Menu

Studeer modulair en leer wat nu nodig is

Je hebt een drukke baan en een druk privéleven, maar je wilt toch graag een opleiding volgen. Dan zijn flexibiliteit en effectiviteit cruciaal. Van jou zelf, maar zeker ook van je opleider en opleiding. Je moet doelgericht kunnen leren wat je op dat moment nodig hebt en wanneer jij er tijd voor kunt maken. Daar kunnen wij je bij helpen met ons modulair onderwijs in verschillende studievarianten en diverse startmomenten per jaar.

Wat is modulair studeren?

Met een kort programma kun je modulair studeren. Tijdens het korte programma volg je één of meerdere modules uit een volledig erkende opleiding. Binnen 3 tot 12 maanden tijd leer je veel van een specifiek vakgebied.

Hoe werkt het?

Als je alle modules van het korte programma met succes doorloopt, ontvang je een diploma van NCOI. Voor modules die je eerder al hebt gevolgd kun je mogelijk vrijstelling krijgen als je doorstudeert in een erkende opleiding. Belangrijke voorwaarde hierbij is dat de modules die je hebt afgerond ook terugkomen in de vervolgopleiding.

Welke voordelen heeft het?

Zoals je hierboven al kunt lezen, heeft modulair studeren een aantal voordelen. We sommen ze hier nog even op:

  • Stapsgewijs studeren in eigen tempo.
  • Alleen leren wat je nodig hebt.
  • Mogelijke vrijstellingen.
  • Een startmoment naar keuze.
 

Hoe zijn onze opleidingen opgebouwd?

Modulair studeren is bij NCOI mogelijk op zowel MBO-, HBO- als Masterniveau. Je kunt je bijvoorbeeld inschrijven voor een complete erkende MBO-opleiding op niveau 2,3 of 4 of eerst beginnen met een kort MBO-programma. Lees meer over de opbouw van de MBO-opleidingen

Op HBO-niveau kun je bijvoorbeeld meteen kiezen voor een volledige Bachelor of een Associate degreeopleiding. Je kunt ook eerst een programma op HBO-niveau volgen. Deze programma’s bestaan uit een of meerdere modules rondom een bepaald onderwerp of vakgebied. Vanuit een programma kun je vervolgens doorstuderen voor je Propedeuse of in een HBO Associate degree of HBO Bacheloropleiding starten. Lees meer over de opbouw van de HBO-opleidingen.

Er zijn ook verschillende mogelijkheden om te starten met een Masteropleiding. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een volledige, erkende Master of alleen het eerste jaar van een Master. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een korter
Masterprogramma, specifiek gericht op een bepaald onderwerp of een losse Masterclass. Lees meer over de opbouw van de Masteropleidingen.

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.