van deze praktijkgerichte opleiding beschik je over de meest fundamentele en uiterst actuele kennis van werktuigbouwkunde. Zo ga je in op werktuigbouwkundige begrippen en krijg je inzicht in mechanica, aandrijftechniek, installatietechniek en machinebouw. In veel technische omgevingen kom je direct met deze onderwerpen in aanraking. Daarom wordt in de studiebijeenkomsten de theorie steeds gekoppeld aan concrete en zeer herkenbare praktijkopdrachten, waarmee je zelf actief aan de slag gaat. Zo kun je wat je in de bijeenkomsten leert meteen toepassen in je eigen werkomgeving. Dat maakt het leren leuk en motiverend. Je leert zaken waar je veel aan hebt. Je ervaren docent begeleidt je hierbij persoonlijk. Daarnaast krijg je ondersteuning via e-Connect.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent. Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Basis Werktuigbouw

Een praktijkgerichte basisopleiding - 4 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.