Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

Middelbare Veiligheidskunde (MVK)

Draag bij aan een veilige werkomgeving binnen je organisatie - 1 jaar

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je specialiseren op het gebied van arbeidsveiligheid en arbeidsomstandigheden? Kies dan voor onze MVK-opleiding, toegelaten door Hobéon SKO. Wij leiden je op tot vakbekwaam middelbaar veiligheidskundige, geschikt voor allerlei vakgebieden. Of je nu werkt in de zorg, chemie, bouw, overheid of bij defensie, je levert na deze opleiding gegarandeerd een waardevolle bijdrage aan een veilige werkomgeving. Door je optimale afstemming tussen kennis en vaardigheden kun je efficiënter en effectiever te werk gaan. Bovendien kun je tijdens deze opleiding gratis je VOL-VCA behalen. Kies daarom voor onze opleiding MVK.

Doelgroep

Je werkt in een organisatie waar veiligheid een grote rol speelt. Bijvoorbeeld in de industrie, techniek, bouw, bij de overheid, in de zorg of in de vastgoedsector. Je bent bijvoorbeeld auditor, QHSE-coördinator, KAM-coördinator of adviseur op het gebied van veiligheid of hebt ambitie om dit te worden.

Doel en opzet

Deze vakopleiding bestaat uit vier modules en een afstudeeropdracht. Je gaat in op de Arbowet, bedrijfsgezondheidszorg en diverse veiligheids- en gezondheidsrisico's. Zo heb je inzicht in arbozorgsystemen, risicobeheersing en ongevallenonderzoek. Hiermee lever je een waardevolle bijdrage aan een veilige werkomgeving. Je werkt daarnaast aan je communicatievaardigheden.

Als je de opleiding hebt afgerond, ben je het aanspreekpunt voor Inspectie SZW en overige (toezichthoudende) instanties. Ook motiveer en faciliteer je veilig en gezond werken binnen je organisatie. Daarnaast ben je een bekwaam gesprekspartner en adviseur op het gebied van veiligheidsvraagstukken.

Deze opleiding wordt aangeboden middels ons blended programma: leren doe je altijd en overal. Tijdens de lessen vergaar je kennis, thuis doe je e-learningopdrachten en op je werkplek pas je deze kennis direct toe. Ook maken we gebruik van het visgraat-model waardoor je gestimuleerd wordt om constant systematisch na te denken over oorzaak-gevolg relaties op de vloer.

Het studiemateriaal is actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat je nodig hebt voor je studie vind je in onze moderne online leeromgeving. Zo kun je nagaan of je de lesstof beheerst met behulp van de memotrainer, deelnemen aan het discussieforum en werken aan opdrachten.

Vooropleiding

Je hebt aantoonbaar MBO-werk- en -denkniveau of hoger en technische kennis op minimaal LTS-niveau. De basisopleiding Veiligheidskunde (BVK) is ook een goede voorbereiding.

Voorbereiding en studiebelasting

Afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring dien je rekening te houden met een studiebelasting van ongeveer 16-18 studiebelastingsuren (Sbu) per bijeenkomst. Het totaal bestaat uit de volgende elementen:

 • Bijeenkomsten (12 dagen)
 • Zelfstudie, door het bestuderen van de lesstof en interactieve contacturen (187 Sbu)
 • Praktijk in de vorm van opdrachten (94 Sbu)
 • Afstudeertraject (200 Sbu)

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Diploma

Je sluit de module Arbowettelijk kader af met een digitaal examen. De module Mens en management sluit je af met een mondeling examen. De overige modules rond je af met een praktijkgerichte opdracht, die beoordeeld wordt door een onafhankelijke beoordelaar. De opleiding als geheel sluit je af met een afstudeeropdracht die je presenteert aan de leden van de afstudeercommissie.

Door de verschillende examenvormen sluit deze opleiding direct aan bij je dagelijkse werkpraktijk en je professionele ontwikkeling al MVK'er. Als je voldaan hebt aan alle exameneisen, ontvang je het diploma ‘Diploma NCOI Techniek-zonder EC-MVK’ van NCOI.

Om in aanmerking te komen voor het persoonscertificaat van Hobéon SKO gelden specifieke eisen. Voor de actuele eisen verwijzen wij je naar de website: www.hobeon.nl.

Programma

Tijdens deze, door Hobéon SKO toegelaten, vakopleiding van NCOI komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Arbowettelijk kader

(6 bijeenkomsten)

 • Introductie opleiding
 • Positie middelbare veiligheidskundige
 • Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden
 • Rol en taken van de Inspectie SZW
 • Arbowet, Arbobesluit, Arbocatalogi en Arboregeling
 • Wetgeving bedrijfsgezondheidszorg
 • Verplichtingen werkgever en werknemer

Mens en management

(6 bijeenkomsten)

 • Mondeling en schriftelijk adviseren
 • Rapporteren
 • Presenteren
 • Gesprekken voeren
 • Motiveren en beïnvloeden
 • Invloed van eigen gedrag op anderen

Organiseren van veiligheid

(6 bijeenkomsten)

 • Managementsystemen
 • Bedrijfsgezondheidszorg
 • BHV, BNP en crisismanagement
 • Organisatieprocessen
 • Ongevallenonderzoek
 • Introductie riskmanagement
 • Commerciële vaardigheden

Risico’s op de werkplek

(6 bijeenkomsten)

 • Risico's: inventariseren en beheersen
 • Veiligheids- en gezondheidsrisico's
 • Externe veiligheid
 • PBM’s
 • Brandveiligheid
 • Inleiding arbeidshygiëne en ergonomie
 • Inleiding arbeids- en organisatiekunde

Afstudeerfase

 • Afstudeeropdracht
 • Verdediging
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 1 jaar, exclusief de afstudeerfase. De opleiding wordt in een dag- en avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 12 bijeenkomsten van 09.00 uur tot 17.00 uur. De avondopleiding heeft 24 bijeenkomsten van 18.00 uur tot 22.00 uur.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

Dagopleiding: € 5.145,-

Avondopleiding: € 4.988,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Inschrijfgeld: € 100,-
Lesgeld: € 3.190,-
Studiemateriaal: € 350,-
Examenkosten: € 840,-
Afstudeerrapport: € 350,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten dag: € 300,-

Arrangementskosten avond: € 143,-

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Je kunt het programma ook in 4 of 12 termijnen betalen.

Wil jij een kostenoverzicht in jouw mailbox ontvangen?
Kostenoverzicht aanvragen

Middelbare Veiligheidskunde (MVK)

Draag bij aan een veilige werkomgeving binnen je organisatie - 1 jaar

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Klassikaal, virtual classroom, e-learning en switchgarantie NCOI

Kies je eigen opleidingsvariant

Als grootste opleider van werkend Nederland begrijpen wij als geen ander dat een opleiding volgen in je leven moet passen. Daarom kun je bij NCOI Opleidingen kiezen uit verschillende opleidingsvarianten: Klassikaal, Virtual Classroom en E-learning. Je kunt klassikale bijeenkomsten volgen op een leslocatie, via de computer live les krijgen van een docent of op je eigen tempo studeren wanneer het jou uitkomt. Er is altijd wel een opleidingsvariant te vinden die bij jou past. En met onze unieke switchgarantie kun je moeiteloos en zonder extra kosten veranderen van opleidingsvariant.

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.