Mediation

Bij het oplossen van conflicten en zakelijke geschillen wordt steeds vaker gebruikgemaakt van mediation. Door een mediator in te schakelen, wordt er door middel van gesprekken met beide...

Lees meer

Bij het oplossen van conflicten en zakelijke geschillen wordt steeds vaker gebruikgemaakt van mediation. Door een mediator in te schakelen, wordt er door middel van gesprekken met beide...

Lees meer

Bij het oplossen van conflicten en zakelijke geschillen wordt steeds vaker gebruikgemaakt van mediation. Door een mediator in te schakelen, wordt er door middel van gesprekken met beide...

Lees meer

Mediation: 2 opleidingen

Filters

Filter
Niveau
Toon alle niveau's

HBO-programma (1) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Praktijkopleiding (1) In een praktijkopleiding doet u alle kennis en vaardigheden op die u nodig heeft om uw (gewenste) beroep met succes te kunnen uitoefenen.

Meest bekeken Mediation

Speciaal voor werkenden

NCOI is speciaal opgericht voor werkenden. We verzorgen meer dan 1.000 opleidingen en trainingen in veel verschillende vakgebieden en leiden jaarlijks 50.000 professionals op. Professionals zoals u. Samen met 700 medewerkers en meer dan 2.000 docenten zetten we ons dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. We verzorgen onze opleidingen voor het overgrote deel van de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven. Een NCOI-diploma is dus echt een waardevolle aanvulling op uw cv. 

Topdocenten uit de praktijk

De kwaliteit van opleidingen en trainingen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van de docent. Daarom werkt NCOI uitsluitend met uitstekend opgeleide docenten die werkzaam zijn in het vakgebied van uw opleiding. Meer dan 2.000 docenten zetten zich dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. Alexandra van ’t Geloof is een van hen. Zij vertelt u in deze video waarom zij lesgeven het leukste vindt wat er is.

Unieke combinatie van erkend en praktijkgericht onderwijs

Onze opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (MBO) en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (HBO/Master). Hierdoor weet u zeker dat uw opleiding aan strenge kwaliteitseisen voldoet, en u een waardevol diploma behaalt. Daarnaast is ons onderwijs anders ingericht dan het onderwijs aan een reguliere onderwijsinstelling. U heeft immers een heel andere opleidingsbehoefte dan iemand die fulltime naar school gaat. U moet het volgen van een opleiding in kunnen passen in uw drukke agenda. Verder krijgt u bij ons geen theorie om de theorie, maar maken we voortdurend de vertaalslag naar de praktijk. Uw praktijk. Hierdoor kunt u wat u leert direct de volgende dag toepassen.

Studeren waar en wanneer u wilt

Bij ons kunt u uw opleiding uitstekend combineren met uw baan en privéleven. U kunt uw opleiding namelijk doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag volgen. En dankzij onze locaties door heel Nederland, is er altijd wel een locatie bij u in de buurt. Verder kunt u meerdere keren per jaar starten. U hoeft dus niet tot september te wachten. Ook de opbouw van onze opleidingen is flexibel. Wilt u zich niet meteen inschrijven voor een volledige, erkende opleiding? Dan kunt u ook kiezen voor een deelprogramma. Dit is een onderdeel van een volledige, erkende opleiding, waarin u zich heel gericht verdiept in een bepaald onderwerp. Als u later besluit dat u zich toch voor de volledige opleiding wilt inschrijven, kunt u de studiepunten die u al behaald heeft onder bepaalde voorwaarden inbrengen.

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent

Bij het oplossen van conflicten en zakelijke geschillen wordt steeds vaker gebruikgemaakt van mediation. Door een mediator in te schakelen, wordt er door middel van gesprekken met beide partijen gezocht naar een oplossing. Zo kan er een eventuele gang naar de rechtbank voorkomen worden. Wilt u bemiddelen in zakelijke conflicten en een opleiding tot mediator volgen? NCOI Opleidingen biedt praktijkgerichte opleidingen gericht op mediation en juridische dienstverlening.

Wat doet een mediator?

Als mediator ligt uw focus op het bemiddelen tussen conflictpartijen. U voert gesprekken met beide partijen en creëert wederzijds begrip voor elkaars belangen. Communicatie is vaak een groot probleem bij conflicten. Door emoties en slepende conflicten zijn de partijen vaak het overzicht kwijt en lukt het niet om onderling tot een oplossing te komen. U kunt als mediator de feiten, argumenten en standpunten overzichtelijk in kaart brengen en mogelijke oplossingen aandragen. Daardoor is een juridische procedure niet nodig en houden beide partijen zelf de regie over het conflict.

Opleiding volgen en mediator worden?

Bij NCOI kunt u mediation-opleidingen op diverse niveaus volgen. Of u nu al werkzaam bent als mediator en uw kennis wilt verdiepen, of dat u de ambitie heeft om dit te gaan doen. Met HBO Conflictbemiddeling en Mediation ontwikkelt u in drie maanden alle kennis en vaardigheden om professioneel en succesvol te bemiddelen. U gaat aan de slag met diverse mediationtechnieken, ontwikkelt uw communicatievaardigheden en verdiept u in rechtssociologie. Bent u op zoek naar een breder programma waarmee u zich kunt registreren bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN)? Kies dan voor de 1-jarige Leergang Mediation (MFN).

Juridische opleidingen

Voor wie zich niet alleen in mediation wil verdiepen of zich als mediator wil verbreden of specialiseren, biedt NCOI verschillende juridische opleidingen. Met MBO Juridisch-Administratief Dienstverlener niveau 4 leert u veel over het informeren en adviseren van klanten. U ontwikkelt juridische basiskennis, leert stukken en documenten lezen en verdiept u in onder meer strafrecht en procesrecht. Wilt u liever op HBO-niveau studeren? Met de HBO Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) wordt u breed opgeleid binnen de juridische dienstverlening. Voor wie zich wil richten op de belangrijkste aspecten binnen het vakgebied rechten, is er het praktijkgerichte programma HBO Rechten. Ook is het mogelijk u op het gebied van rechten te specialiseren, bijvoorbeeld met HBO Arbeidsrecht.

Voordelen van studeren bij NCOI

Een opleiding tot mediator of juridisch dienstverlener volgen bij NCOI houdt in dat u praktijkgericht leert. NCOI is de opleider voor werkend Nederland. Onze opleidingen zijn uitstekend te combineren met werk en privé. U studeert in deeltijd en bepaalt zelf waar en wanneer. U bijeenkomsten overdag ’s avonds of op zaterdag volgen of kiezen voor e-learning. Onze opleidingen worden gegeven door docenten die zelf werkzaam zijn binnen dit vakgebied. Zij weten wat er speelt en kunnen zo uitstekend de theorie aan de praktijk koppelen.