Menu

Differentiëren in de Klas (VO)

Praktijkgerichte opleiding op Post Bachelorniveau - 3 maanden

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In de opleiding Differentiëren in de Klas (VO) leer je inspelen op de diverse leerstijlen, motivaties en niveaus van de leerlingen in je klas. Je ontdekt wanneer differentiëren zinvol is. Ook verdiep je je kennis met betrekking tot het differentiëren bij toetsen, zonder de ene leerling voor te trekken op de andere. Door te differentiëren houd je leerlingen gemotiveerd en betrokken. Zo bied je onderwijs op maat binnen een groep. Met deze opleiding ontwikkel je dan ook kennis en vaardigheden die onmisbaar zijn om te komen tot effectief klassenmanagement.

Doelgroep

Je bent werkzaam als leraar in het voortgezet onderwijs en zoekt naar middelen om iedere leerling op zijn of haar eigen niveau te stimuleren het beste uit zichzelf te halen.

Doel en opzet

In de opleiding Differentiëren in de Klas (VO) krijg je de kennis en methoden aangereikt om te kunnen differentiëren binnen je klas. Je ontwikkelt je verder in het op hun eigen niveau benaderen van je leerlingen. Hierbij word je ondersteund door ervaren professionals uit de praktijk. Zij helpen je je de stof eigen te maken en stimuleren je het geleerde direct in je eigen klas toe te passen.

Vooropleiding

In dit programma wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau. De opleiding is bij uitstek geschikt voor mensen met een eerste- of tweedegraads bevoegdheid, maar dit is geen vereiste.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Differentiëren in de Klas (VO)

Praktijkgerichte opleiding op Post Bachelorniveau - 3 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.