Menu

NEN 3140 Werk­verantwoordelijke (WV) Klassikaal

Veilig en verantwoord werken

Vakgebied

Veiligheid

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als Werkverantwoordelijke (WV) draagt u de verantwoordelijkheid voor het veilig uitvoeren van werkzaamheden en zorgt u voor de bedrijfszekerheid van elektrische installaties. Ook ziet u erop toe dat medewerkers voldoende zijn geïnstrueerd om hun werk veilig en verantwoord te kunnen uitvoeren. De NEN 3140 beschrijft hoe. Certificering is belangrijk. Hiermee laat u zien dat u veilig werkt, procedures kent en risico’s kunt inschatten. Een herinstructie is verplicht, zodat uw kennis en vaardigheden actueel blijven. Deze training voorziet u in deze herinstructie. U kunt de training ook via internet volgen.

Uw resultaat

U blijft NEN-3140 gecertificeerd als Werkverantwoordelijke (WV). Uw kennis en vaardigheden op het gebied van veilig werken nabij, aan of met elektrische objecten in het laagspanningsgebied is weer volledig up-to-date. U bent in staat toezicht te houden hierop en personeel voldoende te instrueren.

Doelgroep

U bent verantwoordelijk voor het toezicht op het veilig uitvoeren van werk aan de elektrische installatie en het voldoende instrueren van personeel, of u wilt hiervoor verantwoordelijk worden.

Vooropleiding

U heeft ruime ervaring met installatiewerkzaamheden.

Aanpak

Wij activeren en verbeteren kennis die reeds bij u aanwezig is. U koppelt die kennis direct aan uw dagelijkse praktijk met behulp van actuele casuïstiek. Door middel van verschillende soorten (oefen)toetsmethoden wordt uw kennis geborgd.

U volgt deze training klassikaal. U kunt deze training ook op afstand volgen op basis van e-learning. Dan doorloopt u de training volledig zelfstandig, in uw eigen tijd en tempo. U kunt op elk willekeurig moment starten.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

NEN 3140 Werk­verantwoordelijke (WV) Klassikaal

(2 bijeenkomsten)

 • Relevante normen (NEN-EN 50110-1 en NEN 3140)
 • Basisbeginselen van veilig werken
 • Risicobeoordeling aan de hand van ongevalsoorzaken
 • Bepalen en vastleggen inspectie­termijnen
 • Bevoegdheden, werkprocedures ­(spanningsloos werken, onder spanning werken en in de nabijheid van actieve delen werken), eisen aan personeel, organisatie, werkopdrachten, ­gereedschap, hulpmiddelen en PBM’s

  Certificaat

  Na afronding van deze training ontvangt u het bewijs van deelname ‘NEN 3140 Werk­verantwoordelijke (WV) Klassikaal’.

  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning
  Lesplanning

  Opleidingsvarianten

  • Duur: 1 dag
  • Varianten: klassikaal
  • Dag: 1 dag van 09.30 uur tot 16.30 uur
  Deze training wordt aangeboden door NCOI Techniek & Veiligheid, zie de actuele startmomenten.

  NEN 3140 Werk­verantwoordelijke (WV) Klassikaal

  Veilig en verantwoord werken

  Vakgebied

  Veiligheid

  Opleidingsniveau

  Training

  Erkenning

  NVAO geaccrediteerd

  Meer informatie

  Download brochure

  Wil je dit met iemand delen?

  Mail door

  Heeft u vragen?

  Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
  Virtual classroom en e-learning NCOI

  Virtual classroom en e-learning

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

  Studiegids 2019-2020 NCOI

  Vraag de studiegids 2019-2020 aan

  Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

  Contact NCOI

  Opleidingsadvies op maat?

  Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.