Menu

Voordeliger studeren

Voordeliger studeren

NCOI is het enige opleidingsinstituut met een breed aanbod van erkende opleidingen, specifiek voor werkenden. Deze opleidingen komen bovendien in aanmerking voor diverse subsidieregelingen. Daarmee onderscheidt NCOI zich van alle andere aanbieders. De regelingen zijn hieronder puntsgewijs opgenomen.

Subsidieregeling praktijkleren

Ga je een MBO of technische HBO-opleiding volgen op kosten van je werkgever? Dan komt je werkgever via de subsidieregeling praktijkleren in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten. 

Transitiebudget

Vanaf 1 juli 2015 wordt de ontslagvergoeding vervangen door het transitiebudget. Dit budget kan worden ingezet voor scholing, zodat je na ontslag gemakkelijk(er) een nieuwe baan vindt. 

Belastingvoordeel particulieren

Ben je particulier en betaal je je opleiding zelf? Dan kun je jaarlijks tot € 15.000,- aftrekken van je inkomstenbelasting voor studiekosten van jezelf of  je fiscale partner. Deze regeling geldt ook voor de kosten van een EVC-procedure. Je mag alleen de kosten opgeven die boven de € 250,- liggen.

Levenlanglerenkrediet

De overheid wil mensen stimuleren om te blijven leren (leven lang leren). Vanaf september 2017 kun je voor deeltijd HBO- en Masteropleidingen van NCOI Opleidingen geld lenen bij de overheid. Dit heet het levenlanglerenkrediet. Ook als je een tweede Bacheloropleiding wilt doen of een Master wilt volgen na je Bachelor, biedt deze regeling aantrekkelijke mogelijkheden. 

Stagefonds

Bied je studenten van zorgopleidingen stageplaatsen aan? Dan kom je als stageaanbieder mogelijk in aanmerking voor de Subsidieregeling stageplaatsen zorg II (Stagefonds zorg). Het doel van deze regeling is het stimuleren van het kwantitatieve aanbod van stageplaatsen in de zorg en het  verbeteren van de kwaliteit van de stagebegeleiding. Het gaat om stageplaatsen voor onder meer de verpleegkundige, verzorgende, doktersassistent, apothekersassistent en tandartsassistent. Deze regeling is voor MBO van toepassing voor de zogenoemde BBL-route, die NCOI kan verzorgen op basis van incompanygroepen. Voor HBO is deze subsidie mogelijk op basis van duale, deeltijd- en voltijdopleidingen die zowel incompany als via open inschrijvingen worden aangeboden. Je ontvangt
dan (achteraf) een bijdrage van de overheid voor de kosten van de stagebegeleiding. De hoogte van de subsidie hangt af van het vastgestelde subsidieplafond, de opleiding en opleidingsvariant. We informeren je graag over de mogelijkheden.

SectorplanPlus

In de zorg en welzijn is veel behoefte aan goed opgeleid personeel. Daarom heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de subsidie SectorplanPlus in het leven geroepen. Deze subsidie is voor opleidingen voor nieuwe medewerkers, met ontslag bedreigde medewerkers, medewerkers die willen doorstromen en voor praktijk-/werkbegeleiders. Hoeveel subsidie je organisatie krijgt, is afhankelijk van de zwaarte en duur van de gekozen opleiding.  Bekijk hier welke opleidingen in aanmerking komen.

Subsidie krapteberoepen

Ben je werkzoekende? Dan kun je je voordelig laten omscholen binnen een aantal sectoren, zoals ICT, techniek of zorg. Hierin is namelijk een groot tekort aan personeel. Met een opleiding zal je in deze sectoren dan ook snel een baan vinden. Vraag de subsidie bij het UWV aan en laat je via het UWV inschrijven. Bekijk snel bij welke opleidingen je de subsidie krapteberoepen kunt krijgen.

Lerarenbeurs

Ben je docent en wil je je verder ontwikkelen? Wellicht biedt de lerarenbeurs je de mogelijkheid om met een aantrekkelijke subsidie stappen te zetten in je carrière. Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de lerarenbeurs op de website van DUO

Subsidie korte scholingstrajecten VO

Werk je als leraar in het voortgezet onderwijs (VO) of wil je in die sector gaan werken? Als je daar niet de juiste bevoegdheid voor hebt, kun je een subsidie aanvragen om deze met een kort  scholingstraject te halen. Dit is de subsidie korte scholingstrajecten VO. Je krijgt het bedrag dat je voor het opleidingstraject betaalt als subsidie, met een maximum van € 6.000,-. Voorwaarde is dat DUO je aanvraag binnen 8 weken na je eerste cursusdag binnen heeft. Meer informatie vind je op duo.nl.

Teambeurs primair onderwijs

De subsidieregeling Teambeurs primair onderwijs heeft als doel kennis en competenties van Masteropgeleide leerkrachten meer en duurzamer in te zetten ten behoeve van schoolontwikkeling. Het vertrekpunt voor het volgen van een Masteropleiding is een ontwikkelingsvraagstuk van de school
en/of bevoegd gezag. Leerkrachten volgen met subsidie een Masteropleiding in teamverband, waardoor zij samen kunnen reflecteren en ook na de opleiding een kritische vakgenoot hebben binnen de school of het schoolbestuur. De leerkrachten krijgen vanuit de Teambeurs een jaar lang
na de opleiding de tijd om aan het ontwikkelvraagstuk te werken. Ook andere leerkrachten in het schoolteam, die geen Master volgen, kunnen met deze subsidie meer betrokken worden in het leerproces en de schoolontwikkeling. De subsidieregeling Teambeurs primair onderwijs bestaat uit 2 onderdelen waarvoor je apart subsidie kunt ontvangen. Het eerste onderdeel is subsidie voor het volgen van een Masteropleiding in teamverband en kennisdeling binnen de eigen school. Het tweede onderdeel is subsidie voor het samen met NCOI Opleidingen ontwikkelen van een nieuwe Masteropleiding die gericht is op teams van leerkrachten en teamontwikkeling. Het bevoegd gezag voor basisonderwijs of speciaal (voortgezet) onderwijs vraagt, samen met een team van leerkrachten en betrokken schoolleider(s), de subsidie voor het volgen van een Masteropleiding in teamverband en kennisinbedding aan. Meer informatie vind je op duo.nl.

Tegemoetkoming leraren

Wanneer je geen recht hebt op reguliere studiefinanciering of levenlanglerenkrediet, kun je een Tegemoetkoming leraren aanvragen. Dit is een gift van de overheid, bedoeld voor studenten die een PABO-opleiding gaan doen of een lerarenopleiding voor een eerste- of tweedegraads bevoegdheid in het voortgezet of beroepsonderwijs. Meer informatie vind je op duo.nl.

Meer informatie

Meer weten over de subsidies, welke opleidingen in aanmerking komen of wil je hulp bij je subsidieaanvraag? Neem contact op met onze opleidingsadviseurs via 035 - 6 400 411. De hierboven opgenomen informatie is met de grootste zorg samengesteld op basis van actuele regelingen en is onder voorbehoud van wetswijzigingen. Het is ons streven om zo actueel en volledig mogelijke informatie te geven. Ondanks de betrachte zorgvuldigheid kan het voorkomen dat informatie is verouderd of onjuistheden bevat. Aan de genoemde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. NCOI Opleidingen behoudt zich het recht voor informatie te wijzigen. NCOI Opleidingen is niet aansprakelijk voor enige schade die het directe of indirecte gevolg is van of in verband staat met het gebruik van deze informatie.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.