Vakopleiding
NVAO geaccrediteerd
6 maanden
03-09-2024
In onze huidige samenleving zijn veiligheid en handhaving van de openbare orde grote thema’s. Dit programma van onze businesspartner Bestuursacademie Nederland leidt je op tot expert op dit specifieke vakgebied zodat je organisaties kunt ondersteunen bij veiligheidsvraagstukken. Je gaat aan de slag met onderwerpen als juridische handhaving, criminaliteitsbestrijding en ondermijning. En je verdiept je in de bevoegdheden van de openbare orde. Ook leer je vanuit verschillende perspectieven te kijken om een volledig onderbouwd advies te kunnen uitbrengen.
Je bent (beleids)medewerker openbare orde en veiligheid of adviseur openbare orde en handhaving. Je werkt bijvoorbeeld bij de politie of een gemeente. Je hebt minimaal 1 jaar relevante werkervaring.
Tijdens de lessen is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en de mogelijkheden om in de praktijk te oefenen met nieuwe kennis en vaardigheden. De lessen worden verzorgd door docenten met veel praktijkervaring. Door hun kennis van het vakgebied kunnen ze jou uitstekend helpen de vertaling te maken naar je eigen werkzaamheden en organisatie. Dat doen zij onder meer door praktijkgerichte opdrachten te geven. Ook speelt leren met en van elkaar een grote rol binnen het programma.
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Volg de opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
Tijdens dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:
(3 dagen)
Regel- en wetgeving
Het opleggen van een (herstel)sanctie
Bezwaar, beroep en voorlopige voorziening
(3 dagen)
Ondermijning: ontwarren en ontwaren
Profileren en signaleren
Blokkeren en saneren
(3 dagen)
Je sluit elke module af met een praktijkgerichte opdracht. Bij voldoende beoordeling ontvang je het diploma ‘Expert Openbare Orde en Veiligheid’ van onze businesspartner Bestuursacademie Nederland.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.