HBO-programma
NVAO geaccrediteerd
Er zijn veel verschillende contractvormen in de bouw, waaronder UAV-, UAV-GC- of hybride contracten. Elke vorm heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wil je weten welke vorm het beste bij jouw project past? Hoe je het contract opstelt of er toezicht op houdt? In dit programma krijg je de antwoorden op deze vragen. Je ontwikkelt inzicht in de relatie van project en contractvorm en gaat diep in op contractbeheersing. Zo maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden van de verschillende contracten.
Je bent betrokken bij het uitvoeren of opstellen van contracten of bij het opstellen van een aanbesteding of vraagspecificatie. Je bent bijvoorbeeld een inkoper, projectmanager, projectleider of omgevingsmanager. Dit programma is ook zeer interessant als je werkt als (hoofd)uitvoerder, werkvoorbereider of calculator of als je werkzaam bent bij een advies- en ingenieursbureau.
In het praktijkgerichte programma ga je aan de slag met het opstellen en uitvoeren van UAV- en UAV-GC-contracten. Je richt je op functioneel specificeren, waarbij prestatie, functie en systeemdenken centraal staan. Daarnaast verdiep je je in het toezicht houden op een UAV-GC-contract. Je hebt inzicht in de stakeholders en de verschillende verantwoordelijkheden en invloeden die zij hebben.
Het programma wordt verzorgd door ervaren docenten, die zelf werkzaam zijn in de sector. Deelnemers komen uit opdrachtgevers- en opdrachtnemerszijde van de markt. Hierdoor bieden de interactieve bijeenkomsten je naast kennis van de theorie ook beter inzicht in de belangen van samenwerkingspartners.
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.
Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.
Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
Je rondt het programma af met een praktijkgerichte opdracht. Behaal je hiervoor een voldoende, dan ontvang je het diploma ‘HBO Contracteren’ van NCOI.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw HBO.
Naast de aangegeven kosten kan er in de loop van je studie sprake zijn van eventuele aanvullende kosten. Of je te maken krijgt met deze kosten is afhankelijk van je studiebehoefte. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor extra examenbegeleiding of het maken van een herexamen wanneer je niet in een keer slaagt. Het menu met extra mogelijkheden en de bijbehorende kosten vind je hier en in de online leeromgeving e-Connect, waar je na de inschrijfbevestiging toegang toe hebt.
Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.