MBO Communicatie en Public Relations

Praktisch programma om een professionele invulling te geven aan uw functie - 3 maanden

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Bent u geïnteresseerd in het inspirerende vakgebied van communicatie en pr? In dit praktijkgerichte programma op MBO-niveau leert u alles over pr als communicatiemiddel en verdiept u zich in de relatie tussen pr, de pers en media. Ook gaat u aan de slag met het schrijven van creatieve teksten voor brieven, folders en advertenties en doet u kennis op over de inzet van social media. Zo bent u na dit programma breed inzetbaar op de communicatieafdeling in uw organisatie.

Doelgroep

U bent een communicatie- en/of pr-medewerker en u heeft regelmatig contact met de publieksgroepen van uw organisatie. Heeft u vanuit een andere baan of rol te maken met marketing, communicatie of public relations en wilt u graag uw kennis en vaardigheden verbreden? Ook dan is dit programma zeer geschikt voor u.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Doel en opzet

Met dit praktijkgerichte programma kunt u werken en leren erg goed met elkaar combineren. Dit boeiende programma biedt u inzicht in de kernelementen van communicatie en public relations. U gaat uitgebreid in op het onderhouden van contact met de pers. U leert creatieve en doelgerichte teksten schrijven, gaat aan de slag met het inzetten en onderhouden van social media en u leert voorlichting geven aan verschillende doelgroepen.

Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten, die uw dagelijkse beroepspraktijk goed begrijpen. Zij bereiden u uitstekend voor op de praktijk. Tijdens het programma kunt u gebruikmaken van de meest actuele literatuur. Daarnaast krijgt u toegang tot onze online leeromgeving. Hier vindt u alle relevante informatie rondom uw studie en kunt u communiceren met docenten en medestudenten.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Pr en marketing

 • Reclamedoelstellingen
 • Reclame en marketingcommunicatie
 • Werken met reclame- en pr-bureaus

Communicatie en media

 • Mediarelatieplan
 • Pr en relatie met pers en media
 • Verschil tussen reclame en public relations (pr)

Communicatie en huisstijl

 • Creatief schrijven van brieven, folders en advertenties
 • Direct marketing en mailing
 • Creativiteit in communicatie

Voorlichting en imago

 • Inzetten en onderhouden van social media
 • Ontwikkelen van reclameconcepten
 • De rol van internet en social media in reclame

Diploma

U rondt het programma af met een praktijkgerichte opdracht. Heeft u hiervoor een voldoende beoordeling behaald, dan ontvangt u het instituutsdiploma ‘MBO Communicatie en Public Relations’ van MBO College van NCOI. Dit deelprogramma kunt u mogelijk inbrengen in een vervolg naar volledige MBO-opleidingen niveau 3 of 4 van MBO College van NCOI.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dag: 3 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avond: 6 avonden van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-

Lesgeld: € 990,-

Studiemateriaal: € 125,-

Examenkosten: € 195,-

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt dit programma ook in 3 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

NCOI Opleidingen regelt tijdens uw opleiding onbeperkt koffie, thee en water. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,-(excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Als dat expliciet vermeld staat, brengen wij ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Reprorechten en hand-outs

Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Fiscaal voordeel

Betaalt u de opleiding of training zelf dan kunt u maximaal € 15.000,- aan opleidingskosten aftrekken van uw inkomstenbelasting. Klik hier voor meer informatie.

Btw

Kiest u voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaalt u uw opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. 

Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. 

Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

MBO Communicatie en Public Relations

Praktisch programma om een professionele invulling te geven aan uw functie - 3 maanden

Vakgebied

Communicatie

Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Voorlichtingsbijeenkomst NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Studiegids 2019-2020 NCOI

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020 aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.