HBO Leergang
NVAO geaccrediteerd
24 maanden
27-02-2023
In dit aantrekkelijke programma krijg je een integrale kijk op werktuigbouwkunde. Alle essentiële onderwerpen komen aan bod. Na afloop heb je dan ook een compleet overzicht van alle belangrijke onderwerpen, waarbij theorie en praktijk steeds worden gecombineerd. Daarbij kun je je in de tweede fase specialiseren in een vernieuwend thema in werktuigbouwkunde. Een bijzonder waardevol HBO-programma dat ook nog eens uit de eerste 2 fases van de officieel geaccrediteerde HBO Bachelor Werktuigbouwkunde van NCOI bestaat. Na afronding van dit programma ben je dan ook al halverwege een officieel HBO Bachelorgetuigschrift en kun je makkelijk met vrijstelling starten in de Bachelor.
Het programma HBO Leergang Werktuigbouwkunde maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Werktuigbouwkunde van NCOI. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kun je met deze opleiding HBO Leergang Werktuigbouwkunde meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Kruis Propedeuse aan bij je aanmelding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.
Je wilt je gedegen ontwikkelen op het gebied van werktuigbouwkunde in een praktijkgericht programma. Je wilt een grote stap maken richting een HBO Bachelorgetuigschrift Werktuigbouwkunde.
In dit programma volg je 2 fases. In de eerste fase maak je kennis met alle kernthema’s van werktuigbouwkunde, zoals sterkteleer en dynamica, evenals de praktische toepassing ervan.
Tijdens de tweede fase specialiseer je je in het onderwerp van je keuze. Met klimaattechniek of mechatronica richt je je op de technische kant, met Lean Six Sigma Green Belt ontwikkel je je in het analyseren en optimaliseren van processen. Daarnaast verdiep je je in de werktuigbouwkundige toepassing van dynamica.
Tijdens de bijeenkomsten werk je aan cases en opdrachten, waarbij de theorie voortdurend in verband wordt gebracht met de dagelijkse praktijk. Je rondt beide fases af met een eindopdracht waarin je het geleerde integraal toepast. Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens je studie heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving. Omdat dit programma deel uitmaakt van de HBO Bacheloropleiding Werktuigbouwkunde van Hogeschool NCOI, ben je verzekerd van uitstekende en actuele kwaliteit die onder toezicht staat van de NVAO.
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Wel is het van belang dat je beschikt over wiskundige en elektrotechnische basiskennis.
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.
Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.
Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.
Dit programma bestaat uit 10 modules, verdeeld over 2 fases:
De eerste fase bestaat uit 6 modules waarin de kern van werktuigbouwkunde centraal staat:
(8 bijeenkomsten)
(8 bijeenkomsten)
(8 bijeenkomsten)
(8 bijeenkomsten)
(2 bijeenkomsten van 3 uur)
Je rondt deze fase af met een eindopdracht.
De tweede fase bestaat uit 3 modules waarin je actief aan de slag gaat met onderwerpen als toegepaste dynamica, technische bedrijfskunde en adviesvaardigheden. Aanvullend kies je een specialisatierichting:
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
(2 bijeenkomsten van 3 uur)
Je rondt deze leergang af met een eindopdracht.
De modules Toegepaste dynamica star lichaam, Toegepaste sterkteleer, Toegepaste dynamica puntmassa en Thermodynamica worden afgerond met een schriftelijk examen. De overige modules rond je af met een praktijkgerichte opdracht. De afronding van de modules in je gekozen specialisatie kunnen hiervan afwijken. Heb je voor alles een voldoende beoordeling behaald, dan ontvang je het diploma ‘HBO Leergang Werktuigbouwkunde’ van NCOI. Je hebt met dit programma aangetoond dat je de eerste 2 fases van de HBO Bachelor beheerst en daarmee kun je instromen naar de derde fase van de HBO Bachelor. Hiermee verkort je de route naar HBO Bachelor aanzienlijk.