Flexibel studeren

Voor mensen met een drukke baan en een druk privéleven is niets zo belangrijk als flexibiliteit. Bij NCOI kunt u kiezen uit maar liefst 4 verschillende studievarianten. Er is dus altijd een variant die bij u past. U kunt kiezen voor de dagopleiding, de zaterdagopleiding, de avondopleiding of thuisstudie. Bovendien zijn er van verschillende opleidingen korte, intensieve varianten en varianten met een rustiger studietempo. En natuurlijk is het altijd mogelijk om tussentijds over te stappen naar een variant die u op dat moment beter uitkomt. Deze flexibiliteit en de verschillende startmomenten per jaar maken dat onze opleidingen voor iedereen binnen handbereik zijn!

Dagopleiding

Met de dagopleiding volgt u bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur op een doordeweekse dag. De planning is volledig afgestemd op mensen met een drukke baan, wat betekent dat wij – afhankelijk van de duur van het programma – werken met maximaal 1 dagbijeenkomst per 2 weken. In een aantal situaties heeft u 1 dagbijeenkomst per 3 of 4 weken. Naast koffie en thee wordt een lunch geserveerd. In het overzicht bij de beschrijving van de opleidingen ziet u op welke dagen en in welke plaatsen de dagopleidingen worden aangeboden.

Avondopleiding

Niet iedereen kan zich op een doordeweekse dag vrijmaken voor een opleiding. Daarom biedt NCOI al jaren met veel succes ook opleidingen aan in de avonduren. De avondbijeenkomsten worden georganiseerd van 19.00 uur tot 22.00 uur. Omdat de beschikbare hoeveelheid tijd bij deze bijeenkomsten beperkt is, wordt iedere week een bijeenkomst gepland. En natuurlijk hoort bij zo’n avond een arrangement met koffie en thee. Bij de beschrijving van de opleidingen ziet u op welke avonden en in welke plaatsen de programma’s worden aangeboden.

Zaterdagopleiding

De opzet van de zaterdagopleiding is gelijk aan de dagopleiding. U volgt de bijeenkomsten op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. U combineert de voordelen van de dagopleiding met een fulltime functie. NCOI regelt voor de zaterdagopleidingen een dagarrangement, dat bestaat uit koffie, thee en een lunch.

Studeren op afstand

NCOI biedt een groot aantal opleidingen aan in de vorm van thuisstudie. U volgt de opleiding zonder bijeenkomsten, met behulp van boeken, aanvullende studiematerialen en de online leeromgeving van NCOI op e-Connect. Als u kiest voor deze variant, dan krijgt u toegang tot een speciaal voor deze vorm van opleiden ontwikkelde online leeromgeving. U wordt op afstand individueel begeleid door een deskundige, ervaren docent. Naast de begeleiding op afstand bieden wij een aantal vaardigheidsmodules (vakken) aan met een (beperkt) aantal bijeenkomsten. In bepaalde situaties biedt NCOI u aan om samen met een persoonlijke coach afspraken te maken over de ontwikkeling van uw communicatie- of managementvaardigheden. Met studeren op afstand biedt NCOI u maximale flexibiliteit om een erkende opleiding te combineren met uw persoonlijke situatie. Een aanpak die werkt!

Verschillende startmomenten per jaar

Bij alle opleidingen en trainingen kunt u op meerdere momenten gedurende het jaar starten. Voor elke studievariant geldt dat tijdens de schoolvakanties in de zomer en tijdens de kerstperiode geen georganiseerde studieactiviteiten plaatsvinden. Daarmee ontstaat een welverdiende periode van rust en tijd voor andere dingen, of u gebruikt deze periode om opdrachten uit te werken. Indien mogelijk wordt tussen de verschillende modules extra tijd ingepland in het geval u een schriftelijk examen moet maken. U heeft dan meer studietijd voor de voorbereiding van het examen. De schriftelijke examens worden altijd op zaterdagen en centraal in Utrecht afgenomen.

Tempovariatie

Een aantal opleidingen wordt in verschillende varianten aangeboden. De standaardvariant, een variant ‘kort en intensief’ en een variant waarin het tempo wat lager ligt. De programma’s die in de intensieve variant worden aangeboden, worden aanbevolen aan diegenen die meer tijd kunnen besteden aan de opleiding, of die beschikken over een hogere vooropleiding dan de instroomeis. Het volgen van een intensieve opleiding betekent dat een groter beroep wordt gedaan op zelfstudie, omdat ook in een aantal situaties het aantal bijeenkomsten is aangepast om de kortere doorlooptijd te realiseren. Bij iedere opleiding is overzichtelijk aangegeven welke mogelijkheden u heeft.

Tussentijds overstappen

U kunt indien gewenst tussentijds overstappen van de ene studievariant naar de andere. Uiteraard is het prettiger wanneer u bij aanvang van uw opleiding direct van start gaat in de juiste variant, maar er kunnen zich allerlei situaties voordoen, waardoor u uw opleidingsvariant wilt aanpassen. U wilt bijvoorbeeld overstappen van de dag naar de avond, of van een variant met bijeenkomsten naar afstandsonderwijs, of juist andersom. Of u wilt uw opleiding voortzetten in een andere opleidingsplaats, omdat u bent verhuisd. Wij regelen het graag voor u. Wij verzoeken u tijdig contact op te nemen met het studie-informatiecentrum, zodat wij de planning voor u kunnen aanpassen. Voor de administratieve verwerking en aanpassing van uw planning zijn wij wel genoodzaakt een tegemoetkoming in de kosten te berekenen van € 125,-.

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.