Menu

Interview Serap Tepe: Zelf vroeger wat extra advies en begeleiding gemist

Serap Tepe werkt als opleidingsadviseur bij NCOI. “Ik werkte hiervoor bij een grote bank als financieel adviseur. Maar dat was voor mij te formeel. Ik miste in die functie warmte en de mogelijkheid om mezelf te zijn. Dus was het voor mij tijd voor een carrièreswitch. Wat vind ik daarbij belangrijk? Ik wilde nu iets gaan doen waarbij ik écht iets kan betekenen voor mensen. Ik geloof ook dat we met zijn allen de wereld beter kunnen maken door anderen te helpen.
 
Wat ik zelf heb gemist tijdens mijn studie is wat extra advies en begeleiding om erachter te komen wat ik nu echt wilde. Dus ik was een beetje zoekende. Ik wist niet echt wat ik wilde en heb daarom een brede opleiding gekozen. Maar hoe fijn zou het zijn geweest als ik met iemand had kunnen sparren om meteen de juiste keuzes te kunnen maken? Toen ik de vacature voor deze functie zag, dacht ik dan ook meteen aan mijn eigen ervaringen.

Een goed begin maken

Wat ik toen miste, wil ik nu voor anderen kunnen betekenen en ze vooruithelpen. Kijken waar iemand die glans of die sprankeling van in zijn of haar ogen krijgt. Niet om dan meteen een keuze voor de rest van je leven te maken, maar wel om een goed begin te maken. Je blijft daarna natuurlijk nog je hele leven leren. Goed advies geven doe ik door mij goed te verdiepen in opleidingen. Hierdoor word ik steeds beter in mijn work skills, en ook in mijn life skills. Ik denk dat je om dit te bereiken een goede gesprekspartner moet zijn. Daarvoor moet je ook iets van jezelf laten zien. Empathie is daarbij belangrijk.

Voor mij is het belangrijk dat ik iets kan betekenen voor mensen door de goede vragen te stellen. Omdat je adviseur bent, vinden ze het belangrijk wat je zegt. Dus ze moeten na een gesprek nieuwe inzichten hebben en denken: ja, hier kan ik verder mee.”

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.