Interview Jilke van den Wittenboer: Samen tot een passende opleiding komen

Jilke van den Wittenboer werkt als opleidingsadviseur bij NCOI. “Na mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Utrecht heb ik via mijn netwerk de kans gekregen om als projectmanager aan de slag te gaan. Na 2 jaar als projectmanager te hebben gewerkt, werd het tijd voor wat anders en kwam ik via een uitzendbureau bij NCOI terecht.
 
Wat me aanspreekt in dit werk is toch echt het mensen adviseren. Mensen helpen bij het zoeken van een passende opleiding. Ik vind het van belang dat je blijft leren en jezelf blijft ontwikkelen. Daaraan bijdragen is wat me aanspreekt in dit werk. Het gaat toch over iemands toekomst. Dus dat mensen na zo’n gesprek zeggen: ‘ik ben goed geïnformeerd’, dat is voor mij het belangrijkste.
 
Mensen komen om verschillende redenen naar ons toe. Sommigen komen vanuit hun werk, omdat ze een studie mogen of willen doen. Maar er komen ook vaak mensen die ooit zijn gestopt om te gaan werken en die merken dat er nu steeds meer om een HBO-opleiding wordt gevraagd. Zij willen daarom weer studeren. Vaak hebben ze dan hulp nodig om de opleiding te kiezen die het best bij hun situatie past.

Goed helpen en informeren

Natuurlijk is het heel fijn als iemand zich bij ons voor een opleiding inschrijft. Maar ik haal er echt de meeste voldoening uit als iemand zegt dat hij of zij goed geholpen en geïnformeerd is na een gesprek. Het gaat er wat mij betreft ook om dat je samen tot een passende opleiding komt en niet dat ik vertel wat iemand moet doen. Daar helpt mijn opleiding denk ik zeker bij. Daar heb ik gespreksvoering geleerd en het werken met mensen.
 
Het menselijk contact en werken met mensen is wel belangrijk voor mij. En blijven leren ook. Ik ben zelf ook weer met een opleiding begonnen bij NCOI, de Post Bachelor Organisatiepsychologie. Daarin komt het coachen van mensen ook weer terug. Blijven ontwikkelen en nieuwe verantwoordelijkheden heb ik wel nodig. Ik pak nu ook extra taken op, zoals de voorlichtingsbijeenkomst. Misschien ga ik in de toekomst wel weer projectmanagement doen. Dat vond ik ook erg leuk. Maar ik vind het nu wel fijn om dit werk een tijdje te blijven doen. Ik heb een zoontje en dan is het thuis ook vaak druk genoeg.”

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.