Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

MBO Vakopleiding Monteur Laagspanning

Ontwikkel je richting monteur laagspanningstechniek - 6 maanden

Vakgebied

Techniek

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Werk je met stroomnetwerken lager dan 1.000 volt en wil je je hier verder in verdiepen? Wil je je ontwikkelen op MBO-niveau zonder de eisen en extra opdrachten die daarbij horen? Kies dan voor deze vakopleiding. Hiermee ontwikkel je op MBO-niveau de vaardigheden die nodig zijn om als monteur laagspanningsdistributie aan de slag te gaan. Je krijgt inzicht in zowel de aanleg als onderhoud en reparatie van laagspanningsnetwerken. De modules uit dit lesprogramma kun je mogelijk vrijgesteld krijgen in de opleiding MBO Eerste Monteur Laagspanningsdistributie niveau 3.

Doelgroep

Je werkt al met laagspanning en wilt graag doorgroeien. Je hebt de ambitie om aan de slag te gaan als monteur laagspanning of elektromonteur laagspanning. Je wilt diepgaande vakkennis opdoen op MBO-niveau.

Doel en opzet

Je gaat tijdens de vakopleiding in op de aanleg en het onderhoud van distributienetten voor laagspanning. Je weet zo hoe je een traject uitzet en graaft. Ook heb je inzicht in het vervangen en repareren van onderdelen. Met deze kennis kun je veilig aan de slag met laagspanning, zowel binnen als buiten.

Tijdens het programma krijg je les van docenten met veel ervaring met elektriciteitsnetten. Leren doe je in de praktijk en daarom voer je verschillende praktijkopdrachten uit. Zo kun je alles wat je leert meteen toepassen, waardoor je meteen al succesvoller wordt in je werk.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MBO Vakopleiding Monteur Laagspanning

Ontwikkel je richting monteur laagspanningstechniek - 6 maanden

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.