Menu

Unieke samenwerking tussen NCOI en IJsselgroep

Post Bachelor rekendocent

De prestaties van Nederlandse leerlingen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs zijn internationaal gezien nog steeds goed. De kwaliteit van het onderwijs wordt voor een belangrijk deel bepaald door u als docent. Uit onderzoek van Marzano blijkt dat van alle invloed die scholen hebben op het leren en ontwikkelen van kinderen 67% van het effect bepaald wordt door de docent. Op het gebied van rekenonderwijs speelt uiteraard de professionele rekendocent hierin een cruciale rol.
 

Samenwerking IJsselgroep en NCOI

Zowel NCOI Opleidingsgroep als IJsselgroep merken dat niet alleen de minister, maar ook de scholen in Nederland veel waarde hechten aan kwalitatief rekenonderwijs. We krijgen steeds vaker de vraag naar een gespecialiseerde opleiding voor rekendocenten. Vanuit deze vraag is de unieke samenwerking tussen NCOI Opleidingsgroep en IJsselgroep ontstaan. Met deze samenwerking willen wij gemeenschappelijk alle relevante aspecten van reken- en wiskundebegeleiding verzorgen die belangrijk zijn voor een professionele rekendocent. Met dit uitgangspunt hebben wij de Post Bachelor Rekendocent ontwikkeld.
 

Post Bachelor Rekendocent

In deze opleiding ontwikkelt u als docent de nodige praktisch toepasbare kennis op het gebied van reken- en wiskundeproblemen en de kernbegrippen van dyscalculie. Tijdens de bijeenkomsten werkt u aan cases en opdrachten waarin de theorie steeds aan de dagelijkse praktijk wordt gekoppeld. Aan het eind van de opleiding bent u als rekendocent dan ook in staat om uw leerlingen of studenten voor te bereiden op het centraal examen rekenen 2F en 3F (of de rekentoets vo). Daarnaast bent u in staat om tijdens rekenactiviteiten rekenproblemen te signaleren en leerresultaten te analyseren op (mogelijke) rekenproblemen en hier gepast op in te spelen.
 

Meer informatie

Meer informatie over de Post Bachelor Rekendocent en de aanpak van NCOI leest u in deze brochure. Voor vragen kunt u contact opnemen met Joke van der Maarel via Jvandermaarel@ncoi.nl of via 035 - 6 721 031. Wij hopen u te mogen begroeten bij deze unieke opleiding die u ontwikkelt tot professionele rekendocent!
 

Informatiebijeenkomsten

Indien u geïnteresseerd bent in deze gecertificeerde en geaccrediteerde opleiding kunt u deel nemen aan onze voorlichtingsbijeenkomsten:

 

Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Virtuele Open Dag NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.