Toelating en vrijstelling

Toelatingsaanvraag

Twijfel je of je wel of niet wordt toegelaten tot een van onze opleidingen? Wil je dit weten, voordat je je aanmeldt? Vul dan onderstaand formulier in en stuur dit samen met je cv en kopieën van je diploma’s of certificaten op naar NCOI, t.a.v. de Toelatings- en vrijstellingscommissie.
Download hier het toelatingsaanvraagformulier.

Belangrijke informatie
Bij het beoordelen van de behaalde diploma('s) geldt in de regel dat diploma's onbeperkt geldig zijn en certificaten niet langer dan vijf jaar. Alleen opleidingen die met een officieel examen zijn afgesloten worden in beschouwing genomen. De toelatingscommissie laat binnen vier weken weten wat je mogelijkheden zijn. Een toelatingsaanvraag kun je kosteloos aanvragen.
 

Vrijstellingsaanvraag

Heb je het gevoel dat je bepaalde onderdelen in een opleiding al beheerst? Heb je een diploma waaruit dit blijkt? In dat geval is het mogelijk om voordat je voor een opleiding inschrijft, vrijstelling aan te vragen bij NCOI. Gebruik hiervoor het formulier dat op deze pagina is te downloaden en stuur dit ingevuld op naar NCOI t.a.v. de Toelatings- en vrijstellingscommissie.
Klik hier om het vrijstellingsformulier te downloaden.

Belangrijke informatie
Uitsluitend volledige vrijstellingsverzoeken worden in behandeling genomen. Voeg daarom bij:
  • een kopie van je diploma met cijferlijst;
  • exameneisen en/of overzicht van de inhoud van de door jou gevolgde opleiding (programmabeschrijving);
  • literatuurlijst of opgave van gebruikte literatuur. Bij gebruik van eigen materiaal door een opleidingsinstituut graag een kopie van de inhoudsopgave van dit materiaal meesturen. 

Bij het beoordelen van behaalde diploma's voor vrijstellingen geldt in de regel dat diploma's 10 jaar geldig zijn en certificaten niet langer dan vijf jaar. Alleen opleidingen die met een officieel examen zijn afgesloten worden in beschouwing genomen. Een vrijstelling heeft (gerekend vanaf de aanvangsdatum van de studie bij NCOI) een geldigheidsduur van zes jaar. De toegekende vrijstelling vervalt indien er wijzigingen in het studieprogramma worden aangebracht. Voor plannen en scripties worden geen vrijstellingen gegeven.

De vrijstellingscommissie laat binnen vier weken weten of een vrijstelling is toegekend. Een vrijstellingsaanvraag indienen is kosteloos.


Erkenning van eerder Verworven Competenties (EVC)

NCOI hanteert ook een officiële procedure voor het Erkennen van eerder Verworven Competenties (EVC). Dit betekent dat je op basis van verworven competenties door eerder gevolgde opleidingen of werkervaring officiële vrijstellingen kunt ontvangen. Daarmee kun je zeer efficiënt verder studeren naar volwaardige diploma’s. Klik hier voor meer informatie.
Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.