Rentmeestersopleiding

NVR-erkende opleiding tot rentmeester - 1 jaar

Rentmeestersopleiding

NVR-erkende opleiding tot rentmeester - 1 jaar

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Studievormen

Dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Studievormen

Dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het beroep rentmeester bestaat al eeuwen. Voorheen richtte de rentmeester zich vooral op het beheer van landerijen van grootgrondbezitters. Maar de rentmeester van vandaag is een vastgoedspecialist in het landelijk gebied. Wilt u rentmeester worden? Kies dan deze opleiding. De opleiding is zeer praktijkgericht. U gaat langs bij rentmeesterskantoren en werkt aan een eigen projectcase. Bovendien is de opleiding gebaseerd op de kennisvereisten van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters (NVR).

Doelgroep

U wilt zich ontwikkelen tot rentmeester. U heeft bijvoorbeeld de opleiding Grondverwerving en Schadevergoedingen gevolgd of u werkt als taxateur landelijk vastgoed. Ook als u werkzaam bent in de aankoop en het beheer van landelijk vastgoed, bijvoorbeeld bij de overheid, een natuurorganisatie, adviesbureau, vermogensbeheer of rentmeesterskantoor. Voor het uitvoeren van een projectcase heeft u een relevante werkplek nodig.

Vooropleiding

U heeft een opleiding op minimaal HBO-niveau. Daarnaast heeft u één van de volgende diploma's: Grondverwerving en Schadevergoedingen, Basistheorie Vastgoed of Aanvullende Theorie Landelijk Vastgoed. Heeft u een andere relevante opleiding gevolgd? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Doel en opzet

In de opleiding staat praktijkgerichtheid centraal. De bijeenkomsten en opdrachten staan in het teken van interactiviteit en toepassing van het geleerde. Zo bezoekt u tijdens de opleiding de rentmeesterskantoren van de docenten en maakt u een praktijkcase in uw eigen werkomgeving. Verder wordt tijdens de opleiding gebruikgemaakt van het fictieve landgoed ‘De Vier Elsen’ om de theorie op los te laten. De inbreng van een persoonlijke projectcase en de mentordag zijn eveneens middelen om het beste rendement te halen uit uw leerproces. U wordt hierbij uiteraard begeleid door zeer deskundige docenten die allen op strategisch niveau werkzaam zijn binnen hun specialisme.

Het studiemateriaal is actueel en sluit perfect aan op de exameneisen. Alles wat u nodig heeft voor uw studie vindt u in onze online leeromgeving. U vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie.

Voorbereiding en studiebelasting

Uw studiebelasting is ongeveer 5-6 uur per bijeenkomst.

NCOI Techniek & Veiligheid

Deze opleiding wordt uitgevoerd door NCOI Techniek & Veiligheid.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Onderhandelingsvaardigheden

(2 dagen)

Mevrouw H.C. (Hoi-Chin) Chong

Privaatrecht

(2 dagen)

Mevrouw mr. C.M.H. (Colette) Cohen (directeur Juridisch Advies)

Publiekrecht

(2 dagen)

De heer mr. Dr. D. (Daan) Korsse (Van der Feltz advocaten, advocaat-stagiair)

Grondbeleid

(2 dagen)

De heer mr. K. (Kees) van Helvoirt (Hekkelman Advocaten, advocaat)

Taxatieleer

(1 dag)

De heer ir. M. (Michiel) de Koe MRICS

Mevrouw H.C. (Hoi-Chin) Chong

Algemene landbouwkunde

(4 dagen)

De heer ir. P.J. (Piet) van der Eijk (voorzitter Bond van Landpachters en Eigen Grondgebruikers (BLHB) en landbouwer)

Bos, natuur, landgoederen en commerciële objecten

(3 dagen)

De heer P. (Patrick) de Groot (Teamleider Beheer Eelerwoude)

Mentordag

(1 dag)

Mentordag (invulling i.o.m. NVR)

Eindpresentaties

(1 dag)

Beoordelingscommissie bestaande uit:

  • de heer mr. A.W. (Ton) van Engen
  • de heer ir. M. (Michiel) de Koe MRICS
  • de heer ir. H. (Hans) Dorenbosch
  • mevrouw H.C. (Hoi-Chin) Chong

Diploma

U sluit de Rentmeestersopleiding af met een praktijkgerichte eindopdracht. Deze opdracht presenteert u ook mondeling aan een beoordelingscommissie. Daarnaast maakt u bij de module Bos, natuur, landgoederen en commerciële objecten tijdens de laatste les een schriftelijk examen. Bij een voldoende resultaat voor dit examen, de eindopdracht en de toelichting hierop ontvangt u het diploma ‘Rentmeestersopleiding’ van NCOI.

Het aspirant-lidmaatschap van de NVR kan uitsluitend worden verkregen als u voldoet aan strenge voorwaarden, waaronder opleidingseisen. Voor de volledige toelichting hierop verwijzen wij u naar de vereniging zelf.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt ongeveer 1 jaar. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 18 bijeenkomsten van 08.30 uur tot 15.30 uur. De lesdagen worden georganiseerd op het kantoor van de docenten die de module verzorgen. Zo maakt u kennis met de meest toonaangevende kantoren door het land.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Totaalprijs

Dagopleiding: € 8.444,-

De totaalprijs bestaat uit de volgende kosten:

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 6.599,-
Studiemateriaal: € 155,-
Examenkosten: € 455,-
Eindopdracht: € 295,-
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten dag: € 450,-

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is.

U kunt deze opleiding ook in 4 of 12 termijnen betalen.

Rentmeestersopleiding

NVR-erkende opleiding tot rentmeester - 1 jaar

Opleidingsniveau

Praktijkopleiding

Studievormen

Dag

Erkenning

NVAO-geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wilt u dit met iemand delen?

Mail door

Speciaal voor werkenden

NCOI is speciaal opgericht voor werkenden. We verzorgen meer dan 1.000 opleidingen en trainingen in veel verschillende vakgebieden en leiden jaarlijks 50.000 professionals op. Professionals zoals u. Samen met 700 medewerkers en meer dan 2.000 docenten zetten we ons dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. We verzorgen onze opleidingen voor het overgrote deel van de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven. Een NCOI-diploma is dus echt een waardevolle aanvulling op uw cv. 

Topdocenten uit de praktijk

De kwaliteit van opleidingen en trainingen wordt voor een belangrijk deel bepaald door de kwaliteit van de docent. Daarom werkt NCOI uitsluitend met uitstekend opgeleide docenten die werkzaam zijn in het vakgebied van uw opleiding. Meer dan 2.000 docenten zetten zich dagelijks in om u te helpen uw professionele doelstellingen te bereiken. Alexandra van ’t Geloof is een van hen. Zij vertelt u in deze video waarom zij lesgeven het leukste vindt wat er is.

Unieke combinatie van erkend en praktijkgericht onderwijs

Onze opleidingen zijn erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (MBO) en de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (HBO/Master). Hierdoor weet u zeker dat uw opleiding aan strenge kwaliteitseisen voldoet, en u een waardevol diploma behaalt. Daarnaast is ons onderwijs anders ingericht dan het onderwijs aan een reguliere onderwijsinstelling. U heeft immers een heel andere opleidingsbehoefte dan iemand die fulltime naar school gaat. U moet het volgen van een opleiding in kunnen passen in uw drukke agenda. Verder krijgt u bij ons geen theorie om de theorie, maar maken we voortdurend de vertaalslag naar de praktijk. Uw praktijk. Hierdoor kunt u wat u leert direct de volgende dag toepassen.

Studeren waar en wanneer u wilt

Bij ons kunt u uw opleiding uitstekend combineren met uw baan en privéleven. U kunt uw opleiding namelijk doordeweeks overdag, ’s avonds of op zaterdag volgen. En dankzij onze locaties door heel Nederland, is er altijd wel een locatie bij u in de buurt. Verder kunt u meerdere keren per jaar starten. U hoeft dus niet tot september te wachten. Ook de opbouw van onze opleidingen is flexibel. Wilt u zich niet meteen inschrijven voor een volledige, erkende opleiding? Dan kunt u ook kiezen voor een deelprogramma. Dit is een onderdeel van een volledige, erkende opleiding, waarin u zich heel gericht verdiept in een bepaald onderwerp. Als u later besluit dat u zich toch voor de volledige opleiding wilt inschrijven, kunt u de studiepunten die u al behaald heeft onder bepaalde voorwaarden inbrengen.

Gratis studiegids thuis ontvangen?

Vraag dan nu onze uitgebreide studiegids(en) aan en ontvang alle opleidingsinformatie per post.

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 21.00 en op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
 
 

"Ik ben tevreden over de organisatie van de opleiding..."

De ervaring van Dhr. T. de Bruin
 
‘’Ben de opleiding tot Logistiek Supervisor gaan volgen om mezelf nog beter te verdiepen in de logistiek aspecten. De keuze voor NCOI is omdat men hier diverse manieren ter beschikking had om de lesstof tot je te nemen, zoals in de weekeinden of op een avond, de diverse locaties en eventueel e-Learning. De opleiding sloot voor het grootste deel aan op mijn werksituatie, wat ik als zeer prettig en leerzaam heb ervaren. Het belangrijkste resultaat is natuurlijk het erkende diploma, maar in de praktijk is het de kennis die ik heb opgedaan en in mijn dagelijkse werkzaamheden kan gebruiken.
 
‘’Ben de opleiding tot Logistiek Supervisor gaan volgen om mezelf nog beter te verdiepen in de logistiek aspecten. De keuze voor NCOI is omdat men hier diverse manieren ter beschikking had om de lesstof tot je te nemen, zoals in de weekeinden of op een avond, de diverse locaties en eventueel e-Learning. De opleiding sloot voor het grootste deel aan op mijn werksituatie, wat ik als zeer prettig en leerzaam heb ervaren.
Leeftijd 45 Opleidingsniveau Master
Functie Hoofd Front- en Back office bij Logistiek van Defensie Studievariant Avond
Opleiding MBO Logistiek Supervisor niveau 4    

"Ik ben tevreden over de organisatie van de opleiding..."

De ervaring van Dhr. T. de Bruin
 
‘’Ben de opleiding tot Logistiek Supervisor gaan volgen om mezelf nog beter te verdiepen in de logistiek aspecten. De keuze voor NCOI is omdat men hier diverse manieren ter beschikking had om de lesstof tot je te nemen, zoals in de weekeinden of op een avond, de diverse locaties en eventueel e-Learning. De opleiding sloot voor het grootste deel aan op mijn werksituatie, wat ik als zeer prettig en leerzaam heb ervaren. Het belangrijkste resultaat is natuurlijk het erkende diploma, maar in de praktijk is het de kennis die ik heb opgedaan en in mijn dagelijkse werkzaamheden kan gebruiken.
 
‘’Ben de opleiding tot Logistiek Supervisor gaan volgen om mezelf nog beter te verdiepen in de logistiek aspecten. De keuze voor NCOI is omdat men hier diverse manieren ter beschikking had om de lesstof tot je te nemen, zoals in de weekeinden of op een avond, de diverse locaties en eventueel e-Learning. De opleiding sloot voor het grootste deel aan op mijn werksituatie, wat ik als zeer prettig en leerzaam heb ervaren.
Leeftijd 45 Opleidingsniveau Master
Functie Hoofd Front- en Back office bij Logistiek van Defensie Studievariant Avond
Opleiding MBO Logistiek Supervisor niveau 4    

Leer ons beter kennen

Impressie van een dag/avond in de les bij NCOI

Voorlichtingsbijeenkomsten

Meer informatie over onze opleidingen en de mogelijkheden tot persoonlijke advies
 

De erkende kwaliteit van NCOI

Als solide opleider beschikt NCOI over alle mogelijk denkbare erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit.

‘’Als docent haal ik mijn voldoening uit het begeleiden van…’’

Lees het verhaal van Mevr. C. van der Velde – Docent