Je bent geïnteresseerd in civiele techniek zoals wegen en spoorwegen. Hoe wordt de ligging van wegen bepaald? Waar moeten stoplichten komen? Is het station goed bereikbaar? Waar verwachten we knelpunten en hoe lossen we deze op? Tijdens de HBO Module Mobiliteit en Infrastructuur ga je met deze en andere vragen aan de slag. Je maakt kennis met de verschillende vervoerssystemen en ontdekt waar rekening mee gehouden dient te worden bij de aanleg ervan. Ook onderzoek je of intelligente systemen bij kunnen dragen aan de doorstroom en veiligheid van het verkeer.
Doelgroep
Dit programma is interessant voor eenieder die meer inzicht wil hebben in de werking en aanleg van infrastructuur. Je wilt je bijvoorbeeld ontwikkelen binnen de civiele techniek, je werkt voor Rijkswaterstaat, de NS of een applicatiebeheerder op het gebied van verkeersstromen. Ook als je in dit veld wilt gaan werken, biedt het programma een goede inleiding.
Doel en opzet
Tijdens dit programma verdiep je je in mobiliteitsmanagement en infrastructuur. Je ontdekt welke stappen doorlopen moeten worden voordat een weg aangelegd wordt en houdt rekening met de richtlijnen op het gebied van veiligheid. Je onderzoekt daarnaast hoe de verkeersstromen het beste geleid kunnen worden. Tijdens het programma wordt je ondersteund door een docent die zelf binnen het werkveld actief is. Je docent kan je met concrete voorbeelden en opdrachten over de materie na laten denken. Zo ben je goed voorbereid op de toepassing van de opgedane inzichten in je eigen werkpraktijk.
Vooropleiding
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Voorbereiding en studiebelasting
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Klassikaal, e-learning of virtual classroom
Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.
Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.
Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.