Hoe werkt de financiering van de zorgsector? Hoe worden financiële overzichten gelezen en zorggerelateerde budgetten bepaald? Met dit programma verbreed je je kennis op gebied van financieel management in de sector zorg en welzijn. Je maakt kennis met de belangrijkste basisinzichten en financiële aspecten die deze sector met zich meebrengt. Na het volgen van dit programma ben je in staat je opgedane kennis direct in het werkveld toe te passen.
Waarom NCOI?
Uitstekend te combineren met werk en privé
Inspirerende docenten uit de praktijk
Praktijkgericht onderwijs met optimale koppeling tussen theorie en je praktijk
Gewaardeerd diploma door werkgevers
Mogelijkheid tot vrijstelling in NVAO-geaccrediteerde HBO Bacheloropleidingen
Grootste hogeschool voor werkenden met leslocaties door heel Nederland
Doelgroep
Gaat je interesse uit naar het managen van de financiën in de zorg? Kom je dagelijks in aanraking met budgettaire vraagstukken? En wil je weten hoe je deze kunt inrichten in de sector zorg en welzijn? Dan is dit korte HBO-programma bijzonder geschikt.
Doel en opzet HBO Module Financieel Management voor Zorg en Welzijn
In dit korte programma ontwikkel je inzicht en vaardigheden omtrent financiële vraagstukken in de zorgsector. Je leert te werken met budgetten, leert financiële overzichten te lezen en maakt kennis met financiële ken- en stuurgetallen. Ook komen de belangrijkste kernbegrippen en DBC's aan bod. Kortom, na het volgen van dit programma ben je in staat je opgedane kennis over financieel management in de zorgsector direct in het werkveld toe te passen.
Vooropleiding
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Voorbereiding en studiebelasting
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Gunstige financiering
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Je sluit dit programma af met een digitaal examen. Het voordeel hiervan is dat je zelf kiest waar en wanneer je het examen aflegt. Bij succesvolle afronding ontvang je het diploma ‘HBO Financieel Management voor Zorg en Welzijn’.
Indien je eventueel verder wilt studeren en je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor, dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de HBO Bacheloropleiding.
Wij raden je aan een kostenoverzicht aan te vragen. De totale kosten kunnen variëren afhankelijk van de studievorm en het startmoment. Bij betaling in 1 keer is een korting van 7,4% verrekend.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.
HBO Module Financieel Management voor Zorg en Welzijn
Kort en praktijkgericht programma op HBO-niveau - 3 maanden
Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur en via WhatsApp op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur.
Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Bij NCOI Opleidingen vind je opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Je kunt voor elk vakgebied een online brochure aanvragen. Daarin lees je alles over onze opleidingen, studeren bij NCOI en wat dit jou kan bieden.