Menu

Arbeidshygiëne (AH)

Meteen succesvol in je werk op het gebied van veiligheid en gezondheid - 16 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Als arbeidshygiënst is het welbevinden van mensen binnen een organisatie je kerntaak. Met oog op de veiligheidsvoorschriften behartig je zowel de belangen van de werknemer als de werkgever. Je ontwikkelt vaardigheden om personeel veiliger te laten werken en om werkgevers te adviseren over arbeidshygiënische aspecten als beroepsziekten en versleten gewrichten door herhalende bewegingen. Na afloop kun je schadelijke omgevingsfactoren als chemische stoffen, geluid, trillingen en droge lucht op de werkplek meten en kun je op basis van de arbeidshygiënische strategie maatregelen treffen.

Doelgroep

Je wilt graag arbeidshygiënist worden. Je hebt affiniteit met het herkennen, evalueren en beheersen van gevaren en risico’s bij chemische, biologische en fysische (geluid, trillingen, klimaat enzovoort) aspecten en fysieke belasting. Je vindt het leuk om je kennis toe te passen op de vaak complexe materie op de werkvloer waarbij de focus ligt op de organisatie als geheel.

Doel en opzet

Tijdens deze opleiding raak je bekend met de taken en verantwoordelijkheden als arbeidshygiënist door dieper in te gaan op de arbowetgeving. Je ontwikkelt adviesvaardigheden om zo professioneel te kunnen handelen bij het presenteren van een advies op het gebied van veiligheid en gezondheid aan de directie. Tijdens de opleiding is er een optimale afstemming tussen kennis en vaardigheden, zodat je direct efficiënter bent in je werk. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van het meest actuele studiemateriaal en een moderne online leeromgeving. Je vindt hier lesvoorbereidingen, opdrachten en aanvullende informatie. Ook kun je hier communiceren met je medestudenten en docent.

Vooropleiding

Je hebt HBO-werk- en -denkniveau. Voor het uitvoeren van portfolio-opdrachten en het afstudeeronderzoek is het belangrijk dat je een geschikte werkplek hebt.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 16-18 uur per bijeenkomst.

Kwaliteit en toelating

De opleiding Arbeidshygiëne van NCOI zit in het proces van toelating. Tijdens de kantooraudit is de opzet van de opleiding door de toelatende instantie Hobéon SKO goedgekeurd. Dit is een belangrijke stap richting toelating. Deze toelating wordt pas definitief toegekend na het bijwonen en goedkeuren van de scriptieverdedigingen.

Hobéon SKO is de certificerende instelling die toeziet op de kwaliteit van opleidingen en toetst deze kwaliteit periodiek. Als een opleiding toegelaten is door Hobéon SKO, kunnen studenten na het behalen van het diploma van de opleiding op voor persoonscertificering zoals beschreven in artikel 2.15 van de Arbowet.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Arbeidshygiëne (AH)

Meteen succesvol in je werk op het gebied van veiligheid en gezondheid - 16 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.