Jasper van ‘t Land

Jasper van ’t Land ging in augustus 2021 bij NCOI aan de slag als studiebegeleider. Het mooie van zijn werk vindt hij het persoonlijke contact met de studenten en hen zo goed mogelijk te helpen om door de opleiding heen te komen. Lees hieronder zijn verhaal.

Persoonlijk het gesprek aangaan

“Als studiebegeleider doe ik letterlijk wat het woord zegt: ik begeleid onze studenten. Ik spreek studenten, beantwoord hun e-mails, ik zorg dat er dingen uitgezocht worden voor de studenten. Ik help ze eigenlijk met hun opleiding. Vanaf het moment dat ze bij mij terechtkomen, kijk ik, wat is nou je vraag? Waar heb je hulp bij nodig? En ik probeer er ook achter te komen of er nog een vraag is achter de vraag. Dan kijk ik in samenspraak met de student wat een passende oplossing is. Soms vragen ze bijvoorbeeld meer tijd voor een deadline. Dan vraag ik wat de reden is om erachter te komen of ze zichzelf niet tekort doen als ze maar om een enkele week vragen. Ik ga dus echt persoonlijk het gesprek aan met de student om erachter te komen wat hij echt nodig heeft en hoe ik het beste kan helpen zodat hij de opleiding met een mooi resultaat kan behalen.

Jasper van 't Land

Snelle beslisser of nog zoekend

“Soms kan de keuze voor een opleiding snel gaan. Laatste nam er iemand contact op die wist wat hij wilde studeren: technische bedrijfskunde. De inschrijving kon meteen worden geregeld en ik rondde het gesprek af met een superblije student in spe. En in weer een ander geval heeft iemand een luisterend oor nodig. Op een recente voorlichtingsbijeenkomst heb ik een tijd met iemand gepraat voor wie het vooral nodig was om alle twijfels te bespreken. Maar daarna hebben we wél een passende Bachelor kunnen vinden.”

Adviseren als oud-student

“Zelf heb ik Eventmanagement gestudeerd bij NCOI. Ik werkte toen nog in de zorg, waar ik me vooral bezighield met coördinerende taken. Ik heb de opleiding in combinatie met mijn werk als positief ervaren. De student en zijn vragen staan centraal, maar mijn eigen ervaring kan ik uiteraard inzetten in mijn huidige functie, omdat het voor een potentiële student van meerwaarde is om een ervaringsverhaal te horen. Veel mensen vinden het spannend om van baan te wisselen, dus het is ook goed om het hier over te hebben.” 

“Zoveel zin om te studeren”

“Als iemand blij een gesprek afrond, dan heb ik ook een goede dag. Leuk als iemand aangeeft: “Ik heb zoveel zin om te studeren dankzij het fijne gesprek met jou.” Daarnaast verbeteren we onszelf als team continu. Want hoe beter je advies geeft, hoe meer de student er uithaalt.”

Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.