Jason Köllner

Jason Köllner was eerst opleidingsadviseur, maar is inmiddels betrokken bij het doorvoeren voor verbeteringen van de afdeling advies en voorlichting als analist. “Het adviseren van de student moet optimaal gebeuren, dat staat voorop. We investeren veel in het achterhalen van de klantvraag. De opleidingsadviseur moet zijn oren open hebben, vaak gaat het om de vraag achter de vraag.”

Belangrijk: de juiste keuze

“Hoe onze afdeling advies en voorlichting er is voor de student?” Jason licht het toe. “Mensen die interesse hebben om bij NCOI te studeren, bellen ons team van opleidingsadviseurs met al hun vragen over opleidingen. Onze opleidingsadviseurs voorzien hen van de gevraagde informatie. Ze adviseren ook over welke opleiding het beste zou kunnen passen bij zijn of haar opleidingsvraag. Omdat het ontzettend belangrijk is dat de student de juiste keuze maakt, verbeteren wij onszelf als team continu. Bij dat proces ben ik als analist nauw betrokken.”

Jason Köllner

Wat is de echte vraag?

“Ik ben zelf ooit begonnen bij NCOI als opleidingsadviseur, inmiddels werk ik als analist. Soms heeft een student nog geen duidelijk beeld van wat zijn uiteindelijke doel is met de opleiding. Daarom is het belangrijk dat onze opleidingsadviseurs goed kunnen luisteren, samenvatten en doorvragen. Vervolgens moet je daaruit samen met de student de opleidingsvraag achterhalen.”

“Mijn rol is het analyseren van de kwaliteiten van de opleidingsadviseurs en ze helpen met het verder ontwikkelen hiervan. Daarin verzorg ik trainingen, op het gebied van bijvoorbeeld gesprekstechnieken en opleidingsinhoud. Nieuwe collega’s train ik ook in hun eerste 2 weken gemiddeld 5 á 6 ochtenden. Onze opleidingsadviseurs zijn gelukkig net sponzen, zeg ik wel eens grappend, want ze nemen alle informatie in zich op.”

Altijd in beweging door te leren

“Jezelf ontwikkelen is belangrijk zodat je mee kunt blijven komen op de arbeidsmarkt. Stilstand is achteruitgang. Onderwijs is daarin een geweldig hulpmiddel. Door het volgen van trainingen en cursussen van erkende opleidingen vergroot en verdiep je jouw kennis. Zo kun je jouw ambities waarmaken. Ook in je privé- en werkomgeving leer je elke dag weer. Dat vind ik ook mooi aan NCOI als werkgever: ik zit in een lerende omgeving, en fouten maken mag.”

Wil jij opleidingsadvies of meer informatie?

Wil je naar aanleiding van dit interview ook sparren over welke opleiding het beste bij je past? Neem dan contact op met een van onze opleidingsadviseurs door te bellen naar 035 – 6 400 411. Daarnaast organiseren regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten en Open Dagen. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je een goed beeld van studeren bij NCOI Opleidingen. Je kunt bijvoorbeeld een proefles volgen en een adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. Op deze pagina vind je meer informatie en actuele data voor deze bijeenkomsten.

Meer weten over het advies en voorlichting team? 

Ben je na het lezen van dit interview met Jason nieuwsgierig geworden naar wie er nog meer bij advies en voorlichting werken en hoe zij bijdragen aan het juiste opleidingsadvies? Het team van opleidingsadviseurs stelt zich graag aan je voor. Lees ook eens de interviews met:

Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.