Menu

Interview Serap Tepe: Zelf vroeger wat extra advies en begeleiding gemist

Nieuwe aanwinst voor het adviseursteam is Serap Tepe (31). Zij werkt nu ongeveer 2 maanden als adviseur bij NCOI: Ik werkte hiervoor bij een grote bank als financieel adviseur. Maar dat was voor mij te formeel. Ik miste in die functie warmte en de mogelijkheid om mezelf te zijn. Dus was het voor mij tijd voor een carrièreswitch. Wat vind ik daarbij belangrijk? Ik wilde nu iets gaan doen waarbij ik écht iets kan betekenen voor mensen. Ik geloof ook dat we met zijn allen de wereld beter kunnen maken door anderen te helpen.
 
Wat ik zelf vroeger heb gemist tijdens mijn studie is wat extra advies en begeleiding om erachter te komen wat ik nu echt wilde. Dus ik was een beetje zoekende. Ook al voor mijn hbo-opleiding. Ik wist niet echt wat ik wilde en heb daarom een brede opleiding gekozen. Maar hoe fijn zou het niet zijn geweest als ik met iemand had kunnen sparren om meteen de juiste keuzes te kunnen maken. Toen ik de vacature voor deze functie zag, dacht ik dan ook meteen aan mijn eigen ervaringen. Ik wil dat wat ik zelf miste nu wel kunnen bieden.

Een goed begin maken

Wat ik toen miste wil ik nu voor anderen kunnen betekenen en ze vooruithelpen. Kijken waar iemand die glans of die sprankeling van in zijn of haar ogen krijgt. Niet om dan meteen een keuze voor de rest van je leven te maken, maar wel om een goed begin te maken. Je blijft daarna natuurlijk nog je hele leven leren. Goed advies geven doe ik door mij goed te verdiepen in opleidingen. Hierdoor word ik steeds beter in mijn work skills, en ook in mijn life skills. Ik denk dat je om dit te bereiken een goede gesprekspartner moet zijn. Daarvoor moet je ook iets van jezelf laten zien. Empathie is daarbij belangrijk.

Voor mij is het belangrijk dat ik iets kan betekenen voor mensen door de goede vragen te stellen. Omdat je adviseur bent, vinden ze het belangrijk wat je zegt. Dus ze moeten na een gesprek nieuwe inzichten hebben en denken: ja, hier kan ik verder mee.

Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

Laatste mogelijkheid: bespaar tot € 10.000,- op een Bacheloropleiding

De overheid stopt per 1 september met de regeling vraagfinanciering, waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen in de zorg, techniek of IT. Bent u werkzaam in een van deze sectoren en wilt u zich verder ontwikkelen? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Profiteer dan nog snel van deze voucherregeling en schrijf u voor 17 augustus in voor een van de geselecteerde HBO Bacheloropleidingen of HBO-programma’s. Zo kunt u maximaal tot € 10.000,- besparen op een volledige opleiding.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.