Vakopleiding
NVAO geaccrediteerd
15 maanden
September 2023
Wil je je op HBO-niveau ontwikkelen tot professional op het gebied van arbeid en belonen? Dan is deze opleiding van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep geschikt voor jou. Je legt een stevig fundament om je te ontwikkelen tot payrollprofessional. Je verdiept je in arbeidsrecht en sociale verzekeringen, bedrijfseconomie, personeelsmanagement en pensioenen. Onder begeleiding van praktijkgerichte docenten werk je aan opdrachten die je in je eigen werkomgeving uitvoert. Zo worden theorie en praktijk onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Het Praktijkdiploma Payroll Professional maakt deel uit van de volledige HBO Bacheloropleiding Management Payroll Services van onze businesspartner Markus Verbeek Praehep. Wil je verder studeren en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden voor Bachelor? Dan ontvang je vrijstelling voor de gelijke onderdelen uit de Bacheloropleiding. Met een aanvullende opdracht kun je met dit Praktijkdiploma Payroll Professional meteen het officiële Propedeusegetuigschrift behalen. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je toelaatbaar te zijn tot de HBO Bacheloropleiding. Kruis Propedeuse aan bij je aanmelding. Zie Hogeschool NCOI voor meer informatie.
Je wilt je op HBO-niveau scholen in het boeiende vakgebied van payroll.
Je ontwikkelt kennis en vaardigheden binnen het vakgebied van de payrollprofessional. Je krijgt alle onderdelen die voor jouw vakgebied van belang zijn, zoals het aangifteproces, loonheffingen, personeel, arbeidsrecht en inzicht in juridische zaken. Ook verdiep je je in pensioenen, waarbij je meer leert over de verschillende pensioenvormen en de zorgplicht van de werkgever. Daarnaast zitten in dit HBO-programma ook bredere onderdelen verweven, zoals bedrijfseconomie en -administratie. Hierdoor ontwikkel je je in korte tijd tot allround payrollprofessional.
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Het doornemen van de theorie en het maken van de thuisopdrachten betekenen een studiebelasting van ongeveer 5-7 uur per studiebijeenkomst.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Zie levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze opleidingsadviseurs.
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
(8 bijeenkomsten)
(4 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(2 bijeenkomsten van 3 uur)
Je rondt deze opleiding af met een integrale opdracht, waarin je met alle opgedane kennis en vaardigheden aan de slag gaat. Gedurende de opleiding word je in 2 aparte bijeenkomsten van elk 3 uur zorgvuldig voorbereid op deze eindopdracht.
De modules Juridische vaardigheden en Pensioenen voor payroll services rond je af met een praktijkgerichte opdracht. De PDL-modules sluit je af met examens bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. De overige modules rond je af met een digitaal examen van Markus Verbeek Praehep. Bij voldoende afronding van alle modules en de integrale opdracht ontvang je het diploma ‘Praktijkdiploma Payroll Professional’. Na succesvolle afronding van de PDL-modules kun je tijdens je opleiding ook het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) aanvragen bij de Nederlandse Associatie voor Examinering.
Naast de aangegeven kosten kan er in de loop van je studie sprake zijn van eventuele aanvullende kosten. Of je te maken krijgt met deze kosten is afhankelijk van je studiebehoefte. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor extra examenbegeleiding of het maken van een herexamen wanneer je niet in een keer slaagt. Het menu met extra mogelijkheden en de bijbehorende kosten vind je hier en in de online leeromgeving e-Connect, waar je na de inschrijfbevestiging toegang toe hebt.
Voor alle opleidingen brengen wij de kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening. Dat is een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of een volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw.
Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief btw prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je je opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen.