HBO Hospitality en Leisure Management - 1 jaar

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

HBO Hospitality en Leisure Management - 1 jaar

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Studievormen

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Opleidingsniveau

HBO-programma

Studievormen

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

U verplaatsen in de gasten en voor hen de ideale sfeer en beleving creëren. Dat is waar het bij hospitality en leisure management om draait. Om de perfecte ervaring voor gasten te organiseren is effectief management essentieel. Het HBO-programma Hospitality en Leisure Management is bijzonder interessant voor diegenen die willen doorgroeien naar een leidinggevende rol binnen de vrijetijdsbesteding of verblijfsrecreatie. In dit programma gaat u aan de slag met het aansturen van de frontoffice, keuken of catering, het organiseren van evenementen en het onderzoeken van de markt. U ontdekt hoe uw doelgroep eruitziet en weet deze met aantrekkelijke marketinginstrumenten te beïnvloeden. Daarbij verdiept u zich in projectmatig werken en krijgt u zicht op de financiële aspecten die een rol kunnen spelen bij het managen van hotels en evenementen. Het programma is praktijkgericht, zodat u de theorie direct kunt toepassen in de praktijk.

Gunstige financiering

Betaalt u het programma zelf? Vanwege de officiële erkenning van NCOI kunnen uw opleidingskosten grotendeels gefinancierd worden door de overheid, dit heet het levenlanglerenkrediet. Zie LevenLangLerenKrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Doelgroep

U heeft gerichte interesse in de sector en u wilt zich ontwikkelen opHBO-niveau.recreatieve U bent (toekomstig) manager in een hotel, restaurant of bij een evenementenbureau. Met dit programma ligt voor u een interessante carrière in het verschiet in de (inter)nationale hotel- en evenementensector.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Doel en opzet

In dit programma ontwikkelt u snel de nodige praktisch toepasbare kennis op HBO-niveau. Alle essentiële onderwerpen die u in de praktijk nodig heeft worden uitvoerig besproken. U verdiept zich onder andere in onderwerpen als food & beverage management, frontoffice, event- en projectmanagement, logistiek en businesscontrol. Deze onderwerpen maken u direct succesvoller in de functie van (aankomend) Hospitality en Leisure Manager. Bovendien wordt u opgeleid door docenten die zelf actief zijn in de praktijk. Hierdoor zijn zij in staat om in te gaan op actuele onderwerpen. Daarbij werkt u aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend gekoppeld wordt aan de dagelijkse praktijk. Zo wordt u uitstekend voorbereid op alles wat u tegen kunt komen als manager in de hotel- en eventbranche.

Gedurende uw studie wordt u ondersteund met de meest actuele literatuur en onze moderne online leeromgeving. In deze leeromgeving vindt u alle handige informatie rondom uw studie en kunt u communiceren met medestudenten en docenten. Deze aanpak van NCOI leidt tot een hoog slagingspercentage en weinig uitval.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Food & beverage management

(6 bijeenkomsten)

  • Introductie van food and beverage management
  • Food and beverage operations
  • Sociale hygiëne en wettelijk kader
  • Menu engineering en F&B-controle
  • Food and beverage marketing
  • Personeel en kwaliteit
  • Yield management

Eventmanagement

(6 bijeenkomsten)

  • De evenementenbranche
  • Evenementenmanager en conceptontwikkeling
  • Fases evenementenmanagement
  • Opdrachtgever en toeleveranciers
  • Eventmarketing en evaluatie
  • Financiële en juridische aspecten van eventmanagement

Rooms division management

(6 bijeenkomsten)

  • Frontoffice
  • Housekeeping
  • Technische dienst
  • Revenue & yield management
  • RDM operations
  • RDM financieel

Bedrijfseconomische aspecten

(6 bijeenkomsten)

  • Lezen en begrijpen van financiële overzichten
  • Werken met financiële kengetallen
  • Indeling van kosten en break-evenanalyse
  • Beoordelen van de financiële gezondheid van een organisatie
  • Beoordelen van een investeringsvoorstel
  • Werken met een planning-en-controlcyclus
  • Financiële gegevens bij besluitvorming

Marketingmanagement

(6 bijeenkomsten)

  • Kernelementen van marketing
  • Inzicht in markten en doelgroepen
  • Marketingdoelstellingen en -strategie
  • Marktsegmentatie
  • Branding en positionering
  • Vertalen van doelstellingen naar marketingmix
  • Product, prijs, plaats en promotie
  • Online marketing en marketingcommunicatie

Projectmanagementvaardigheden

(4 bijeenkomsten)

  • Kenmerken van projecten
  • Projectmanagementmethoden
  • Projectafbakening en -fasering
  • Projectorganisatie en -omgeving
  • Budgetbeheersing
  • Risicomanagement
  • Succesvolle projectafronding
  • Eindopdracht

(2 bijeenkomsten van 3 uur)

U rondt dit programma af met een eindopdracht, waarin u met alle opgedane kennis en vaardigheden aan de slag gaat.

Diploma

De module Bedrijfseconomische aspecten wordt afgesloten met een digitaal examen. Een digitaal examen biedt u de flexibiliteit om zelf in te plannen waar en wanneer u uw examen doet. De overige modules van dit programma sluit u af met een praktijkgerichte opdracht en u gaat aan de slag met een eindopdracht. Behaalt u voor alle modules en de eindopdracht een voldoende, dan ontvangt u het diploma ‘HBO Hospitality en Leisure Management’ van Hogeschool NCOI.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 1 jaar
  • Varianten: Avond, dag, zaterdag
  • Dag: 17 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur en 2 bijeenkomsten van 3 uur
  • Avond: 36 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
  • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand

Deze opleiding wordt ook in een 2-jarige variant aangeboden.

Wilt u voor of na de zomer starten met deze opleiding?

Iedere zomer actualiseren wij het opleidingsaanbod. Het studieprogramma kan bijvoorbeeld herzien worden. Hieronder kunt u met behulp van de knop aangeven of u de opleidingsvariant van voor of na de zomer wilt bekijken.

Start voor de zomer
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-

Lesgeld: € 3.690,-

Studiemateriaal: € 150,- (per module)

Examenkosten: € 195,- (per digitaal examen)

€ 195,- (per moduleopdracht)

Eindopdracht: € 350,-

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt dit programma ook in 4 of 12 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Hospitality en Leisure Management - 1 jaar

Compleet en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 1 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Studievormen

Avond, Dag, Zaterdag en E-learning

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Open Dag 18 mei

Op zaterdag 18 mei houdt NCOI Opleidingen in BCN Utrecht CS een Open Dag. Tijdens deze Open Dag helpen wij u persoonlijk bij het kiezen van de opleiding die het beste bij u past. Daarnaast kunt u in een introductieles ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten. Uiteraard beantwoorden wij ook graag al uw vragen over het volgen van een opleiding naast uw baan.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
 

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent