De overheid staat altijd in contact met haar omgeving, bijvoorbeeld via zaken als beleidsvoering en toezicht. Tijdens de HBO Module Overheid en Omgeving van onze businesspartner Bestuursacademie Nederland verdiep je je in de verschillende aspecten waar de overheid mee te maken krijgt op het gebied van beleid en omgeving. Denk aan het stimuleren van burgerparticipatie en de rol van digitalisering en social media.
Doelgroep
Deze module is geschikt voor iedereen die bij de overheid werkt en meer kennis wil opdoen over de relatie tussen overheid en omgeving.
Doel en opzet HBO Module Overheid en Omgeving
Tijdens de module krijg je zicht op de maatschappelijke opgaven die zich voordoen in de samenwerking tussen de overheid en haar omgeving. Je maakt kennis met de gevolgen van de decentralisatie van het sociaal domein en je leert hierop in te spelen. Ook ontdek je het belang van de digitalisering van de overheid (I-overheid), waarbij je gebruik leert maken van middelen als social media in de publieke sector. De lessen worden verzorgd door docenten met veel praktijkervaring. Zij helpen je de vertaling te maken van de lesstof naar je eigen werkzaamheden en organisatie.
Vooropleiding
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Voorbereiding en studiebelasting
Je studiebelasting is ongeveer 5-7 uur per bijeenkomst.
Gunstige financiering
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Kies je eigen studievorm
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
- Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
- Via e-learning, studeren op afstand en toegang tot een digitale leeromgeving. Behoefte aan flexibiliteit? Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Stel online vragen aan je docent en medestudenten.
- In een virtual classroom, een combinatie van thuisstudie en klassikaal. Je volgt online lessen op vaste tijdstippen, samen met andere studenten en onder begeleiding van een docent.
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.