Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Hoogspanningstechniek (HST)

Inzicht in de werking en opbouw van hoog- en middenspanningsinstallaties - 9 dagen

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je weten hoe hoogspannings- en middenspanningsinstallaties werken en hoe deze zijn opgebouwd? Dan is dit de ideale training. Je leert over de werking en opbouw van deze installaties. De focus hierbij ligt op hoogspanningsinstallaties en de distributie van elektriciteit. De training is afgestemd op de praktijk en staat hoog aangeschreven in het bedrijfsleven. Het is dus een uitstekende keuze voor de volgende stap in je carrière.

Je resultaat

Na afloop van deze training heb je kennis van de werking van hoogspanningsinstallaties en -apparatuur en kun je het volgende in de praktijk toepassen:

 • De werking van hoogspanningsinstallaties begrijpen en verklaren
 • Schema’s en tekening lezen
 • Inzicht in de elektriciteitsvoorziening in Nederland
 • Opzet en samenstelling van hoogspanningsinstallaties analyseren
 • Toegepaste kennis over componenten
 • Kennis over de aardingsconcepten en beveiligingsstrategieën
 • Kennis over het bedienen van stationsinstallaties
 • Inzicht in de veiligheidsprocedures en het aanwijzingsbeleid

Voor wie?

Voor elektrotechnici die werken of gaan werken met hoogspanning. Je bent bijvoorbeeld:

 • Servicemonteur
 • Onderhoudsmonteur
 • Inspecteur
 • Engineer
 • Adviseur

Vooropleiding

Als voorkennis adviseren wij kennis op het gebied van elektrotechniek, bijvoorbeeld de training Elektrisch Schakelen (ET-1) of HBO Elektrotechniek of HBO Werktuigbouw.

ROVC

Dit programma wordt uitgevoerd door ROVC. Je wordt ook ingeschreven bij ROVC en ontvangt van hen de correspondentie en materialen.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: Electrical Engineer

Hoogspanningstechniek (HST)

Inzicht in de werking en opbouw van hoog- en middenspanningsinstallaties - 9 dagen

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.