Menu
NCOI Opleidingen - Bedrijfskunde

HBO Management, Economie en Recht (MER)

Fase 1 van de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Management, Economie en Recht - 1 of 2 jaar

Opleidingsniveau

HBO-programma

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In dit gewaardeerde programma ga je aan de slag met de essentie van het vakgebied management, economie en recht. Vanwege de unieke opbouw van dit praktische HBO-programma komen alle belangrijke onderwerpen uit dit werkgebied meteen aan de orde. Dat maakt dit programma dan ook direct waardevol en toepasbaar in de praktijk. Je gaat onder leiding van ervaren praktijkdocenten aan de slag met management en organisatievraagstukken. Ook krijg je inzicht in financiële en juridische aspecten die voor elke organisatie van belang zijn. Het programma kun je in 1 of 2 jaar doorlopen en met een aanvullende opdracht behaal je meteen je Propedeuse.

Propedeuse

Dit HBO-programma maakt deel uit van de volledige HBO Bachelor Management, Economie en Recht van Hogeschool NCOI. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor de Bachelor? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kun je met dit HBO-programma meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Wil je gebruikmaken van deze mogelijkheid, kruis dan Propedeuse aan bij je aanmelding.

Waarom NCOI?

  • Uitstekend te combineren met werk en privé
  • Inspirerende topdocenten uit de praktijk
  • Zeer praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en je praktijk
  • Zeer gewaardeerd diploma door werkgevers
  • Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen
  • Grootste hogeschool voor werkenden met leslocaties door heel Nederland

Doelgroep

Je bent ambitieus en wilt je breed ontwikkelen op het gebied van recht, management en economie. Je ambieert bijvoorbeeld een functie als beleidsmedewerker, intercedent of accountmanager.

Doel en opzet

In dit programma verdiep je je aan de hand van modules in organisaties, hun cultuur, structuur, omgeving en sturing. Je leert strategische keuzen onderbouwen vanuit operationeel en bedrijfseconomisch perspectief en legt continu de relatie met juridische aspecten. Zo zorg je ervoor dat je organisatie handelt in overeenstemming met de wet. Met je kennis en vaardigheden ben je een waardevolle gesprekspartner voor je hoger management.

Om de theorie voortdurend te koppelen aan de praktijk werk je aan cases en opdrachten. Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Daarnaast heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

Vooropleiding

Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Voorbereiding en studiebelasting

Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.

Gunstige financiering

Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen tot 55 jaar de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op onze pagina over het levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

HBO Management, Economie en Recht (MER)

Fase 1 van de NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Management, Economie en Recht - 1 of 2 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.