Menu
NCOI Opleidingen - Bedrijfskunde

MHBO Middle Management

Praktijkgerichte opleiding op MHBO-niveau - 1 jaar

Opleidingsniveau

MHBO

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Dit programma is concreet, direct toepasbaar en speciaal ontwikkeld voor middle managers. Als middle manager moet je de strategie van je organisatie vertalen naar concrete plannen en doelstellingen voor je eigen afdeling. Daarom ga je in deze opleiding aan de slag met het maken van een afdelingsplan. Je werkt aan je communicatie- en coachingsvaardigheden, zodat je je medewerkers helder kunt instrueren en kunt motiveren. Na afronding van de opleiding geef je op praktische wijze leiding en bereik je samen met je team de door jou gestelde doelen.

Doelgroep

Je bent op zoek naar een brede, maar overzichtelijke opleiding voor middle managers. Naast het ontwikkelen van je kennis en vaardigheden op het gebied van leiderschap wil je ook je zicht op organisatie en management verbreden. Bovendien wil je de stap maken van MBO- naar HBO-niveau.

Doel en opzet

Onze ervaren docenten doen er alles aan om je managementvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Je verdiept je kennis en vaardigheden op het gebied van leidinggeven, communicatie en personeelsmanagement. Na afronding van deze opleiding kun je helder je koers bepalen en je stijl van leidinggeven en communicatie hierop aanpassen. Ook houd je daarbij rekening met je medewerkers en hun competenties. Je ontwikkelt je van manager op MBO-niveau naar beginnend HBO-niveau. Dit alles doe je op een zeer praktijkgerichte manier. De kennis die je tijdens deze opleiding opdoet, pas je direct toe in je werk. Niet alleen van de docenten, maar ook van je medestudenten kun je ondersteuning en inspirerende discussies verwachten. Gedurende de hele opleiding word je ondersteund door actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving. In deze leeromgeving vind je alle informatie die je nodig hebt voor je studie en kun je contact onderhouden met je docenten en medestudenten.

Vooropleiding

Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. Je hoeft dan ook niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Dit programma wordt verzorgd op MHBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Vrijstelling HBO

Deze MHBO-opleiding levert mogelijk vrijstelling op in een volledige HBO Bacheloropleiding. Je komt in aanmerking voor vrijstelling indien je toelaatbaar bent tot de HBO Bachelor en de door jou behaalde module(s) overeenkomen met de modules van de Bachelor. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.

Leerlijn

Welke opleidingen of trainingen heb je nodig om je ambities waar te maken? Of je je nu verder wilt ontwikkelen binnen je huidige functie of juist wilt doorgroeien naar een hoger niveau, in dit handige overzicht zie je welke opleiding of training het beste past bij jouw wensen en behoeften en hoe je persoonlijke leerlijn eruitziet.

Download je leerlijn: Facilitair Manager

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MHBO Middle Management

Praktijkgerichte opleiding op MHBO-niveau - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.