Thermodynamica of warmteleer is een domein waarin veel ontwikkelingen plaatsvinden. Zo wil de overheid van het gas af en overstappen op (hybride) warmtepompen. In de HBO Module Thermodynamica leer je hoe deze systemen werken. Ook maak je kennis met de hoofdwetten van de thermodynamica die onder meer het begrip temperatuur definiƫren en het behoud van energie regelen. Na afloop van dit programma ben je bekend met de werking van warmtesystemen en kun je deze waar nodig aanpassen.
Doelgroep
Je werkt binnen de werktuigbouwkunde of bent installateur of producent in de energiebranche en je wilt meer weten over thermodynamica.
Doel en opzet HBO Module Thermodynamica
Gesloten en open systemen, pompen en afsluiters. Het komt allemaal aan bod in de HBO Module Thermodynamica. Aan de hand van concrete voorbeelden en opdrachten raak je bekend met de werking van thermodynamica. Je verdiept je zowel in de theorie als in de praktische werking met warmtesystemen. Uiteraard wordt ook stilgestaan bij milieukundige aspecten. Hierdoor kun jij niet alleen werken met warmtesystemen, maar kun je er na afloop van dit programma ook over adviseren.
Vooropleiding
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Voorbereiding en studiebelasting
Je studiebelasting is ongeveer 5-7Ā uur per bijeenkomst.
Gunstige financiering
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Zie levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.
Kies je eigen studievorm
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
- Klassikaal, op een locatie naar keuze met medestudenten. Onze vele leslocaties zijn verspreid door het hele land. Zijn er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen? Dan bieden wij jou een alternatieve locatie.
- Via e-learning, studeren op afstand en toegang tot een digitale leeromgeving. Behoefte aan flexibiliteit? Je bepaalt zelf waar en wanneer je studeert. Stel online vragen aan je docent en medestudenten.
- In een virtual classroom, een combinatie van thuisstudie en klassikaal. Je volgt online lessen op vaste tijdstippen, samen met andere studenten en onder begeleiding van een docent.
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.