HBO-programma
NVAO geaccrediteerd
12 maanden
December 2024
Een winkel runnen doe je niet zomaar. Als manager in de detailhandel of van een franchise heb je een divers takenpakket. Aan jou de taak om de winkel draaiende te houden. Dit doe je door een balans te vinden tussen het aantrekken van betalende klanten, het op peil houden van de voorraad én het tevreden houden en motiveren van het personeel. Tijdens het HBO Programma Retailmanager krijg je de juiste tools aangereikt om dit voor elkaar te krijgen.Â
Deze module is geschikt voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen richting een functie als retailmanager, franchisenemer of storemanager.
Het HBO Programma Retailmanager bevat 3 modules. De modules bestaan elk uit 6 lessen.
Tijdens de module Voorraadbeheersing en capaciteitsmanagement verdiep je je in automatisering en mechanisatie, magazijnbeheersing en vraagvoorspelling. In de module Gedrag in organisaties ligt de focus op groepsdynamica, organisatiecultuur en conflicten. Vervolgens komen onderwerpen als kosten en opbrengsten, break-evenanalyse en risicomanagement aan bod bij de module Financieel management voor managers.
Dit programma wordt op HBO-niveau verzorgd. Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.
Je studiebelasting is ongeveer 5-7Â uur per bijeenkomst.
Betaal je het programma zelf? Dan kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, een aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen. Daarmee kan iedereen de opleidingskosten grotendeels door de overheid laten financieren. Kijk op levenlanglerenkrediet (LLLK) voor meer informatie of neem contact op met onze studieadviseurs.
Volg deze opleiding via een studievorm die bij jou past:
Bekijk de Opleidingsvarianten voor meer informatie.
De volgende modules en onderwerpen komen aan bod:
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
(6 bijeenkomsten)
Je rondt de modules af met een praktijkgerichte opdracht. Als je een voldoende behaalt voor alle onderdelen, ontvang je het diploma ‘HBO Programma Retailmanager’ van NCOI.
Wil je meer weten over de opbouw van onze opleidingen? Zie dan opbouw HBO.
Betaal je je opleiding zelf? Voor veel van onze opleidingen kun je gebruikmaken van interessante financiële voordelen. Welke mogelijkheden er zijn, lees je terug in onze subsidiebrochure.
Veel werkgevers willen graag investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en beschikken over een jaarlijks opleidingsbudget om opleidingen voor werknemers te bekostigen. Heeft jouw organisatie een opleidingsbudget waar je gebruik van kunt maken? Vraag het na bij de HR-afdeling of je leidinggevende, want dit kan veel voordeel opleveren.