Praktische informatie

Hoe is het om te studeren bij NCOI Opleidingen? Waar moet ik zoal op letten, hoe zien de lesprogramma’s eruit en hoeveel kost een opleiding? Op deze pagina vertellen we je meer over allerlei praktische zaken die voor jou van belang zijn.

Over NCOI

Praktische informatie

Praktische informatie

Inschrijven 

Na je inschrijving ontvang je binnen enkele dagen na aanmelding een schriftelijke bevestiging. Daarnaast ontvang je een mail met inloggegevens voor e-Connect, jouw digitale leeromgeving. Hier zie je wat je aan lesstof kunt voorbereiden, wanneer de bijeenkomsten zijn, wie je docent is en waar en hoe laat je verwacht wordt.

Start van de opleiding en lesdata 

De startmomenten van je opleiding vind je op de webpagina van de opleiding zelf. Als je eenmaal bent ingeschreven, zie je in jouw online leeromgeving e-Connect nogmaals de exacte data. De avondbijeenkomsten worden verzorgd van 19.00 uur tot 22.00 uur, de dagbijeenkomsten overdag volg je van 9.30 uur tot 16.30 uur en de zaterdagbijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Studiematerialen

Tijdens je opleiding maak je gebruik van diverse actuele studiematerialen, zoals een boek, studiemap of het online leerplatform e-Connect. De kwaliteit van het materiaal is essentieel voor de kwaliteit van de opleiding. Je ontvangt alle benodigde informatie en studiematerialen ongeveer 2 weken voor de start van de opleiding of training. Als je je laat aanmeldt, dan versturen wij zo snel mogelijk het benodigde studiemateriaal. Wil je jouw materiaal in het buitenland ontvangen? Dan betaal je administratiekosten van 10% van de kostprijs.

Opleidingsplaatsen

Met ruim 20 opleidingslocaties door heel Nederland is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt. De locaties zijn gemakkelijk bereikbaar met openbaar of eigen vervoer. Voor elke opleiding en training wordt aangegeven waar, op welke dag of avond en op welk tijdstip je deze kunt volgen. Soms kunnen opleidingen niet plaatsvinden op de locatie van je eerste voorkeur. In goed overleg zoeken we dan samen naar het best passende alternatief. Kijk hier voor meer informatie over onze locaties.

Inhalen bijeenkomsten

Heb je een bijeenkomst gemist? Als de planning het toelaat, kun je gemiste bijeenkomsten in een andere plaats of op een andere avond of dag in te halen. Overleg dit altijd vooraf via e-Connect met NCOI en met je docent. 

Kleine studiegroepen

NCOI werkt met kleine studiegroepen. Hierdoor ontstaat er veel ruimte voor discussie en is er aandacht voor persoonlijke vraagstukken. Je deelt je ervaringen met je medestudenten. Zo leer je van je docent en van je medestudenten en hoor je hoe het er in andere organisaties aan toegaat. Bovendien breid je zo je netwerk uit. Uit alle evaluaties blijkt dat dit door onze studenten enorm wordt gewaardeerd. Boeiend, leerzaam en inspirerend.

Locatie- en arrangement

Volg je bij ons een opleiding of training? Dan zorgen wij voor eten en drinken. Tijdens al onze dagopleidingen krijg je een goed verzorgde lunch en zijn alle warme dranken, frisdranken en tussendoortjes in het arrangement inbegrepen. Hiervoor betaal je € 25,- (ex btw) per dag of € 5,50 (ex btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (ex btw) per dag of € 10,- (ex btw) per avond. Wil je weten of wij een arrangement regelen en er apart locatiekosten in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de kostenoverzichten van de diverse opleidingen en trainingen.

Reprorechten en hand-outs 

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (ex btw). Bij vaardigheidstrainingen brengt NCOI € 30,- in rekening voor het studiemateriaal. Daarnaast wordt bij een aantal vaardigheidstrainingen gebruikgemaakt van aanvullende literatuur. De daadwerkelijke kosten worden separaat in rekening gebracht.

Vakanties 

Wij houden bij het organiseren en plannen van de bijeenkomsten rekening met de zomervakantie en kerstvakantie. Overige schoolvakanties kunnen wij helaas niet altijd vrijhouden. Uiteraard worden op verplichte vrije dagen, zoals tweede paasdag, tweede pinksterdag en Hemelvaart geen bijeenkomsten gepland.

Bijzonder verzoek handicap en dyslexie 

Wanneer er dyslexie bij je is geconstateerd, kun je een bijzonder verzoek vergezeld van een dyslexieverklaring indienen om meer tijd te krijgen tijdens een examen. Wanneer je lichamelijk of zintuiglijk gehandicapt bent, kun je bepaalde examens op een aangepaste manier afleggen.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader.

Betaal je jouw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.

Antwoord op al je vragen

Je vindt veel informatie op www.ncoi.nl en via de online leeromgeving e-Connect. Uiteraard kun je ook altijd persoonlijk contact opnemen met onze studieadviseurs. Wij zijn bereikbaar op 035 - 6 400 411 en via onze website. Je kunt ons maandag tot en met donderdag bellen tussen 08.00 uur en 18.00 uur, en op vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur.