Menu

Human Skills in de Techniek

Ontwikkel je soft skills voor de technische sector - 3 maanden

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het is belangrijk om naast inhoudelijke kennis ook communicatieve vaardigheden te bezitten in de technische branche. Tijdens deze opleiding ontwikkel je je tot een succesvolle gesprekspartner door je te verdiepen in diverse gespreks- en motivatietechnieken. Zo ga je aan de slag met het omgaan van weerstand en leer je klanten te voorzien van onderbouwend advies. Na afloop kun je situaties niet alleen uitsluitend vanuit je eigen referentiekader beoordelen, maar ook vanuit het standpunt van je gesprekspartners. Je kunt bijdragen aan het oplossen van een probleem dat de ander ervaart. Wij leren je ook de do's en don'ts over veilig en slim gebruik van (digitale) media.

Doelgroep

Je bent werkzaam in de technische branche en je wilt je human skills verder uitdiepen binnen deze sector.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Doel en opzet

Deze korte opleiding kun je uitstekend volgen naast een baan. Zo kun je leren en werken combineren. Je volgt enkele inspirerende bijeenkomsten. In het programma staan de belangrijkste kennis en vaardigheden op het gebied van sociale vaardigheden centraal. Je ontwikkelt je tot een completere werknemer waarbij je kansen direct toenemen en je sterker in je schoenen staat. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten. Zij kennen de dagelijkse beroepspraktijk en kunnen je daardoor goed begeleiden.

Ook kun je contact onderhouden met de docent via onze online leeromgeving. Je vindt daar alle informatie over de opleiding zoals de lesvoorbereiding, de opdrachten en aanvullende informatie. Zo houd je makkelijk het overzicht.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Human skills in de techniek geschikt voor niveau 4 - K1095

(2 bijeenkomsten)

 • Klantgericht adviseren
 • Omgaan met weerstand, gespreks- en motivatietechnieken
 • Mediawijsheid
 • Bedrijfscultuur en -processen
 • Interdisciplinaire samenwerking
 • Coaching en leidinggeven

  Diploma

  Je rondt de opleiding af met een mondeling examen. Heb je voor dit onderdeel een voldoende behaald, dan ontvang je het diploma 'Human Skills in de Techniek' van NCOI.

  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 3 maanden
  • Varianten: Avond
  • Dag: 1 dag van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • Avond: 2 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie
  Kostenspecificatie

  Totaalprijs

  Dagopleiding: € 1.530,-

  Avondopleiding: € 1.516,-

  De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

  Inschrijfgeld: € 100,-
  Lesgeld: € 990,-
  Studiemateriaal: € 125,-
  Examenkosten: € 275,-
  Reprorechten: € 15,-
  Arrangementskosten dag: € 25,-

  Arrangementskosten avond: € 11,-

  Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt het programma ook in 3 termijnen betalen.

  Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
  Kostenoverzicht aanvragen

  Locatie- en arrangementskosten

  NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

  Reprorechten en hand-outs

  Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

  Fiscaal voordeel

  Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

  Btw

  Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

  Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

  Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

  Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

  Human Skills in de Techniek

  Ontwikkel je soft skills voor de technische sector - 3 maanden

  Vakgebied

  Techniek

  Opleidingsniveau

  MBO-programma

  Erkenning

  NVAO geaccrediteerd

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heeft u vragen?

  Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  Virtuele Open Dag NCOI

  Virtual classroom en e-learning

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

  Studiegids 2019-2020 NCOI

  Vraag de studiegids 2019-2020 aan

  Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

  Contact NCOI

  Opleidingsadvies op maat?

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.