Menu

HBO Trainingsprogramma Professioneel Relatie- en Accountmanagement

HBO-gecertificeerd - 5 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bent u sales- of accountmanager of ambieert u deze functie? Wilt u zich verder ontwikkelen om zo succesvol te worden bij nieuwe klanten, waarbij u een goede klantrelatie opbouwt? Kies dan voor dit HBO-gecertificeerde trainingsprogramma voor sales- en accountmanagement. U gaat praktisch aan de slag met het verdiepen van uw salesvaardigheden om succesvoller klantgericht te verkopen. Alle mogelijke klantgesprekken worden behandeld, van ‘prospecting’ tot het sluiten van de deal. U oefent verschillende benaderingen met trainers en een trainingsacteur. Tijdens het programma krijgt u gerichte feedback op uw persoonlijke leerdoelen en ontwikkelvraag. Zo ontwikkelt u zich tot de allround professional op het gebied van sales- en accountmanagement.

Uw resultaat

Na dit programma bent u in staat om de effectiviteit van uw salesinspanning aantoonbaar te verhogen. U voert met optimaal effect commerciële gesprekken met nieuwe en bestaande klanten en u weet hoe u onderhandelingen voorbereidt en opbouwt. U krijgt meer inzicht in uw persoonlijke voorkeursstijl en primaire emoties tijdens het onderhandelen en ook zijn uw onderhandelingsgesprekken een stuk effectiever.

Doelgroep

Dit uitdagende en HBO-trainingsprogramma is bijzonder geschikt voor account-, relatie- en salesmanagers en aanstormend talent dat deze functie ambieert als volgende stap. U wilt uw vaardigheden op het gebied van beïnvloeden, bouwen van relaties en effectief onderhandelen verder ontwikkelen en succesvoller worden.

Doel en opzet

Dit HBO-trainingsprogramma heeft een zeer persoonlijke aanpak. In een online intake geeft u aan wat uw specifieke leerwensen zijn en op welk vlak van relatie- en accountmanagement u zich wilt verbeteren. De trainers nemen dit mee in de voorbereiding en komen er ook tijdens de bijeenkomsten op terug. U houdt zelf uw voortgang bij en maakt op grond hiervan een persoonlijk actieplan, waarmee u zich ook na de training verder ontwikkelt.

Met de 2 trainingen uit dit HBO-trainingsprogramma gaat u in op relatiemanagement en op commercieel onderhandelen, zodat u prettig contact heeft met uw relaties en tegelijkertijd scherpe deals kunt sluiten. In de training Sales- en Accountmanagement gaat u diep in op de praktijk van sales- en accountmanagement: van ‘prospecting’ via het verkoopgesprek en de offerte tot het commercieel onderhandelen en het sluiten van de deal. U kent alle ins en outs en door de praktische oefeningen kunt u dit ook in de praktijk toepassen. Onderdeel van deze training is de game Nightmare Competitor, een van onze serious games.

Tijdens de training Commercieel Onderhandelen en Beïnvloeden werkt u met diverse werkvormen aan uw inzicht en persoonlijke bewustwording op het gebied van onderhandelen. U leert verschillende onderhandelings- en beïnvloedingsstijlen en ontwikkelt de vaardigheden om deze in uw werk toe te passen. Daarnaast leert u omgaan met inkooptactieken en manipulatie en ontdekt u hoe (vriendelijk) op te komen voor uw eigen belangen. De oefeningen en praktische opdrachten worden op individueel niveau scherp geanalyseerd.

Dit HBO-trainingsprogramma zorgt ervoor dat u op een prettige en effectieve manier contact opbouwt en onderhoudt met uw klanten. U maakt de juiste indruk en stuurt effectief de onderhandelingen om deze in uw voordeel af te sluiten.

Serious game

De serious game maakt uw leerproces leuk, solide en effectief. Tijdens de game stapt u in een fictieve, uitdagende werkelijkheid, waarbij u leert door ervaren en doen.

1 klant, 1 vraag en meerdere teams. In de game Nightmare Competitor vormt u met een team uw eigen organisatie. Er komt een grote aanbesteding binnen die jullie willen winnen. Jullie zetten alles in om dat te bereiken. Tegelijkertijd staat de concurrentie uiteraard niet stil. Durft u de strijd aan?

High Impact Performance

De impact van het trainingsprogramma wordt vergroot door te oefenen met een trainingsacteur, aan de hand van de High Impact Performance-aanpak. Dat is de trainingsmethode die met een resultaatgerichte aanpak ervoor zorgt dat u meer inzicht krijgt in het effect van uw handelen en wat u met succesvolle communicatie weet te bereiken.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

Dit programma is als volgt opgebouwd:

Persoonlijke intake

 • Vastleggen leerdoelen
 • Persoonlijke ontwikkelvraag

Sales- en Accountmanagement

(3 dagen)

Werken met commerciële doelstellingen

 • Werken met verkoopdoelstellingen
 • Organisatie- en persoonlijke doelstellingen

Succesvolle prospecting

 • Telefonische afspraken maken
 • De voorbereiding en eerste indruk
 • 30-secondenpresentatie

Het verkoopgesprek

 • Herkennen van koopsignalen
 • Onderhandelingsvaardigheden
 • Afsluittechnieken toepassen
 • Omgaan met bezwaren van de klant

Offertetraject

 • Verzamelen van de juiste informatie
 • De winnende offerte
 • Nabellen offerte

Commercieel presenteren

 • Presenteren op klantvoordelen
 • Presenteren om indruk te maken

Serious game

 • Nightmare Competitor
 • Wint u de klant voor u?
 • Bent u de concurrentie de baas

Commercieel Onderhandelen en Beïnvloeden

(2 dagen)

Onderhandelen

 • Welke onderhandelingsstijlen zijn er?
 • Persoonlijke onderhandelingsstijl
 • Fases in de onderhandeling
 • Bijsturen van het proces

Het onderhandelingsgesprek

 • Non-verbale communicatie
 • Analyse belangen en prioriteiten van de tegenpartij
 • Vraagtechnieken
 • Communicatie en overtuigingskracht

De rol van de inkoper/klant

 • Omgaan met inkooptactieken
 • Omgaan met manipulatie en machtsvertoon
 • Opkomen voor eigen belang en toch vriendelijk blijven

Beïnvloeden

 • Doelstellingen
 • Strategieën en stijlen
 • Verbale en non-verbale beïnvloeding
 • Effect op de gesprekspartner

HBO-eindopdracht

 • Zelfreflectie
 • Persoonlijk actieplan om u verder te ontwikkelen

HBO-gecertificeerd

In dit trainingsprogramma ontwikkelt u competenties op het gebied van sales- en accountmanagement op HBO-niveau. Met het diploma toont u aan dat u deze vaardigheden op HBO-niveau beheerst. Daarom kunt u dit als mogelijke vrijstelling inbrengen in diverse HBO Bacheloropleidingen van NCOI, als u toelaatbaar bent tot HBO Bachelor.

Diploma

U sluit dit trainingsprogramma af met een HBO-eindopdracht die u combineert met uw persoonlijke actieplan. U ontvangt daarmee het diploma ‘Professioneel Relatie- en Accountmanagement’. Op het moment dat u verder wilt studeren in een HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NCOI en u toelaatbaar bent tot deze opleiding, kunt u dit trainingsprogramma mogelijk inbrengen als vrijstelling.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

Het programma bestaat uit 5 dagen. Kijk voor de lesdata op ncoi.nl.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Trainingskosten: € 2.390,-
Trainingsmateriaal: € 60,-
Eindopdracht: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

HBO Trainingsprogramma Professioneel Relatie- en Accountmanagement

HBO-gecertificeerd - 5 dagen

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Virtual classroom en e-learning NCOI

Virtual classroom en e-learning

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel onderwijsinstellingen tijdelijk de deuren van hun leslocaties gesloten. Ook bij NCOI Opleidingen heeft jouw gezondheid en die van onze medewerkers de allerhoogste prioriteit. Maar onze opleidingen gaan wel gewoon van start. Je kunt daarbij kiezen uit 2 varianten: de klassikale variant (tijdelijk via virtual classroom) of de e-learning variant met switchgarantie.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.