Menu
NCOI Opleidingen

Interview Quincy Kompier: Iemand in de goede richting helpen geeft me veel voldoening

Quincy Kompier werkt als opleidingsadviseur bij NCOI. “Hiervoor was ik accountmanager en toen merkte ik dat ik vooral heel veel plezier haalde uit het adviseren van mensen. Dus als mensen een belangrijke beslissing moeten nemen, wil ik hen daar zo goed mogelijk bij helpen.
 
Ik wist zelf ook niet meteen wat ik leuk vond. Zo begon ik aan de opleiding Commerciële Economie omdat die heel breed is. Maar ik ben voortijdig gestopt om als accountmanager aan de slag gegaan. Al doende merkte ik wat ik echt leuk vind. Ik heb mijn opleiding ook weer opgepakt.
 
Het mooiste vind ik de gesprekken waarbij mensen echt zoekende zijn. Ze hebben een opleidingsbudget en zijn aan het bedenken wat ze nu echt graag willen doen en waar hun passie ligt. Als ik zo iemand in de goede richting kan helpen, geeft me dat heel veel voldoening.

Juiste keuze maken is belangrijk

Tijdens de open dag sprak ik een vrouw die vanuit haar werk de communicatiekant op werd geduwd. Ze was rond de 50 en dan begin je misschien nog één keer aan een bacheloropleiding. Dan is het wel belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Dus ik vroeg haar wat ze echt graag wilde. Nou, toen haalde ze een soort slot van zichzelf af en ging ze verder kijken. Ze realiseerde zich dat ze graag wilde werken met kinderen, bijvoorbeeld voor de klas staan.
 
Als je dat samen in een gesprek bereikt en iemand is daar dan helemaal enthousiast over, haal ik daar veel voldoening uit. Ik vind coachen van mensen ook wel mooi, om ze te helpen hun plek te vinden en ze beter te maken. Ik heb ook een handbalteam getraind en ben al jaren aanvoerder van een team. Dan ben je in feite ook bezig met het coachen van je teamgenoten.”.

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.