• Home
  • Management en Leidinggeven

Management en Leidinggeven

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Een baan als manager of als leidinggevende is zowel veelzijdig als veeleisend. Met een opleiding ben jij goed voorbereid op deze grote stap in je carrière. Vind bij NCOI de managementopleiding die bij jou past en maak jezelf onmisbaar binnen je organisatie. ...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Een baan als manager of als leidinggevende is zowel veelzijdig als veeleisend. Met een opleiding ben jij goed voorbereid op deze grote stap in je carrière. Vind bij NCOI de managementopleiding die bij jou past en maak jezelf onmisbaar binnen je organisatie. ...

Lees meer

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Een baan als manager of als leidinggevende is zowel veelzijdig als veeleisend. Met een opleiding ben jij goed voorbereid op deze grote stap in je carrière. Vind bij NCOI de managementopleiding die bij jou past en maak jezelf onmisbaar binnen je organisatie. ...

Lees meer
  • Afgestemd op jouw leven
  • Afgestemd op jouw praktijk
  • Afgestemd op jouw kennis en ervaring
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten

NCOI Opleidingen, de grootste opleider van werkend Nederland

Een baan als manager of als leidinggevende is zowel veelzijdig als veeleisend. Met een opleiding ben jij goed voorbereid op deze grote stap in je carrière. Vind bij NCOI de managementopleiding die bij jou past en maak jezelf onmisbaar binnen je organisatie. 

Ontwikkel je als Manager en/of Leidinggevende 

Of je nu werkt in een grote of kleine organisatie, de rol van manager is veeleisend. Zo moet je beschikken over vaardigheden waarmee je mensen kunt motiveren en faciliteren. NCOI biedt gerichte managementopleidingen aan om je goed voor te bereiden op die volgende stap. 

Naast Algemene managementopleidingen biedt NCOI namelijk ook managementopleidingen gericht op specifieke sectoren aan. Ben je bijvoorbeeld al een tijdje werkzaam in het onderwijs? Dan is het interessant om te kijken naar de opleidingen in het Onderwijsmanagement.

Binnen deze specialisaties komen alle aspecten van management en leidinggeven aan bod, maar zijn de vakken en opdrachten specifiek gericht op een sector. Bij NCOI vind je managementopleidingen in de volgende sectoren:

 

Wat is het verschil tussen managen en leidinggeven?

De termen managen en leidinggeven worden vaak door elkaar gehaald. Toch is er wel degelijk een verschil. Managen gaat namelijk over het behouden van het huidige succes van een organisatie, terwijl een leidinggevende voor groei en verandering moet zorgen. Daardoor heeft een manager meer met korte termijndoelen te maken en een leidinggevende meer met lange termijndoelen. Meer weten? Lees het in de blog: Wat is het verschil tussen management en leiderschap?

Trends en ontwikkelingen

Managen op afstand
Sinds de coronacrisis werken veel mensen (deels) vanuit huis. Dat vraagt om nieuwe manieren van managen. Hoe hou je bijvoorbeeld de verbondenheid tussen collega’s en de organisatie?

De opkomst van de informele leider
Steeds meer organisaties werken in een structuur waar een vaste manager of leidinggevende ontbreekt. De informele leider is daarbinnen de collega die onofficieel het voortouw neemt. Hij of zij verdeelt bijvoorbeeld het werk over collega’s en is het aanspreekpunt voor andere teams.

Meer focus op coachen en soft skills
Ook de rol van een manager verandert door de jaren heen. Waar de focus eerst op de beoordeling van collega’s lag, krijgt de manager tegenwoordig vooral de rol van coach. Collega’s moeten zich namelijk blijven ontwikkelen en een manager begeleidt hen daarbij. 

Meer weten? Lees het in de blog Trends en ontwikkelingen op managementgebied.

Waarom volg je een Management studie bij NCOI?

Een opleiding naast je baan volgen? Bij NCOI kan het! Dat komt door onze unieke onderwijsmethode. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte leerstof, ervaren docenten en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een studievorm te vinden die aansluit op jouw wensen en behoeften. Daarnaast is alle leerstof zo ontwikkeld dat je het geleerde direct kunt toepassen in je eigen praktijk. Zo zie je snel resultaten en leer je zo efficiënt mogelijk.

  • Speciaal voor werkenden en daarom flexibel. 
  • Lessen zijn zowel online als klassikaal te volgen.
  • Opleidingen hebben meerdere startmomenten per jaar.
  • Nederlandstalige lessen.
  • Docenten uit de praktijk: de leerstof en business cases raken aan de dagelijkse werkpraktijk.
 

Als leidinggevende omgaan met weerstand

Als leidinggevende moet je niet alleen je werknemers kunnen motiveren en stimuleren, maar ook leren omgaan met weerstand, onvoorziene situaties en afwijkende karakters van teamleden. Om je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen of verder te verdiepen, biedt NCOI verschillende management trainingen aan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Basistraining Leidinggeven, Interne Communicatie en Samenwerking of Coachend Leidinggeven. Gedurende de trainingen ontwikkel je je eigen leiderschapsstijl en kies je zelf welke motivatietechnieken het beste bij jou passen. 

Populaire opleidingen

MHBO Leidinggeven, Communicatie en Effectiviteit
In de praktijkgerichte opleiding MHBO Leidinggeven, Communicatie en Effectiviteit leer je binnen 6 maanden alles over communicatietechnieken voor leidinggevenden. Ook ontwikkel je vaardigheden op het gebied van praktisch leidinggeven.

Master in Management & Innovation (MMI)
De Master in Management & Innovation leidt je op tot een innovatieve manager. Je volgt tijdens deze opleiding masterclasses in onder andere Innovatiemanagement, Business Development en Leiderschap en Visie.

Post Bachelor Module Management en Leiderschap
Binnen de Post Bachelor Module Management en Leiderschap richt jij je op onderwerpen als teamontwikkeling en het motiveren van medewerkers. Door de praktijkgerichte insteek van de NCOI opleidingen kun je de geleerde stof gelijk toepassen in je werk. 

HBO Bachelor Management
De HBO Bachelor Management bereidt jou voor op een functie als manager of als teamleider. In de eerste fase volg je algemene managementvakken waarna je in de tweede fase een specialisatie kiest zoals verandermanagement, hotelmanagement of bedrijfspsychologie. 

Blogs over Management en Leidinggeven

Wil jij graag alles weten over de baankansen, trends en andere relevante ontwikkelingen in dit vakgebied? Bekijk dan ook eens onze blogs over Management en Leidinggeven.

Zo lees je hier bijvoorbeeld wat situationeel leiderschap is. Ook als je meer wilt weten over  het verschil tussen management en leiderschap of over de trends en ontwikkelingen op managementgebied kun je hier terecht.

Veelgestelde vragen over Management en Leidinggeven

Kan een opleiding management/leidinggeven mij helpen om promotie te maken?
Hoe groot zijn de klassen tijdens een management opleiding?
Wat zijn de praktijkgerichte elementen van een management opleiding?
Wat kan je met een management opleiding?
Wat zijn de toelatingseisen voor een management opleiding?
Is een management opleiding te combineren met werk?