Shantie Prins

Elke opleidingsadviseur heeft zijn eigen achtergrond en stijl en kan die inzetten tijdens de adviesgesprekken met potentiële studenten. Shantie Prins studeerde bijvoorbeeld zelf bij NCOI Opleidingen en heeft op diverse plekken werkervaring opgedaan. “Mensen vinden het vaak spannend om van baan te wisselen en dus de keuze te maken voor een opleiding die naar die baan leidt. Ik denk dat het belangrijk is om die drempel weg te nemen.”

Opleidingsvraag helder krijgen

“Als iemand ons belt met een vraag, vind ik het belangrijk altijd eerst te luisteren. Wat is je achtergrond? Wat zijn je leerdoelen en wat wil je worden? Wanneer we dit concreet hebben, gaan we kijken naar het niveau. Is iemand op zoek naar een MBO-, HBO-, Master- of andere opleiding?”

Shantie Prins

Snelle beslisser of nog zoekend

“Soms kan de keuze voor een opleiding snel gaan. Laatst nam er iemand contact op die wist wat hij wilde studeren: technische bedrijfskunde. De inschrijving kon meteen worden geregeld en ik rondde het gesprek af met een superblije student in spe. En in weer een ander geval heeft iemand een luisterend oor nodig. Op een recente voorlichtingsbijeenkomst heb ik een tijd met iemand gepraat voor wie het vooral nodig was om alle twijfels te bespreken. Maar daarna hebben we wél een passende Bachelor kunnen vinden.”

Adviseren als oud-student

“Zelf heb ik Eventmanagement gestudeerd bij NCOI. Ik werkte toen nog in de zorg, waar ik me vooral bezighield met coördinerende taken. Ik heb de opleiding in combinatie met mijn werk als positief ervaren. De student en zijn vragen staan centraal, maar mijn eigen ervaring kan ik uiteraard inzetten in mijn huidige functie, omdat het voor een potentiële student van meerwaarde is om een ervaringsverhaal te horen. Veel mensen vinden het spannend om van baan te wisselen, dus het is ook goed om het hier over te hebben.” 

“Zoveel zin om te studeren”

“Als iemand blij een gesprek afrond, dan heb ik ook een goede dag. Leuk als iemand aangeeft: “Ik heb zoveel zin om te studeren dankzij het fijne gesprek met jou.” Daarnaast verbeteren we onszelf als team continu. Want hoe beter je advies geeft, hoe meer de student er uithaalt.”

Heb je vragen?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Vraag de online brochure aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.

De grootste opleider van werkend Nederland
NCOI - wij leiden meer dan 20.000 professionals per jaar op
Ieder jaar leiden we
20.000
professionals op
NCOI - meer dan 1.250 opleidingen en trainingen
Kies uit meer dan
2.150
verschillende opleidingen en trainingen
NCOI - meer dan 2.000 bevlogen docenten
Volg les bij een van onze
2.000+
bevlogen docenten
Opleidingsadvies op maat?
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.