Menu

Interview Jilke van den Wittenboer:

Samen tot een passende opleiding komen

Jilke van den Wittenboer werkt als opleidingsadviseur bij NCOI. “Na mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Utrecht heb ik via mijn netwerk de kans gekregen om als projectmanager aan de slag te gaan. Na 2 jaar als projectmanager te hebben gewerkt, werd het tijd voor wat anders en kwam ik via een uitzendbureau bij NCOI terecht.
 
Wat me aanspreekt in dit werk is toch echt het mensen adviseren. Mensen helpen bij het zoeken van een passende opleiding. Ik vind het van belang dat je blijft leren en jezelf blijft ontwikkelen. Daaraan bijdragen is wat me aanspreekt in dit werk. Het gaat toch over iemands toekomst. Dus dat mensen na zo’n gesprek zeggen: ‘ik ben goed geïnformeerd’, dat is voor mij het belangrijkste.
 
Mensen komen om verschillende redenen naar ons toe. Sommigen komen vanuit hun werk, omdat ze een studie mogen of willen doen. Maar er komen ook vaak mensen die ooit zijn gestopt om te gaan werken en die merken dat er nu steeds meer om een HBO-opleiding wordt gevraagd. Zij willen daarom weer studeren. Vaak hebben ze dan hulp nodig om de opleiding te kiezen die het best bij hun situatie past.

Goed helpen en informeren

Natuurlijk is het heel fijn als iemand zich bij ons voor een opleiding inschrijft. Maar ik haal er echt de meeste voldoening uit als iemand zegt dat hij of zij goed geholpen en geïnformeerd is na een gesprek. Het gaat er wat mij betreft ook om dat je samen tot een passende opleiding komt en niet dat ik vertel wat iemand moet doen. Daar helpt mijn opleiding denk ik zeker bij. Daar heb ik gespreksvoering geleerd en het werken met mensen.
 
Het menselijk contact en werken met mensen is wel belangrijk voor mij. En blijven leren ook. Ik ben zelf ook weer met een opleiding begonnen bij NCOI, de Post Bachelor Organisatiepsychologie. Daarin komt het coachen van mensen ook weer terug. Blijven ontwikkelen en nieuwe verantwoordelijkheden heb ik wel nodig. Ik pak nu ook extra taken op, zoals de voorlichtingsbijeenkomst. Misschien ga ik in de toekomst wel weer projectmanagement doen. Dat vond ik ook erg leuk. Maar ik vind het nu wel fijn om dit werk een tijdje te blijven doen. Ik heb een zoontje en dan is het thuis ook vaak druk genoeg.”

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.