Menu

Politiek-bestuurlijke Sensitiviteit en Beïnvloeding

Effectiever invloed uitoefenen in politiek-bestuurlijke situaties - 3 dagen

Vakgebied

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Om je staande te kunnen houden in een politiek-bestuurlijke omgeving moet je het krachtenveld kennen om dat vervolgens te kunnen beïnvloeden. Deze training biedt je de benodigde vaardigheden en technieken om sneller en effectiever invloed uit te oefenen in politiek-bestuurlijke situaties. Zo leer je meer over de politieke omgeving en hoe je daar je doel kunt bereiken. Je past beïnvloedingsstijlen toe en ontwikkelt effectieve gesprekstechnieken. Hierdoor opereer je optimaal in een politiek-bestuurlijke omgeving. Deze training wordt aangeboden in samenwerking met Bestuursacademie Nederland.

Je resultaat

In deze training werk je aan twee belangrijke resultaten die elkaar versterken. Ten eerste krijg je sneller inzicht in politiek-bestuurlijke situaties, waardoor je je gedrag en optreden beter kunt aanpassen. Ten tweede ontwikkel je vaardigheden om in elke situatie sneller en effectiever invloed uit te oefenen.

Doelgroep

Je bent een beleidsmedewerker, -adviseur of een medewerker bij een lokale overheid of bij de rijksoverheid.

Aanpak

Je gaat in deze training op zeer afwisselende wijze aan de slag met het thema politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Zo krijg je tijdens de bijeenkomsten praktijkopdrachten, groepsopdrachten, voer je discussies en speel je rollenspelen. Tijdens de bijeenkomsten ga je onder andere aan de slag met de aspecten van stakeholders-/krachtenveldanalyses, het bepalen en vasthouden van een koers, de verbale en non-verbale communicatie, effectieve gesprekstechnieken, verschillende invloedstijlen en een effectieve aanpak van situaties. De verscheidenheid in de samenstelling van de trainingsgroep draagt bij aan de discussie, de kwaliteit van de oefeningen en de feedback. Dit wordt in reacties van deelnemers zonder uitzondering als een van de belangrijkste punten van deze training genoemd.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

Politiek-bestuurlijke sensitiviteit

 • De politieke omgeving
 • Werken met bestuurders met verschillende bestuursstijlen
 • Bestuurs- en interpersoonlijke sensitiviteit
 • Stakeholder-/krachtenveldanalyse
 • Omgevings- en organisatiesensitiviteit
 • Eigen rol in de politiek-bestuurlijke omgeving
 • Koers bepalen en vasthouden
 • Netwerkvaardigheid

Effectieve communicatie

 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Je persoonlijke houding en optreden
 • Effectieve gesprekstechnieken
 • Sfeer: rust en spanning
 • Afstanden verkleinen of juist vergroten
 • Weerstand en emoties
 • Effectief werken met emoties van jezelf en de ander
 • Je situationele gedragsrepertoire ontwikkelen

Beïnvloedingsvaardigheden

 • Invloedstijlen
 • Jouw natuurlijke beïnvloedingsstijl
 • Beïnvloedingsstijlen toepassen op verschillende situaties
 • Effectieve aanpak van situaties
 • Je doel bereiken

Certificaat

Na afloop van deze training ontvang je het certificaat ‘Politiek-bestuurlijke Sensitiviteit en Beïnvloeding'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 35,-
Trainingskosten: € 1.690,-
Trainingsmateriaal: € 150,-
Reprorechten: € 15,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Politiek-bestuurlijke Sensitiviteit en Beïnvloeding

Effectiever invloed uitoefenen in politiek-bestuurlijke situaties - 3 dagen

Vakgebied

Opleidingsniveau

Masterclass

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtuele Open Dag NCOI

Virtuele Open dag 28 mei

Op donderdag 28 mei houdt NCOI Opleidingen een Virtuele Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij je virtueel bij het kiezen van de opleiding die het beste bij jou past. Zo kun je in een algemene proefles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid om een persoonlijk adviesgesprek te voeren met een van onze opleidingsadviseurs. Uiteraard beantwoorden zij ook graag al je vragen over het volgen van een opleiding naast je baan.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.