Menu

Grondverwerving en Schadevergoedingen

Erkend door NRVT, LRGD en NVR - 11 maanden

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je meer inzicht in het handelen bij grondtransacties? Dan is deze opleiding de juiste keuze. Je leert onder meer de beginselen van schades taxeren en hoe je privaat- en publiekrechtelijke belemmeringen kunt wegnemen. De opleiding is een veelgevraagde basis voor functionarissen die zich bezighouden met grondaankopen, andere onroerendgoedactiviteiten en bestuursrechtelijke schadevergoedingen. De opleiding wordt zeer gewaardeerd door deelnemers vanwege de aansluiting op de dynamische praktijk door de inzet van ervaren en deskundige docenten.

Doelgroep

Je bent rentmeester, makelaar, notaris, taxateur of advocaat en je wilt je graag persoonlijk ontwikkelen en meer diepgang krijgen. Ook is de opleiding geschikt als je werkt binnen de overheid of bij grote beheerders van gronden en/of leidingnetwerken (bijvoorbeeld Shell, NAM, TenneT).

Doel en opzet

In het eerste deel van de opleiding ligt de focus op het algemeen en ruimtelijk bestuursrecht. Zo ga je bijvoorbeeld in op de Omgevingswet. Het tweede deel gaat in op taxatieleer, onteigening, planschade en nadeelcompensatie. Het programma wordt verzorgd door uiterst ervaren en deskundige docenten die zelf in de praktijk werkzaam zijn. Zij helpen je de theorie met de praktijk te verbinden. Het speciaal ontwikkelde studiemateriaal gaat in op de actuele trends op het gebied van grondaankopen en bestuursrechtelijke schadevergoedingen.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma geldt dat je de modules Privaatrecht en Publiekrecht uit de Basistheorie Vastgoeddeskundige moet hebben gevolgd.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-6 uur per bijeenkomst.

Klassikaal

Je volgt de bijeenkomsten uit dit programma klassikaal op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Grondverwerving en Schadevergoedingen

Erkend door NRVT, LRGD en NVR - 11 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.