Wil je weten hoe hoogspannings- en middenspanningsinstallaties werken en hoe deze zijn opgebouwd? Dan is dit de ideale training. Je leert over de werking en opbouw van deze installaties. De focus hierbij ligt op hoogspanningsinstallaties en de distributie van elektriciteit. De training is afgestemd op de praktijk en staat hoog aangeschreven in het bedrijfsleven. Het is dus een uitstekende keuze voor de volgende stap in je carrière.
Je resultaat
Na afloop van deze training heb je kennis van de werking van hoogspanningsinstallaties en -apparatuur en kun je het volgende in de praktijk toepassen:
De werking van hoogspanningsinstallaties begrijpen en verklaren
Schema’s en tekening lezen
Inzicht in de elektriciteitsvoorziening in Nederland
Opzet en samenstelling van hoogspanningsinstallaties analyseren
Toegepaste kennis over componenten
Kennis over de aardingsconcepten en beveiligingsstrategieën
Kennis over het bedienen van stationsinstallaties
Inzicht in de veiligheidsprocedures en het aanwijzingsbeleid
Voor wie?
Voor elektrotechnici die werken of gaan werken met hoogspanning. Je bent bijvoorbeeld:
Servicemonteur
Onderhoudsmonteur
Inspecteur
Engineer
Adviseur
Vooropleiding
Als voorkennis adviseren wij kennis op het gebied van elektrotechniek, bijvoorbeeld de training Elektrisch Schakelen (ET-1) of HBO Elektrotechniek of HBO Werktuigbouw.
ROVC
Dit programma wordt uitgevoerd door ROVC. Je wordt ook ingeschreven bij ROVC en ontvangt van hen de correspondentie en materialen.
Leerlijn
Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.
Tijdens deze praktijkgerichte training leert u meer over de volgende onderwerpen:
Elektriciteitsvoorziening
Basis elektrotechniek
Elektriciteitsvoorziening
Hoog- en middenspanningsinstallaties
Openluchthoogspanningsinstallaties
Onderstations
Secundaire installaties
Middenspanningsruimten
Componenten in hoogspanningsinstallaties
Componenten
Schakelmateriaal, onder andere olie-, oliearme, lucht- en drukluchtvermogensschakelaars, SF-vermogensschakelaars, vacuümvermogensschakelaars, smeltveiligheden en lastschakelaars
Isolatoren
Gesloten schakelinstallaties
Stroom- en spanningstransformatoren en energietransformatoren
Scheiders/aarders
Verbindingen
Bovengrondse hoogspanningslijnen
Kabels
Aarding en beveiliging
Sterpuntsbehandeling
Soorten kortsluitstromen
Aandachtspunten bij stationsaarding
Soorten beveiliging en toegepaste beveiligingsconcepten
Je rondt de training af met een digitaal examen bij Koninklijke PBNA. Behaal je een voldoende, dan ontvang je het officiële diploma ‘Hoogspanningstechniek (HST)’ van PBNA.
Koninklijke PBNA is een onafhankelijk, branche-erkend exameninstituut in techniek en veiligheid dat toeziet op de kwaliteit van de examens.
Inzicht in de werking en opbouw van hoog- en middenspanningsinstallaties - 9 dagen
Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.
Kies uit meer dan 1.250
verschillende opleidingen en trainingen
Volg les bij een van onze 2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.