HBO Hospitality en Leisure Management - 1 jaar

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

HBO Hospitality en Leisure Management - 1 jaar

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

U verplaatsen in de gasten en voor hen de ideale sfeer en beleving creëren. Dat is waar het bij hospitality en leisure management om draait. Om de perfecte ervaring voor gasten te organiseren is effectief management essentieel. Het HBO-programma Hospitality en Leisure Management is bijzonder interessant voor diegenen die willen doorgroeien naar een leidinggevende rol binnen de vrijetijdsbesteding of verblijfsrecreatie. In dit programma gaat u aan de slag met het aansturen van de frontoffice, keuken of catering, het organiseren van evenementen en het onderzoeken van de markt. U ontdekt hoe uw doelgroep eruitziet en weet deze met aantrekkelijke marketinginstrumenten te beïnvloeden. Daarbij verdiept u zich in projectmatig werken en krijgt u zicht op de financiële aspecten die een rol kunnen spelen bij het managen van hotels en evenementen. Het programma is praktijkgericht, zodat u de theorie direct kunt toepassen in de praktijk.

Gunstige financiering

Betaalt u het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van NCOI kunnen uw opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet levenlanglerenkrediet. Zie LevenLangLerenKrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Doelgroep

U heeft gerichte interesse in de sector en u wilt zich ontwikkelen opHBO-niveau.recreatieve U bent (toekomstig) manager in een hotel, restaurant of bij een evenementenbureau. Met dit programma ligt voor u een interessante carrière in het verschiet in de (inter)nationale hotel- en evenementensector.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Doel en opzet

In dit programma ontwikkelt u snel de nodige praktisch toepasbare kennis op HBO-niveau. Alle essentiële onderwerpen die u in de praktijk nodig heeft worden uitvoerig besproken. U verdiept zich onder andere in onderwerpen als food & beverage management, frontoffice, event- en projectmanagement, logistiek en businesscontrol. Deze onderwerpen maken u direct succesvoller in de functie van (aankomend) hospitality en leisure manager. Bovendien wordt u opgeleid door docenten die zelf actief zijn in de praktijk. Hierdoor zijn zij in staat om in te gaan op actuele onderwerpen. Daarbij werkt u aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de dagelijkse praktijk. Zo wordt u uitstekend voorbereid op alles wat u tegen kunt komen als manager in de hotel- en eventbranche.

Gedurende uw studie wordt u ondersteund met de meest actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving. In deze leeromgeving vindt u alle handige informatie rondom uw studie en kunt u communiceren met medestudenten en docenten. Deze aanpak van NCOI leidt tot een hoog slagingspercentage en weinig uitval.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Food & beverage management

(6 bijeenkomsten)

  • Introductie van food and beverage management
  • Food and beverage operations
  • Sociale hygiëne en wettelijk kader
  • Menu engineering en F&B-controle
  • Food and beverage marketing
  • Personeel en kwaliteit
  • Yield management

Eventmanagement

(6 bijeenkomsten)

  • De evenementenbranche
  • Evenementenmanager en conceptontwikkeling
  • Fases evenementenmanagement
  • Opdrachtgever en toeleveranciers
  • Eventmarketing en evaluatie
  • Financiële en juridische aspecten van eventmanagement

Rooms division management

(6 bijeenkomsten)

  • Frontoffice
  • Housekeeping
  • Technische dienst
  • Revenue & yield management
  • RDM operations
  • RDM financieel

Bedrijfseconomische aspecten

(6 bijeenkomsten)

  • Lezen en begrijpen van financiële overzichten
  • Werken met financiële kengetallen
  • Indeling van kosten en break-evenanalyse
  • Beoordelen van de financiële gezondheid van een organisatie
  • Beoordelen van een investeringsvoorstel
  • Werken met een planning-en-controlcyclus
  • Financiële gegevens bij besluitvorming

Marketingmanagement

(6 bijeenkomsten)

  • Kernelementen van marketing
  • Inzicht in markten en doelgroepen
  • Marketingdoelstellingen en -strategie
  • Marktsegmentatie
  • Branding en positionering
  • Vertalen van doelstellingen naar marketingmix
  • Product, prijs, plaats en promotie
  • Online marketing en marketingcommunicatie

Projectmanagementvaardigheden

(4 bijeenkomsten)

  • Kenmerken van projecten
  • Projectmanagementmethoden
  • Projectafbakening en -fasering
  • Projectorganisatie en -omgeving
  • Budgetbeheersing
  • Risicomanagement
  • Succesvolle projectafronding

    Eindopdracht

    (2 bijeenkomsten van 3 uur)

    U rondt dit programma af met een eindopdracht, waarin u met alle opgedane kennis en vaardigheden aan de slag gaat.

    Diploma

    De module Bedrijfseconomische aspecten wordt afgesloten met een digitaal examen. Een digitaal examen biedt u de flexibiliteit om zelf in te plannen waar en wanneer u uw examen doet. De overige modules van dit programma sluit u af met een praktijkgerichte opdracht en u gaat aan de slag met een eindopdracht. Behaalt u voor alle modules en de eindopdracht een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Hospitality en Leisure Management’ van Hogeschool NCOI.

    Lesplanning
    Lesplanning
    Lesplanning
    Lesplanning
    Lesplanning

    Opleidingsvarianten

    • Duur van de opleiding: 1 jaar
    • Varianten: Avond, dag, zaterdag
    • Dag: 17 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur en 2 bijeenkomsten van 3 uur
    • Avond: 36 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
    • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand

    Dit programma wordt ook in een 2-jarige variant aangeboden.

    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie
    Kostenspecificatie

    Kosten

    Inschrijfgeld: € 100,-

    Lesgeld: € 3.690,-

    Studiemateriaal: € 150,- (per module)

    Examenkosten: € 195,- (per digitaal examen)

    € 195,- (per moduleopdracht)

    Eindopdracht: € 350,-

    Reprorechten: € 15,-

    Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

    Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt dit programma ook in 4 of 12 termijnen betalen.

    Locatie- en arrangementskosten

    NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

    Reprorechten en hand-outs

    Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

    Fiscaal voordeel

    Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

    Btw

    Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

    Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

    Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

    Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

    HBO Hospitality en Leisure Management - 1 jaar

    Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

    Opleidingsniveau

    HBO-programma

    Erkenning

    NVAO geaccrediteerd

    Meer informatie

    Download brochure

    Wil je dit met iemand delen?

    Mail door

    Heeft u vragen?

    Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

    Vraag de nieuwe studiegids 2019-2020 aan

    Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de studiegids 2019-2020 aan of bekijk het vernieuwde aanbod op onze website.

    Laatste mogelijkheid: bespaar tot € 10.000,- op een Bacheloropleiding

    De overheid stopt per 1 september met de regeling vraagfinanciering, waarmee u voordelig een opleiding kunt volgen in de zorg, techniek of IT. Bent u werkzaam in een van deze sectoren en wilt u zich verder ontwikkelen? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Profiteer dan nog snel van deze voucherregeling en schrijf u voor 17 augustus in voor een van de geselecteerde HBO Bacheloropleidingen of HBO-programma’s. Zo kunt u maximaal tot € 10.000,- besparen op een volledige opleiding.

    Opleidingsadvies op maat?

    Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.