Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

MBO Vakopleiding Servicetechnicus Werktuigkundige Installaties

Zelfstandig aan de slag in de installatietechniek - 1 jaar

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het installeren en onderhouden van installaties is belangrijk werk. Je zorgt voor stromend water, verwarming en koeling. Hierdoor kan het gewone dagelijks leven doorgaan in bedrijven, kantoren en huizen. Met deze vakopleiding word je een specialist op het gebied van installatietechniek. Je krijgt inzicht in verschillende installaties en technieken en weet hoe je servicegericht onderhoud pleegt. Je gaat praktijkgericht aan de slag op MBO-niveau, zonder dat je aan specifieke eisen hoeft te voldoen.

Doelgroep

Je werkt in de installatietechniek als bijvoorbeeld (toekomstig) werktuigkundig installateur, installatiemonteur en je wilt je hier verder in ontwikkelen. Je wilt diepgaande vakkennis opdoen op MBO-niveau zonder de eisen en extra opdrachten die bij een erkend MBO-diploma horen.

Doel en opzet

Tijdens de bijeenkomsten verdiep je je in installaties voor verwarming, airconditioning en stromend water. Je begrijpt hoe ze werken en hoe ze moeten worden onderhouden. Hierbij ga je praktisch aan de slag met het testen en meten van installaties en het plannen van onderhoudswerkzaamheden.

Je krijgt les van docenten met veel ervaring in je dagelijkse beroepspraktijk. Leren doe je in de praktijk en daarom voer je verschillende praktijkopdrachten uit. Zo kun je alles wat je leert meteen toepassen, waardoor je direct al succesvoller wordt in je werk.

De vakopleiding bestaat uit onderdelen die ook in een erkende MBO-opleiding zitten. Hierdoor weet je zeker dat het programma van hoge kwaliteit is.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MBO Vakopleiding Servicetechnicus Werktuigkundige Installaties

Zelfstandig aan de slag in de installatietechniek - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.