Menu
NCOI Opleidingen - Communicatie & Juridisch

Mediation

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Bij het oplossen van conflicten en zakelijke geschillen wordt steeds vaker gebruikgemaakt van mediation. Door een mediator...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Bij het oplossen van conflicten en zakelijke geschillen wordt steeds vaker gebruikgemaakt van mediation. Door een mediator...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Bij het oplossen van conflicten en zakelijke geschillen wordt steeds vaker gebruikgemaakt van mediation. Door een mediator...

Lees meer

Meest bekeken Mediation

Meest bekeken Mediation

Filter
Niveau
Toon alle niveau's
Variant

Post Bachelor (1) De Post Bacheloropleidingen van NCOI hebben een studieduur die varieert van 3 maanden tot 1 jaar en zijn modulair opgebouwd. Elke module bestaat uit 6 tot 8 bijeenkomsten en wordt afgesloten met een moduleopdracht of een examen.

HBO-programma (1) Een klassikaal HBO-programma bij NCOI bestaat uit een of meerdere modules en heeft een doorlooptijd van 5 tot 12 maanden. U volgt op HBO-niveau een programma met onderwerpen die ook in een volledige HBO Bachelor zijn opgenomen. U heeft bij een aantal programma’s ook de mogelijkheid een HBO-propedeuse te behalen.

Deze korte, afgeronde HBO-programma's zijn ook onderdeel van een volledige Bacheloropleiding;

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Bij het oplossen van conflicten en zakelijke geschillen wordt steeds vaker gebruikgemaakt van mediation. Door een mediator in te schakelen, wordt er door middel van gesprekken met beide partijen gezocht naar een oplossing. Zo kan er een eventuele gang naar de rechtbank voorkomen worden. Wilt u bemiddelen in zakelijke conflicten en een opleiding tot mediator volgen? NCOI Opleidingen biedt praktijkgerichte opleidingen gericht op mediation en juridische dienstverlening.

Wat doet een mediator?

Als mediator ligt uw focus op het bemiddelen tussen conflictpartijen. U voert gesprekken met beide partijen en creëert wederzijds begrip voor elkaars belangen. Communicatie is vaak een groot probleem bij conflicten. Door emoties en slepende conflicten zijn de partijen vaak het overzicht kwijt en lukt het niet om onderling tot een oplossing te komen. U kunt als mediator de feiten, argumenten en standpunten overzichtelijk in kaart brengen en mogelijke oplossingen aandragen. Daardoor is een juridische procedure niet nodig en houden beide partijen zelf de regie over het conflict.

Opleiding volgen en mediator worden?

Bij NCOI kunt u mediation-opleidingen op diverse niveaus volgen. Of u nu al werkzaam bent als mediator en uw kennis wilt verdiepen, of dat u de ambitie heeft om dit te gaan doen. Met HBO Conflictbemiddeling en Mediation ontwikkelt u in drie maanden alle kennis en vaardigheden om professioneel en succesvol te bemiddelen. U gaat aan de slag met diverse mediationtechnieken, ontwikkelt uw communicatievaardigheden en verdiept u in rechtssociologie. Bent u op zoek naar een breder programma waarmee u zich kunt registreren bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN)? Kies dan voor de 1-jarige Leergang Mediation (MFN).

Juridische opleidingen

Voor wie zich niet alleen in mediation wil verdiepen of zich als mediator wil verbreden of specialiseren, biedt NCOI verschillende juridische opleidingen. Met MBO Juridisch-Administratief Dienstverlener niveau 4 leert u veel over het informeren en adviseren van klanten. U ontwikkelt juridische basiskennis, leert stukken en documenten lezen en verdiept u in onder meer strafrecht en procesrecht. Wilt u liever op HBO-niveau studeren? Met de HBO Bachelor Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) wordt u breed opgeleid binnen de juridische dienstverlening. Voor wie zich wil richten op de belangrijkste aspecten binnen het vakgebied rechten, is er het praktijkgerichte programma HBO Rechten. Ook is het mogelijk u op het gebied van rechten te specialiseren, bijvoorbeeld met HBO Arbeidsrecht.

Voordelen van studeren bij NCOI

Een opleiding tot mediator of juridisch dienstverlener volgen bij NCOI houdt in dat u praktijkgericht leert. NCOI is de opleider voor werkend Nederland. Onze opleidingen zijn uitstekend te combineren met werk en privé. U studeert in deeltijd en bepaalt zelf waar en wanneer. U bijeenkomsten overdag ’s avonds of op zaterdag volgen of kiezen voor e-learning. Onze opleidingen worden gegeven door docenten die zelf werkzaam zijn binnen dit vakgebied. Zij weten wat er speelt en kunnen zo uitstekend de theorie aan de praktijk koppelen.