Menu
NCOI Opleidingen - Juridisch

Mediation

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Bij het oplossen van conflicten en zakelijke geschillen wordt steeds vaker gebruikgemaakt van mediation. Door een mediator...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Bij het oplossen van conflicten en zakelijke geschillen wordt steeds vaker gebruikgemaakt van mediation. Door een mediator...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Bij het oplossen van conflicten en zakelijke geschillen wordt steeds vaker gebruikgemaakt van mediation. Door een mediator...

Lees meer

Meest bekeken Mediation

Post Bachelor (1) Een Post Bachelor is een programma gericht op het verdiepen en/of verbreden van je kennis en vaardigheden. Het niveau van een Post Bachelor zit tussen HBO- en beginnend Masterniveau in. De duur van programma varieert tussen de 3 en 12 maanden.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden Post Bachelor

HBO-programma (1) Een HBO-programma is opgebouwd uit een of meerdere modules van een erkende HBO-opleiding. Met een HBO-programma verdiep en/of verbreed je je kennis over een bepaald onderwerp, thema of vakgebied op HBO-niveau. Na het afronden van een HBO-programma kun je mogelijk vrijstelling ontvangen om verder te studeren in een volledige, erkende HBO-opleiding.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Bij het oplossen van conflicten en zakelijke geschillen wordt steeds vaker gebruikgemaakt van mediation. Door een mediator in te schakelen, wordt er door middel van gesprekken met beide partijen gezocht naar een oplossing. Zo kan er een eventuele gang naar de rechtbank voorkomen worden. Wil je bemiddelen in zakelijke conflicten en een opleiding tot mediator volgen? NCOI Opleidingen biedt praktijkgerichte opleidingen gericht op mediation en juridische dienstverlening.

Wat doet een mediator?

Als mediator ligt je focus op het bemiddelen tussen conflictpartijen. Je voert gesprekken met beide partijen en creëert wederzijds begrip voor elkaars belangen. Communicatie is vaak een groot probleem bij conflicten. Door emoties en slepende conflicten zijn de partijen vaak het overzicht kwijt en lukt het niet om onderling tot een oplossing te komen. Je kunt als mediator de feiten, argumenten en standpunten overzichtelijk in kaart brengen en mogelijke oplossingen aandragen. Daardoor is een juridische procedure niet nodig en houden beide partijen zelf de regie over het conflict.

Opleiding volgen en mediator worden?

Bij NCOI kun je mediation-opleidingen op diverse niveaus volgen. Of je nu al werkzaam bent als mediator en uw kennis wilt verdiepen, of dat je de ambitie hebt om dit te gaan doen. Met HBO Conflictbemiddeling en Mediation ontwikkel je in drie maanden alle kennis en vaardigheden om professioneel en succesvol te bemiddelen. Je gaat aan de slag met diverse mediationtechnieken, ontwikkelt je communicatievaardigheden en verdiept je in rechtssociologie. Ben je op zoek naar een breder programma waarmee je je kunt registreren bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN)? Kies dan voor de 1-jarige Leergang Mediation (MFN).

Juridische opleidingen

Voor wie zich niet alleen in mediation wil verdiepen of zich als mediator wil verbreden of specialiseren, biedt NCOI verschillende juridische opleidingen. Met MBO Juridisch-Administratief Dienstverlener niveau 4 leer je veel over het informeren en adviseren van klanten. Je ontwikkelt juridische basiskennis, leert stukken en documenten lezen en verdiept je in onder meer strafrecht en procesrecht. Wil je liever op HBO-niveau studeren? Met de HBO Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) word je breed opgeleid binnen de juridische dienstverlening. Voor wie zich wil richten op de belangrijkste aspecten binnen het vakgebied rechten, is er het praktijkgerichte programma HBO Rechten. Ook is het mogelijk je op het gebied van rechten te specialiseren, bijvoorbeeld met HBO Arbeidsrecht.

Voordelen van studeren bij NCOI

Een opleiding tot mediator of juridisch dienstverlener volgen bij NCOI houdt in dat je praktijkgericht leert. NCOI is de opleider voor werkend Nederland. Onze opleidingen zijn uitstekend te combineren met werk en privé. Je studeert in deeltijd en bepaalt zelf waar en wanneer. Je volgt bijeenkomsten overdag ’s avonds of op zaterdag volgen of kiezen voor e-learning. Onze opleidingen worden gegeven door docenten die zelf werkzaam zijn binnen dit vakgebied. Zij weten wat er speelt en kunnen zo uitstekend de theorie aan de praktijk koppelen.