Menu
NCOI Opleidingen - Financieel

HBO Financieel Data-analist

Praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Data wordt steeds belangrijker binnen de financiële wereld. Er is steeds meer data voorhanden en deze data kan beter ingezet worden om strategieën uit te zetten en de business control te optimaliseren. Voor jou als finance specialist liggen er mooie carrièrekansen binnen de financiële data-analyse. In samenwerking met onze businesspartner Markus Verbeek Praehep bieden we jou de kans je integraal in dit onderwerp te verdiepen om je na afloop een specialist in financiële data-analyse te noemen. Onder leiding van docenten uit het werkveld ga je praktijkgericht aan de slag. Door deze aanpak zul je direct resultaat merken in je eigen werkpraktijk. Daarnaast biedt dit programma mogelijk vrijstellingen in de interessante HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie met specialisatie Controlling.

Doelgroep

Je ambieert een functie als data-analist binnen een financiële onderneming of op een financiële afdeling. Daarbij wil je een integraal programma volgen omtrent financiële data-analyse, in een aantrekkelijk, praktijkgericht en afgerond programma.

Doel en opzet

Tijdens dit programma ga je aan de slag met modules waarin je de kern van data-analyse en de praktische toepasbaarheid hiervan in de dagelijkse werkpraktijk inzichtelijk krijgt. Hierbij focus je je ook op interne controle om mogelijke problemen op te sporen en ontdek je wat business intelligence kan betekenen voor de organisatie. Dit alles combineer je met een ontwikkeling in je advies- en besluitvaardigheden. Hierdoor ben je na deze studie de ideale financieel specialist die data kan vertalen naar kansen en verbeteringen voor je organisatie. Je wordt uitstekend begeleid door docenten die uit de werkpraktijk komen en veel ervaring hebben met data-analyse binnen de financiële branche. Zij koppelen doorlopend de theorie aan de praktijk, waardoor je verzekerd bent van een studie waar je daadwerkelijk profijt van hebt.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

HBO Financieel Data-analist

Praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.