De maatschappij is in korte tijd volledig gedigitaliseerd. Dit biedt veel kansen en mogelijkheden, maar brengt ook risico's met zich mee. Bij toepassingen is er vaak niet goed nagedacht over bijvoorbeeld privacy of cybersecurity. Wil je inspelen op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en inzicht krijgen in informatieveiligheid? Volg dan dit programma. Je gaat praktijkgericht aan de slag, zodat je de kennis in je organisatie kunt toepassen om de cybersafety te verhogen.
Doelgroep
Je bent werkzaam op het gebied van digitalisering of veiligheid en wilt op de hoogte zijn van de nieuwste trends en toepassingen. Je bent bijvoorbeeld veiligheidsadviseur of beleidsmedewerker op het gebied van informatieveiligheid. Het programma is ook zeer geschikt als opstap naar een dergelijke functie. Daarnaast is dit een goede keuze als je veel werkt met privacygevoelige gegevens.
Doel en opzet HBO Module Informatieveiligheid
Met dit programma ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en veiligheid. Je bekijkt welke invloeden deze ontwikkelingen hebben en hoe je deze zelf kunt toepassen in je organisatie. Daarbij houd je rekening met kwetsbaarheden en mogelijke aanvallen van buitenaf. Je gaat aan de slag met praktijkgerichte opdrachten die je zoveel mogelijk tijdens je werk maakt. Hierbij word je ondersteund door de deskundige docent met veel kennis en ervaring.
Vooropleiding
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Voorbereiding en studiebelasting
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Gunstige financiering
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Kies je eigen studievorm
Volg de opleiding via een studievorm die bij jou past:
- Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
- Via e-learning, studeren op afstand en toegang tot een digitale leeromgeving. Behoefte aan flexibiliteit? Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Stel online vragen aan je docent en medestudenten.
- In een virtual classroom, een combinatie van thuisstudie en klassikaal. Je volgt online lessen op vaste tijdstippen, samen met andere studenten en onder begeleiding van een docent.
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.