Menu
NCOI Opleidingen - Financieel

Awareness Programma Duurzaamheid

Duurzaamheidswijzer voor de financiële dienstverlening - 1 maand

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Training

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De Europese Commissie heeft van duurzaamheid een doel gemaakt waarin een sleutelrol is weggelegd voor banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen en -instellingen. Iedereen binnen de financiële wereld krijgt te maken met nieuwe en omvangrijke wet- en regelgeving op dit gebied. Waar het thema voorheen een 'nice to have' was, is het inmiddels een 'must have' voor alle bedrijven in de financiële sector. In deze training van onze businesspartner NIBE-SVV leer je welke duurzaamheidsdoelstellingen kunnen gaan spelen in jouw organisatie en ontdek je wat de gevolgen zijn voor de volledige bedrijfsvoering van risicobeoordeling, compliance, productontwikkeling tot klantbenadering. Zo ben jij goed voorbereid op de mogelijke gevolgen die duurzaamheid gaat hebben op jouw organisatie.

Je resultaat

Na afloop van deze training ben je bekend met de duurzaamheidsdoelstellingen en weet je wat deze betekenen voor jouw organisatie.

Doelgroep

Alle medewerkers binnen het bank- en verzekeringsbedrijf zullen op termijn te maken krijgen met verduurzaming. Zo moet de klantmedewerker de duurzaamheidsboodschap aan zijn klant kunnen overbrengen en de duurzaamheidswensen en behoeften van de klant inventariseren. Compliance officers moeten in de gaten houden of de regels juist zijn ingevoerd. De risicomanager moet zorgen dat duurzaamheid wordt ingebouwd in de beoordeling en monitoring van kredietrisico’s en marktrisico’s. De productmanager moet het bank-, beleggings- of verzekeringsproduct (aantoonbaar) groen maken en de businessmanager moet de duurzaamheidsdoelstellingen gaan realiseren.

Aanpak

Het is belangrijker dan ooit om je bewust te worden van de duurzaamheidsdoelstellingen die binnen jouw organisatie kunnen gaan spelen en de gevolgen hiervan. Om je hierbij te helpen heeft onze businesspartner NIBE-SVV in samenwerking met de UvA Academie Bank en Verzekeringen het Awareness Programma Duurzaamheid ontwikkeld.

De thema’s die aan bod komen, zijn samengesteld door een redactieraad van diverse experts uit de volle breedte van de financiële sector en onder voorzitterschap van prof. dr. Rob Schotsman van de UvA Academie Bank en Verzekeringen.

Onderwerpen als het Klimaatakkoord, duurzaamheidsclaims en de transparantieverordening komen aan bod. Steeds leg je de relatie tussen de theorie en je eigen werkpraktijk. Welke gevolgen heeft de nieuwe wet- en regelgeving voor jouw organisatie? Hoe kun je meebewegen? En welke stappen moet je zetten om aan de toekomstige eisen te voldoen? Het Awareness Programma Duurzaamheid helpt je om goed in gesprek te gaan met je klanten over duurzaamheid, welke risico’s er zijn en welke kansen er liggen voor zowel je klant als jouw organisatie.

Awareness Programma Duurzaamheid

Duurzaamheidswijzer voor de financiële dienstverlening - 1 maand

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.