Rentmeestersopleiding

NVR-erkende opleiding tot rentmeester - 8 maanden

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het beroep rentmeester bestaat al eeuwen. Voorheen richtte de rentmeester zich vooral op het beheer van landerijen van grootgrondbezitters. Maar de rentmeester van vandaag is een vastgoedspecialist in het landelijk gebied. Wilt u rentmeester worden? Kies dan voor deze opleiding. De opleiding is zeer praktijkgericht. U gaat het werkveld in, discussieert met collega-studenten uit de branche en werkt aan een eigen portfolio-opdracht. Bovendien is de opleiding gebaseerd op de kennisvereisten van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR).

Doelgroep

U wilt zich ontwikkelen tot rentmeester. U heeft bijvoorbeeld de opleiding Grondverwerving en Schadevergoedingen gevolgd of u werkt als taxateur landelijk vastgoed. Ook als u werkzaam bent in de aankoop en het beheer van landelijk vastgoed, bijvoorbeeld bij de overheid, een natuurorganisatie, adviesbureau, vermogensbeheerorganisatie of rentmeesterskantoor. Voor het uitvoeren van een portfolio-opdracht heeft u een relevante werkplek nodig.

Vooropleiding

U heeft minimaal een HBO-opleiding. Daarnaast heeft u een diploma Grondverwerving en Schadevergoedingen van NCOI (of eerder PBNA), of beschikt u over de 4 diploma's Vastgoedeconomie, Privaatrecht, Publiekrecht en Financién en fiscaliteiten. Deze zijn te behalen via de opleiding Basistheorie Vastgoeddeskundige met externe examinering via SVM NIVO. Heeft u een andere relevante opleiding gevolgd, bijvoorbeeld een HBO opleiding Bouwkunde of Management, Economie en Recht, met specialisatie Vastgoed, Makelaardij en/of Taxatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Doel en opzet

In de opleiding staat praktijkgerichtheid centraal. De bijeenkomsten en opdrachten staan in het teken van interactiviteit en toepassing van het geleerde. Zo bezoekt u tijdens de opleiding de rentmeesterskantoren van de docenten en maakt u een praktijkcase in uw eigen werkomgeving. Door de inbreng van een persoonlijke projectcase en de mentordag haalt u een hoog rendement uit uw leerproces. U wordt hierbij uiteraard begeleid door zeer deskundige docenten die allen op strategisch niveau werkzaam zijn binnen hun specialisme.

Het studiemateriaal is actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 5-6 uur per bijeenkomst.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Praktijkleer makelaar landelijk en agrarisch vastgoed

(14 bijeenkomsten)

Theorie rentmeester - inleiding rentmeester, taxatie en (erf)pacht

(4 bijeenkomsten)

Theorie rentmeester - landschappen, bodem, water, bos- en natuurbeheer

(6 bijeenkomsten)

Vaardigheden rentmeester

(4 bijeenkomsten)

Diploma

U sluit de Rentmeestersopleiding af met een portfolio-opdracht en een digitaal theorie-examen. Het portfolio maakt u tijdens de theoretische modules op en rondt u tijdens de laatste module af. Het digitale examen is gebaseerd op theoretische kennisvereisten vanuit de NVR, die u tijdens de opleiding aangeboden krijgt.

Bij een voldoende resultaat voor dit examen en de portfolio-opdracht ontvangt u het diploma ‘Rentmeestersopleiding’ van NCOI.

Het aspirant-lidmaatschap van de NVR kan uitsluitend worden verkregen als u voldoet aan strenge voorwaarden, waaronder opleidingseisen. De met een diploma afgeronde Rentmeestersopleiding vult één van deze voorwaarden in. Voor de volledige toelichting hierop verwijzen wij u naar de vereniging zelf.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

  • Duur van de opleiding: 8 maanden
  • Varianten: Avond, dag, zaterdag
  • Dag: 14 dagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
  • Avond: 28 dagen van 19.00 tot 22.00
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

Dagopleiding: € 4.950,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Inschrijfgeld: € 100,-

Lesgeld: € 3.395,-

Studiemateriaal: € 350,-

Examenkosten: € 390,-

Reprorechten: € 15,-

Arrangementskosten dag: € 700,-

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. U kunt het programma ook in 2 of 8 termijnen betalen.

Rentmeestersopleiding

NVR-erkende opleiding tot rentmeester - 8 maanden

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Heeft u vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten ontdekt u hoe het is om een opleiding te volgen bij NCOI. Bijvoorbeeld door de algemene presentatie bij te wonen. Of door een introductieles te volgen van een van onze docenten. Hierdoor krijgt u een goede indruk van de aanpak en opzet van een les. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek voeren met een van onze opleidingsadviseurs. De voorlichtingsbijeenkomsten worden georganiseerd in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

Vraag de studiegids 2019-2020 aan

Wilt u nog beter worden in uw werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of bent u toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij u en uw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids 2019-2020.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.