Menu
NCOI Opleidingen - Financieel

Post Bachelor Register Erkend Administratie Adviseur (REAA)

Verwerf in 1 jaar tijd de REAA-titel voor administratieadviseurs - 1 jaar

Vakgebied

Financieel

Opleidingsniveau

Post Bachelor

Erkenning

NVAO geaccrediteerd

Meer informatie

Download brochure

Wil je dit met iemand delen?

Mail door

Incompany volgen?

Meer informatie

Fiscale scholingsaftrek

Meer informatie
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Met deze praktijkgerichte opleiding word je opgeleid tot Register Erkend Administratie Adviseur (REAA). Je ontwikkelt je tot de brede adviseur en sparringpartner van de mkb-ondernemer. Als REAA kun je de mkb-ondernemer bij een breed scala aan bedrijfsactiviteiten ondersteunen. Je bent over het algemeen werkzaam op een administratiekantoor en je werkzaamheden zijn nauw verwant aan die van de AA-accountant. Je hoofdactiviteiten bestaan uit het voeren van administraties (verzorgen van de boekhouding), het samenstellen van jaarrekeningen (en daarover adviseren), het verzorgen van fiscale aangiften (inkomstenbelasting en vpb), het verstrekken van adviezen over financieringsvraagstukken en het verstrekken van adviezen over fiscale vraagstukken.

Register Administratie Adviseur (REAA)

Tijdens de opleiding word je kosteloos ingeschreven in het aspirant-register Erkend Administratie Adviseur (REAA) van de Stichting Register Fiscaal & Financieel Advies (SRFA). De SRFA is een actief register van ruim 600 financieel professionals. Registratie bij de SRFA toont aan dat je een gedegen financiële opleiding hebt genoten én dat je jouw kennis en vaardigheden up-to-date houdt. Na afloop van de opleiding ben je toelaatbaar voor het Register Erkend Administratie Adviseur (REAA) en mag je de beschermde titel REAA voeren.

Doelgroep

Je hebt een bedrijfseconomische HBO Bacheloropleiding afgerond, zoals HBO Bachelor Bedrijfseconomie of HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie.

De opleiding is bedoeld voor ondernemende studenten die de taal van de mkb-ondernemer spreken en in staat zijn om op actuele ontwikkelingen in te spelen. De REAA heeft de ethische normen hoog in het vaandel staan en zorgt ervoor dat hij integer is, alleen werkzaamheden verricht waarop hij deskundig is, professioneel gedrag vertoont, objectief handelt en informatie van de klant op een vertrouwelijke wijze behandelt.

SRFA is een opleidings- en opleidersonafhankelijke stichting die als organisatie zorg draagt voor het beheer van kwaliteitskeurmerken voor financials. Als geregistreerde bij de SRFA ontvang je korting op een ruim aanbod aan opleidingen en trainingen. Bovendien ben je na succesvolle afronding van de opleiding als geregistreerde gerechtigd om de REAA-titel te voeren.

Doel en opzet

Vanuit je rol als REAA ben je nauw verwant aan de AA-accountant. Je geeft geen assurance af, terwijl de AA-accountant dat wel doet. Ook is de AA-accountant sterker gefocust op de overall processen. Hij handelt vanuit een helikopterview, denk bijvoorbeeld aan Internal Control Accounting Information System (ICAIS). Jij zult vanuit je rol als REAA meer de administrateur dan wel boekhouder zijn en je richten op praktische uitvoeringstaken.

In deze opleiding Post Bachelor Register Erkend Administratie Adviseur (REAA) ligt de nadruk op de aan assurance verwante opdrachten (het samenstellen van jaarrekeningen en het verrichten van fiscale aangiften), het verstrekken van fiscale adviezen en het verstrekken van adviezen op het gebied van financieringsvraagstukken. Om te borgen dat je als REAA volgens hoge standaarden kunt functioneren, word je binnen deze 3 vakgebieden aangeleerd te werken op basis van de regelgeving uit de accountantssector. Zo leer je bijvoorbeeld het samenstellen van de jaarrekening en omgaan met de accountantsstandaard NV COS 4410. Daardoor vorm je als REAA ook een goede sparringpartner voor de accountant.

Vooropleiding

In dit programma wordt uitgegaan van HBO-werk- en -denkniveau.

Post Bachelor Register Erkend Administratie Adviseur (REAA)

Verwerf in 1 jaar tijd de REAA-titel voor administratieadviseurs - 1 jaar

Heb je vragen?

Onze deskundige opleidingadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.
Studiegids NCOI

Vraag de studiegids aan

Wil je nog beter worden in je werk? Doorgroeien naar een hogere functie? Of ben je toe aan een carrièreswitch? Als de grootste opleider van werkend Nederland bieden wij opleidingen op ieder niveau in vrijwel elke branche. Dankzij onze maximale flexibiliteit, praktijkgerichte opleidingen, topdocenten uit de praktijk en leslocaties door heel Nederland is er altijd wel een opleiding die bij jou en jouw situatie past. Vraag nu de gratis studiegids aan.

Contact NCOI

Opleidingsadvies op maat?

Onze deskundige opleidingsadviseurs zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 08.00 tot 18.00, op vrijdag van 08.00 tot 17.00 en via WhatsApp op werkdagen tussen 10:00 en 16:00.