Bewijs jouw kennis en kunde met EVC

Bewijs jouw kennis en kunde met EVC

Heb jij door werkervaring en trainingen een bepaald werkniveau bereikt? Dan heb je vaak geen officieel erkend diploma om dit aan te tonen. Maar soms heb je wel dat diploma nodig, bijvoorbeeld om promotie te maken. Gelukkig is er een oplossing: laat je werkervaring erkennen bij onze samenwerkingspartner EVC Centrum Nederland. Zo kun je objectief aantonen wat je kunt en krijg je mogelijk vrijstellingen bij je opleiding.

Wat is EVC?

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Wat je in huis hebt aan kennis en kunde, wordt in grote mate bepaald door wat je geleerd hebt op school, op het werk of in je privéleven. EVC Centrum Nederland biedt de mogelijkheid om al die kennis en kunde te certificeren. EVC Centrum Nederland helpt je relevante informatie op gestructureerde wijze te verzamelen en legt het resultaat vast in een officieel Ervaringscertificaat.

Met dit certificaat toon je op een objectieve manier je kennis en kunde aan ten opzichte van een bepaalde opleidingsstandaard. Dit kan handig zijn als je je verder wilt ontwikkelen in een vervolgopleiding of bij een sollicitatie objectief wilt aantonen waar je staat. NCOI en EVC Centrum Nederland hebben een unieke samenwerking om jouw EVC-traject snel en efficiënt te laten verlopen.

Hoe ziet het EVC-traject eruit?

Een EVC-traject duurt gemiddeld 6 tot 12 weken en verloopt volgens de volgende stappen:

  • Na het invullen van de vrijblijvende Quickscan voer je een intakegesprek met een EVC-adviseur. Die legt je de procedure uit en helpt je te bepalen welke bewijzen van jouw competenties beschikbaar zijn. Op basis van dit gesprek wordt bepaald of een EVC-traject zinvol is en aan de hand van welke opleidingsstandaard je kennis en kunde gaat worden getoetst.
  • Als je start met de procedure verzamel je bewijzen uit de praktijk die de competenties aantonen, zoals werkomschrijvingen, adviesdossiers en diploma’s van eerder afgelegde examens. Je groepeert deze bewijzen in je portfolio. Hierbij wordt je geholpen door je portfoliobegeleider.
  • Is je portfolio compleet? Dan voer je het eindgesprek met twee assessoren die je bevragen over jouw portfolio en de aan te tonen competenties.
  • Na afronding krijg je het Ervaringscertificaat opgestuurd, waarin de erkenning voor jouw ervaringen staat beschreven.
  • Op basis van het Ervaringscertificaat kun je een opleidingsplan aanvragen. Hierin staat welke onderdelen van je opleiding je nog moet volgen, en voor welke je vrijstellingen kunt krijgen.

Meer weten?

Wil je een EVC-traject starten of wil je meer weten over de mogelijkheden? Doe dan vrijblijvend de Quickscan op de website van EVC Centrum Nederland. Of neem direct contact op met een van de adviseurs via 035 - 7 506 195 of via info@evc-centrum-nederland.nl. Of bekijk de website www.evc-centrum-nederland.nl.

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.