Menu
NCOI Opleidingen - Bouwkunde, Techniek & Veiligheid

MBO Vakopleiding Werkvoorbereider Bouw

Verdiep je op MBO-niveau in het totale bouwproces - 1 jaar

Opleidingsniveau

Vakopleiding

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil je je verdiepen in de uitvoering van bouwprojecten? Dit is dan de juiste keuze. Onder begeleiding van docenten uit de praktijk ga je aan de slag met de werkvoorbereiding, planning en begroting van projecten. Daarnaast krijg je inzicht in bouwkunde en bijbehorende bouwmethoden en -processen. Je ontwikkelt je zo tot het middenkader met kennis op MBO-niveau. Je hoeft voor de vakopleiding niet aan speciale eisen te voldoen of extra opdrachten te maken.

Doelgroep

Je bent opzichter, calculator, werkvoorbereider of uitvoerder bij een klein, middelgroot of groot uitvoerend bouwbedrijf. Je wilt de kennis en vaardigheden ontwikkelen op MBO-niveau.

Doel en opzet

Je ontwikkelt kennis en vaardigheden op het gebied van bouwfysica, duurzaamheid en begrotingen. Je gaat aan de slag met bouwconstructies, coördinatie en specifieke kenmerken van de bouw. Zo heb je een duidelijk beeld van het volledige bouwproces. Door de praktische opzet van de vakopleiding kun je dit in je werk toepassen. Tijdens het programma krijg je les van docenten met veel ervaring in de bouw. Leren doe je in de praktijk en daarom voer je verschillende praktijkopdrachten uit. Zo kun je alles wat je leert meteen toepassen, waardoor je direct al succesvoller wordt in je werk.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor dit programma. Het programma wordt verzorgd op MBO-niveau.

Voorbereiding en studiebelasting

Ongeveer 3-5 uur per bijeenkomst.

Klassikaal, e-learning of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn.

Behoefte aan meer flexibiliteit? Met de lesvariant e-learning studeer je in je eigen tijd en in je eigen tempo op afstand. Je wordt online begeleid door een ervaren docent.

Voor de unieke combinatie van beide lesvarianten kies je voor virtual classroom. Hierbij volg je de lessen op vaste tijdstippen, met een docent én digitaal. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

MBO Vakopleiding Werkvoorbereider Bouw

Verdiep je op MBO-niveau in het totale bouwproces - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.