Studeren met voordeel

Studeren met voordeel

Studeren met Voordeel

Het volgen van een opleiding van enkele maanden of jaren betekent dat je ook financieel gezien moet investeren. Maar studeren hoeft niet altijd duur te zijn. Voor veel opleidingen gelden interessante financiële voordelen vanuit de overheid. Hieronder hebben we alle financiële regelingen en voordelen voor je op een rij gezet.

Alle financieringen en subsidies in één overzicht?

Wil jij alle financieringen en subsidies overzichtelijk bij elkaar, zodat je dit rustig kunt bekijken in je eigen tijd? Vraag dan direct de brochure Financiering en Subsidie aan.

Vraag subsidiebrochure aan

Vragen?

Wil je meer weten over subsidies, of welke opleidingen hiervoor in aanmerking komen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Wij zijn telefonisch bereikbaar (035 - 201 8418) van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp (06 – 10 45 38 04) op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Regelingen voor studenten

Opleidingsbudget

Jaarlijks stellen veel bedrijven en organisaties een opleidingsbudget beschikbaar voor hun medewerkers. Dit opleidingsbudget kun je inzetten voor een opleiding of training naar keuze. Meer informatie vind je op onze pagina over het opleidingsbudget.

Levenlanglerenkrediet (LLLK)

Met het levenlanglerenkrediet (LLLK) kun je voor alle HBO Associate degree, HBO Bachelor- , Masteropleidingen en deelprogramma’s van NCOI geld lenen van de overheid. Ook als je een tweede Bacheloropleiding wilt doen of een Master wilt volgen na je Bachelor, biedt deze regeling aantrekkelijke mogelijkheden. Meer informatie vind je op onze pagina over het levenlanglerenkrediet.

Transitiebudget

Bij onvrijwillig ontslag (via UWV of de kantonrechter) heb je recht op een financiële vergoeding van je werkgever. Dit is de transitievergoeding. Deze vergoeding kan worden ingezet voor scholing, zodat je na ontslag gemakkelijk(er) een nieuwe baan vindt. Wil je hier meer over weten? Kijk op onze pagina over de transitievergoeding.

Schoolleidersbeurs-VO

Blijven leren, je blijven ontwikkelen. Ben jij schoolleider binnen het voortgezet onderwijs? Dan weet jij als geen ander hoe belangrijk dat is. Voor je leerlingen, maar ook voor jezelf. Wil jij voordelig verder studeren naast je werk? Vraag dan vanaf 1 september de Schoolleidersbeurs-VO aan en ga met een bijdrage van € 22.500,- per jaar voor een erkende Master- of MBA-opleiding. Kijk voor meer informatie op onze pagina over de Schoolleidersbeurs-VO.

Lerarenbeurs

Ben je bevoegd leraar en wil je je verder ontwikkelen? Dan biedt de lerarenbeurs je de mogelijkheid om met een aantrekkelijke subsidie stappen te zetten in je carrière. Kijk voor meer informatie op onze pagina over de lerarenbeurs.

Subsidie korte scholingstrajecten VO

Werk je als leraar in het voortgezet onderwijs (VO) of wil je in die sector gaan werken? Als je daar niet de juiste bevoegdheid voor hebt, kun je een subsidie aanvragen om deze met een kort scholingstraject te halen. Je krijgt het bedrag dat je voor het opleidingstraject betaalt als subsidie, met een maximum van € 6.000,-. Meer informatie vind je op duo.nl.

Tegemoetkoming leraren

Wanneer je geen recht hebt op reguliere studiefinanciering of levenlanglerenkrediet, kun je een Tegemoetkoming leraren aanvragen. Dit is een gift van de overheid, bedoeld voor studenten die een PABO-opleiding gaan doen of een lerarenopleiding voor een eerste- of tweedegraads bevoegdheid in het voortgezet of beroepsonderwijs. Meer informatie vind je op duo.nl.

Regelingen voor de werkgever

Belastingvoordeel

Als werkgever kun je studiekosten belastingvrij vergoeden voor je medewerker. Dit kan alleen als geen andere partij de kosten vergoedt en de scholing gericht is op de persoonlijke en/of vakinhoudelijke ontwikkeling van de werknemer binnen het vakgebied waarin de organisatie opereert. Meer informatie vind je op belastingdienst.nl.

Subsidieregeling praktijkleren

Ga je een MBO-opleiding, Associate degree, Bachelor of Master in de techniek, gezondheidszorg of gedrag en maatschappij volgen op kosten van je werkgever? Dan komt je werkgever via de subsidieregeling praktijkleren in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten. Wil je meer weten over de regeling en de voorwaarden? Ga naar Subsidie praktijkleren en ontdek wat er voor jou mogelijk is.

SLIM-subsidieregeling

Werk je bij een bedrijf met maximaal 250 medewerkers of is je organisatie groter, maar actief in toerisme, horeca of landbouw? En wil je je met een MBO-opleiding verder ontwikkelen? In dat geval kan jouw werkgever gebruikmaken van een SLIM-subsidieregeling als je een derde leerwegtraject volgt. Je werkgever kan dan per studiejaar € 2.700,- subsidie per gerealiseerde praktijkleerplaats aanvragen Op onze pagina over de SLIM-subsidieregeling vind je hier meer informatie over.

Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU)

Met de tijdelijke maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU) beoogt de overheid dat zoveel mogelijk mensen hun pensioengerechtigde leeftijd gezond werkend bereiken door te investeren in duurzame inzetbaarheid. Met deze MDIEU-regeling ondersteunt de overheid sectoren die willen investeren in duurzame inzetbaarheid met subsidie. Kortdurende trainingen en/of workshops gericht op duurzame inzetbaarheid komen in aanmerking voor deze subsidie.

Stagefonds II

Bied je studenten van zorgopleidingen stageplaatsen aan? Dan kom je als stageaanbieder mogelijk in aanmerking voor de Subsidieregeling stageplaatsen zorg II (Stagefonds zorg). Het doel van deze regeling is het stimuleren van het kwantitatieve aanbod van stageplaatsen in de zorg en het verbeteren van de kwaliteit van de stagebegeleiding. Het gaat om stageplaatsen voor onder meer de verpleegkundige, verzorgende, doktersassistent, apothekersassistent en tandartsassistent.

Deze regeling is voor MBO van toepassing voor de zogenoemde BBL-route, die NCOI kan verzorgen op basis van incompanygroepen. Voor HBO is deze subsidie  mogelijk op basis van duale en deeltijdopleidingen (HBO-V, HBO Bachelor Social Work en HBO Bachelor Pedagogiek)  die zowel incompany als via open inschrijvingen worden aangeboden. Je ontvangt (achteraf) een bijdrage van de overheid voor de kosten van de stagebegeleiding. De hoogte van de subsidie hangt af van het vastgestelde subsidieplafond, de opleiding en opleidingsvariant. We informeren je graag over de mogelijkheden.

Subsidie zij-instroom onderwijs

Zij-instroom is een belangrijke schakel in de aanpak van de tekorten in het onderwijs. Een door de overheid bekostigde onderwijsinstelling voor PO, VO of MBO kan €25.000,- subsidie ontvangen per zij-instromer op het moment dat de onderwijsinstelling iemand wil aanstellen en in staat wil stellen om via de route zij-instroom in het beroep binnen 2 jaar zijn bevoegdheid te halen. Meer informatie vind je op werkendonderwijs.nl

*De hierboven opgenomen informatie is met de grootste zorg samengesteld op basis van actuele regelingen en is onder voorbehoud van wetswijzigingen. Het is ons streven om zo actueel en volledig mogelijke informatie te geven. Ondanks de betrachte zorgvuldigheid kan het voorkomen dat informatie is verouderd of onjuistheden bevat. Aan de genoemde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. NCOI Opleidingen behoudt zich het recht voor informatie te wijzigen. NCOI Opleidingen is niet aansprakelijk voor enige schade die het directe of indirecte gevolg is van of in verband staat met het gebruik van deze informatie.