Verpleegkundig Leiderschap

Praktische training voor succesvol leidinggeven in de verpleegkunde - 2 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wilt u als verpleegkundige uw leiderschap verder ontwikkelen? En de kwaliteit van uw zorg verhogen? In deze praktijkgerichte training verwerft u essentiële inzichten en vaardigheden die nodig zijn voor effectief verpleegkundig leiderschap, nu en in de toekomst. U verdiept zich hierbij in evidence-based practice, shared governance en manieren van leidinggeven. De ervaren docenten hebben hierbij aandacht voor uw persoonlijke vragen en ontwikkeling. Zij leren wat u nodig heeft en hoe u dat toepast.

Uw resultaat

Na afloop van deze training kent u uw eigen rol en positie als verpleegkundige. U weet welke reflectieve en onderzoekende vragen u als verpleegkundige moet stellen. Bovendien weet u hoe u evidence-based practice in de praktijk kunt toepassen. Ook heeft u een helder beeld van uw eigen kracht en ontwikkelpunten. Ook weet u hoe u collega's en andere zorgprofessionals kunt enthousiasmeren voor zorgvernieuwingen.

Doelgroep

U bent werkzaam als HBO-verpleegkundige en wilt uw leiderschapsvaardigheden verder ontwikkelen.

Aanpak

Deze training heeft een zeer praktische aanpak. Door theorie en praktijk af te wisselen leert u uw nieuwe kennis en vaardigheden direct toe te passen. Aan de hand van intervisie en coaching, discussie en oefeningen wordt u gestimuleerd om op zoek te gaan naar uw eigen kernwaarden en de wijze waarop u invloed uit kunt oefenen op uw directe omgeving. Ook kunt u eigen situaties aandragen die u op uw werk meemaakt.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Uw rol als verpleegkundige

 • Anticiperen op de veranderende zorg
 • Zicht op eigen rol als verpleegkundige

De reflectieve professional

 • Onderzoekend vermogen
 • Werken op basis van evidence-based practice (EBP)
 • Shared governance

Participerend manager

 • Effectieve samenwerking met collega's
 • Het stellen van prioriteiten
 • Het verhogen van de kwaliteit van zorg
 • Zorgvernieuwingen

Accreditatie

De training levert 11 accreditatiepunten op voor het Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals. Zie de website voor de meest actuele status.

Certificaat

Na afloop van deze training ontvangt u het certificaat ‘Verpleegkundig Leiderschap'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Data en plaatsen

Deze training duurt 2 dagen.

 • 5 en 19 december 2019
 • 10 en 24 maart 2020

De training wordt verzorgd in de regio Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 590,-

Trainingsmateriaal: € 60,-

Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Verpleegkundig Leiderschap

Praktische training voor succesvol leidinggeven in de verpleegkunde - 2 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.